Skocz do zawartości

[budowa] Ostrego Koła - rady i porady. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Nie będę zakładał osobnego tematu więc zadam pytanie tu :)

Czy taka to rama carbonowa http://www.skleprowerowy-duda.pl/pl/p/MERIDA-SECULTURA-EVO-909/458 rozmiar L nada się pod ostre?

Bo pewien zarys jak by to miało wyglądać już mam w głowie, teraz kwestia czy się w to pchać i inwestować.

Pytam bo się na tym nie znam, a tak wisi i się kurzy niech jakiś pożytek z niej będzie :)

Napisał że wisi i się kurzy więc wychodzi na to, że już ją ma.

Powiem Ci tak, ja robiłem ostre dwa razy na pionowych hakach i za każdym razem mi to jakoś wychodziło. Jedynie za drugim razem zastosowałem coś takiego : http://imageshack.us/g/1/9957899/ .

Przez to, że wykonałem coś takiego pierwszy raz to było konkretnie nie dopracowane (jak widzisz nie wchodziło do końca haków) no i było ze stali, następnym razem jak bym coś takiego robił to na pewno z alu i dokładniej, bo łatwiej to obrabiać. Jeśli masz w tej ramie haki aluminiowe to możesz próbować coś takiego zrobić, a mówię o aluminiowych, bo potrzebne jest stosowanie między tym a ramą podkładek ząbkowanych które potwornie ranią materiał, a carbon by chyba tego nie zniósł. Jak coś to pw

W tej są "ameliniumowe" haki więc nie ma problemu, a w nowej carbonowe ale to już jest ładny rowerek poskładany.

Jeszcze się zastanawiam nad tym ostrym bo to był by już 5 rower :) a czasu do jeżdżenia nie przybywa niestety , grunt że przeciwwskazań nie ma bo minimalizm i sprawa kusi :)

Jak coś będzie nie teges z tymi hakami to się odezwę.

Nad sprzedażą też już się zastanawiałem, bo się marnuje.

kams wiem, że nie wygląda to za pięknie i na początku było z tym od groma problemów ale w końcu zaczęło działać i nic się nie psuło, a to było dla mnie ważne bo nie miałem kasy na ramę z poziomymi hakami. Następnym razem przyłożę się do tego bardziej jak będę miał taką potrzebe i nie będzie to wyglądało tak źle :D

Ja mam k710 juz drugi rok, teraz w zimowce.

Jak cos to mam na handel czarny lancuch kmc z510hx praktycznie nowy.

Tutaj pisza ze seria z jest niby mocniejsza od k http://www.trialshop.pl/index.php?_a=viewProd&productId=465

Sprzedam lancuch oryginalnie polakierowany na czarno, wyglada jak nowy, nie pamietam ile ma ogniw, wiem ze byl zalozony na naped 46/16.

ładnie sie dzieję, szkoda że tak to wygląda w naszym kraju, że taki sobie ja, na wrostro, fixed freaks to wchodzilem "POPATRZEC JAKIES FAJNE GRATY MAJĄ" bo kupic, to i tak mnie nie stać.

ps. co do kiety - 510HX jest świetny, to naprawde mocny lanuch z klepanymi pinami, lżejszy od 710 nie wiem czy jeszcze jest, ale na allegro bywal po jakos koło 20zł w dlugosciach na luzie stykających do ostrego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...