ivosmo Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Mactronic Walle i SIgma Pava to IMHO rozsądne minimum jeśli chodzi o zestaw oświetlenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki997 Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Nie będę zakładał osobnego tematu więc zadam pytanie tu Czy taka to rama carbonowa http://www.skleprowerowy-duda.pl/pl/p/MERIDA-SECULTURA-EVO-909/458 rozmiar L nada się pod ostre? Bo pewien zarys jak by to miało wyglądać już mam w głowie, teraz kwestia czy się w to pchać i inwestować. Pytam bo się na tym nie znam, a tak wisi i się kurzy niech jakiś pożytek z niej będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Da radę rama, ale nie będziesz miał możliwości regulacji napięcia łańcucha. Odpowiednia jego długość + półogniwo i będzie można jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiasty Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Ale po co się w to pchać, skoro za taką kaskę można mieć najwypaśniejszą stalową torówkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Napisał że wisi i się kurzy więc wychodzi na to, że już ją ma. Powiem Ci tak, ja robiłem ostre dwa razy na pionowych hakach i za każdym razem mi to jakoś wychodziło. Jedynie za drugim razem zastosowałem coś takiego : http://imageshack.us/g/1/9957899/ . Przez to, że wykonałem coś takiego pierwszy raz to było konkretnie nie dopracowane (jak widzisz nie wchodziło do końca haków) no i było ze stali, następnym razem jak bym coś takiego robił to na pewno z alu i dokładniej, bo łatwiej to obrabiać. Jeśli masz w tej ramie haki aluminiowe to możesz próbować coś takiego zrobić, a mówię o aluminiowych, bo potrzebne jest stosowanie między tym a ramą podkładek ząbkowanych które potwornie ranią materiał, a carbon by chyba tego nie zniósł. Jak coś to pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 sprzedaj Meride kup torówke , bo rzeźba przedstawiona powyżej woła o pomste do nieba , przedewszystkim na takiej ramie. Bałbym sie ze jakis znawca jeszcze ,mnie pobije za głupote na ulicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki997 Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 W tej są "ameliniumowe" haki więc nie ma problemu, a w nowej carbonowe ale to już jest ładny rowerek poskładany. Jeszcze się zastanawiam nad tym ostrym bo to był by już 5 rower a czasu do jeżdżenia nie przybywa niestety , grunt że przeciwwskazań nie ma bo minimalizm i sprawa kusi Jak coś będzie nie teges z tymi hakami to się odezwę. Nad sprzedażą też już się zastanawiałem, bo się marnuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 kams wiem, że nie wygląda to za pięknie i na początku było z tym od groma problemów ale w końcu zaczęło działać i nic się nie psuło, a to było dla mnie ważne bo nie miałem kasy na ramę z poziomymi hakami. Następnym razem przyłożę się do tego bardziej jak będę miał taką potrzebe i nie będzie to wyglądało tak źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedggehogg Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 jest jeszcze taka opcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Chłopaki/Dziewczyny przypomnielibyście jaki łańcuch kmc jest tak polecany do fixa, bo zapomniałem, a wyszukiwarke można o kant... rozbić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek190 Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 http://www.rowerowy.com/czesci/lancuchy/kmc710 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedggehogg Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 czyzby k710? edyt, czemu tu nie mozna usuwac postow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Podziękował ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimnakawa Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Chłopaki/Dziewczyny przypomnielibyście jaki łańcuch kmc jest tak polecany do fixa, bo zapomniałem, a wyszukiwarke można o kant... rozbić KMC K710 oj przepraszam za niepotrzebny spam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 510 w jakiejś wersji też polecają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mian Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Ja tylko uzupełnię, że KMC k710 to szeroki (1/8''), a gdyby kto szukał wąskiego (3/32'') to KMC k610. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Ja mam k710 juz drugi rok, teraz w zimowce. Jak cos to mam na handel czarny lancuch kmc z510hx praktycznie nowy. Tutaj pisza ze seria z jest niby mocniejsza od k http://www.trialshop.pl/index.php?_a=viewProd&productId=465 Sprzedam lancuch oryginalnie polakierowany na czarno, wyglada jak nowy, nie pamietam ile ma ogniw, wiem ze byl zalozony na naped 46/16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sEs Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 http://wrostro.pl/ "Informujemy, że firma Wrostro Cycles S.C. zakończyła działalność" Ktoś, coś ? Dlaczego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 stare romety się skończyły. a tak serio, fixed freaks też niespodziewanie zakończyli działalność, nawet nie wiem dotąd co było przyczyną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 sokół (veganski) się obraził i pozwał kolegów do sądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 A ile rzeczy kupiliście od wrostro czy wcześniej fixed freaks? Ja ani jednej, myślę że wy też tysięcy złotych u nich nie zostawialiście. W Polsce według mnie takie sklepy nie mają szansy istnieć i się utrzymywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 o co mu mogło pójść ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 z tego co kojarzę to się obijał i chłopaki kazali mu spieprzać i cośtam się ganiali o prawo do nazwy czy inną pierdołę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 no i wychodzi, że chyba przegrali tą gonitwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 ładnie sie dzieję, szkoda że tak to wygląda w naszym kraju, że taki sobie ja, na wrostro, fixed freaks to wchodzilem "POPATRZEC JAKIES FAJNE GRATY MAJĄ" bo kupic, to i tak mnie nie stać. ps. co do kiety - 510HX jest świetny, to naprawde mocny lanuch z klepanymi pinami, lżejszy od 710 nie wiem czy jeszcze jest, ale na allegro bywal po jakos koło 20zł w dlugosciach na luzie stykających do ostrego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.