dao Napisano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Potrzebuję porady. Będę tworzył swój pierwszy rower - większość części będzie pochodziła z przeszczepu z obecnego, ale coś tam dokupić jednak trzeba będzie. Najważniejszą sprawą jest korba i blat - tutaj zostały mi 2 propozycje: Token albo Stronglight. Pierwotnie miało być FSA Gimondi ale jednak wolę rozstaw 144 mm. Czy miał ktoś z Was z nimi do czynienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Naturalnie chodzi mi o ranty obreczy pokryte anodą! Raczej chodzi mi w tym wypaku o ocene przebiegu roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mian Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 powracając do tematu opon, to nie tyle mi chodzi o te konkretnie, ale o coś podobnego, klasycznego, wysokiego (lekko balonowatego), gładkiego (slickowatego) ze skinwallem białym, beżowym. Jak chcesz mieć lekki balon to szukaj czegoś w rozmiarze od 700x28c. Na przykład wspomnianą mchelin dynamic classic http://allegro.pl/opona-szosowa-michelin-dynamic-classic-622x28-i2863971555.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 a może Miche? a może campag strada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3rensho Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Dwa pytania : 1.Jakie macie doświadczenia w jeździe na lekko za dużej ramie ? Mam aluminiową ramkę Bike mielec a'la Cinelli MASH w rozmiarze L - rura podsiodłowa C-C 55 cm. Po postawieniu na kółkach wysokość ramy od ziemi wynosi 82,5- 83 cm (mierzyłem w miejscu zsiadania z siodła Poprzednia ramka miała 80 cm. Mam 176 cm i dł. nóg ok 79 cm w kroku. Właściwie powinienem mieć ramkę 52- 53 cm (21") Zastanawiam się czy warto składać na tej ramie czy zamawiać mniejszą ? Dodam że rower nie jest złożony , brak mi kilku części więc nie mam jak sprawdzić w trasie . 2.Macie może porównanie w jeździe na ramie zbliżonej do geometrii Cinelli MASH versus TenFour Torro ? Chodzi mi o overlap i sylwetkę. Na oko wydaje się że TenFour jest niewygodny , ale słyszałem różne skrajne opinie. Z góry wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 a może Miche? a może campag strada? Miche byłoby fajne, tylko 60F, a 100F robi mi różnicę. Stronglight, Token i Miche Advanced wydają się być identyczne, więc pytanie czy jest sens dołożenia. Strady odpadają, bo to szosówki, obecnie mam zwykłe RX100, jeździ się dobrze, tylko ciężko dostać duży blat torowy na 130bcd w normalnej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mian Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Dao, gebhardt robi blaty i na 144 i na 130. Mieli je kiedyś we wrostro, ale czy mają teraz to nie wiem. Z tego co słyszałem to niezłe blaty za rozsądne pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedggehogg Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Dwa pytania : 1.Jakie macie doświadczenia w jeździe na lekko za dużej ramie ? Mam aluminiową ramkę Bike mielec a'la Cinelli MASH w rozmiarze L - rura podsiodłowa C-C 55 cm. Po postawieniu na kółkach wysokość ramy od ziemi wynosi 82,5- 83 cm (mierzyłem w miejscu zsiadania z siodła Poprzednia ramka miała 80 cm. Mam 176 cm i dł. nóg ok 79 cm w kroku. Właściwie powinienem mieć ramkę 52- 53 cm (21") Zastanawiam się czy warto składać na tej ramie czy zamawiać mniejszą ? Dodam że rower nie jest złożony , brak mi kilku części więc nie mam jak sprawdzić w trasie . 2.Macie może porównanie w jeździe na ramie zbliżonej do geometrii Cinelli MASH versus TenFour Torro ? Chodzi mi o overlap i sylwetkę. Na oko wydaje się że TenFour jest niewygodny , ale słyszałem różne skrajne opinie. Z góry wielkie dzięki Ja mam 165 wzrostu, dl wew nogi 80, rama 54, na kolach wysokosc 81,5 i bez problemu, wygodniej niz na szosowej 51. Wez pod uwage jeszcze podeszwe i tak dalej, chociaz mielce sie doradza rozmiar mniejsze z tego co pamietam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 O widze Julka podbija internet, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 To i ja podbije! Czy np ramy na reynoldsie 501 mialy wszedzie taka sama czy rozne sr podsiodlowki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedggehogg Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomder Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Dwa pytania : 1.Jakie macie doświadczenia w jeździe na lekko za dużej ramie ? Mam aluminiową ramkę Bike mielec a'la Cinelli MASH w rozmiarze L - rura podsiodłowa C-C 55 cm. Po postawieniu na kółkach wysokość ramy od ziemi wynosi 82,5- 83 cm (mierzyłem w miejscu zsiadania z siodła Poprzednia ramka miała 80 cm. Mam 176 cm i dł. nóg ok 79 cm w kroku. Właściwie powinienem mieć ramkę 52- 53 cm (21") Zastanawiam się czy warto składać na tej ramie czy zamawiać mniejszą ? Dodam że rower nie jest złożony , brak mi kilku części więc nie mam jak sprawdzić w trasie . 2.Macie może porównanie w jeździe na ramie zbliżonej do geometrii Cinelli MASH versus TenFour Torro ? Chodzi mi o overlap i sylwetkę. Na oko wydaje się że TenFour jest niewygodny , ale słyszałem różne skrajne opinie. Z góry wielkie dzięki nie tyle chodzi o to 'czy sie da' ile czy jest bezpiecznie (krocze mozna uszkodzic) no i 'primo po pierwsze' (jak mawial bohater filmu) jaka bedzie dlugosc rury poziomej - dystans siodlo kierownica/katy itp. wieksza rama bedzie dluzsza i potencjalnie bedziesz lezal na niej - oczywiecie moze cos sie dac poprawic mostkiem itd ale trzeba uwazac. ogolny tred obecnie jest aby rama byla mala i odleglosci regolowane sztyca mostkiem itd itp. - moj ostatni twor to cinelli gazetta 52cm (jezdzilem nawet na 56 cm... ale ideanie powinienem miec 54cm) maszyna zwarta i zwrotna i przy tym cholernie szybka (na miescie uzywam stalowe ramy bo bardziej miekkie i odrobie amortyzacji daja, a ja mam skaze i pompuje kola do 120 wiec tu amortyzacji nie mam). no i w temacie rozmiarow to zainwestowalem w pomiary - wiem jakie odeglosci musze miec i patrzac na wymiary ramy wiem czy sie nada. do masha trzeba sie przyzwyczaic ... co do overlap to kazda zwarta torowa rama bedzie miala i nie ma on zwiazku z sylwetka czy wygoda ale z tym, ze mozesz 'zablokowac' przednie kolo /noge przednim kolem i przeleciec przez kierownice. to moim zdaniem jest najwieksze wyzwanie dla przesiadajacych sie z 'luzniej' geometri na 'ciasna'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 a wiec jaka to srednica dla 501? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 nie tyle chodzi o to 'czy sie da' ile czy jest bezpiecznie (krocze mozna uszkodzic) no i 'primo po pierwsze' (jak mawial bohater filmu) "Pierwsze primo", "Drugie primo", to tak było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mian Napisano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 'primo po pierwsze' (jak mawial bohater filmu) "Pierwsze primo", "Drugie primo", to tak było Zależy od filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Dao, gebhardt robi blaty i na 144 i na 130. Mieli je kiedyś we wrostro, ale czy mają teraz to nie wiem. Z tego co słyszałem to niezłe blaty za rozsądne pieniądze. Średnio w tym momencie podobają mi się te 'nowoczesne' blaty typu Gebhardt czy Miche, bardziej mi na samych korbach zależy. Blat bym pchnął w świat i kupił coś klasycznego z VeloSolo, przy rozstawie 144 można przebierać i wybrzydzać. Rower będzie na ramie Supera, dlatego też blaty CNC średnio mi się widzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3rensho Napisano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Ok, dzięki za odpowiedzi. Bedę składał na mniejszej ramie - strach że stracę klejnoty rodzinne jakoś zwycięża . Wracam jeszcze do pytania o tenfour torro, Ktoś ma ? Jeździł ? Jakieś doświadczenia? Wiem że rama budzi skrajne emocje, od miłości do szyderczego śmiechu , zależy mi jednak na w miarę obiektywnej ocenie. Jakieś podsumowanie za i przeciw. Pytanie nr 2 - taki mam wybór korb 165 mm : sugino messenger vs miche pista. Cena właściwie podobna. Skłaniam się do sugino ale właściwie tylko ze względu na rodowód. Opinie mile widziane. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomder Napisano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Ok, dzięki za odpowiedzi. Bedę składał na mniejszej ramie - strach że stracę klejnoty rodzinne jakoś zwycięża . Wracam jeszcze do pytania o tenfour torro, Ktoś ma ? Jeździł ? Jakieś doświadczenia? Wiem że rama budzi skrajne emocje, od miłości do szyderczego śmiechu , zależy mi jednak na w miarę obiektywnej ocenie. Jakieś podsumowanie za i przeciw. Pytanie nr 2 - taki mam wybór korb 165 mm : sugino messenger vs miche pista. Cena właściwie podobna. Skłaniam się do sugino ale właściwie tylko ze względu na rodowód. Opinie mile widziane. Pozdr Ja uzywalem (a syn caly czas uzywa) Miche Primato - ale na fixed na ulicy - wg tych co uzwali oba (nie moja wlasna opinia) Miche jest bardzie sztywne i trwalsze. Wlasne doswiadczenie z Miche? Przejechalem kilka (ok 10?) tysiacy kilometrow na Miche Primato Advanced i niewiele sladow na niej bylo - szosa. Ale to na 48/15lub 16 na torze 50/15 i mniej - korby sie giely i porysowalem rame. Ponoc Sugino jest jeszcze bardziej plastyczne - nie bede sprawdzal. t Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Nie wiecie czy można dostać jakąś farbę która wygląda identycznie jak miedź? Odnawiam miedziowaną ramę i by się przydało coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tad3k Napisano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 W marketach budowlanych można coś takiego dostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mian Napisano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Zdaje się, że jest coś takiego jak miedź w sprayu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TSB1923 Napisano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Witam, jak naciągacie łańcuch ? Muszę kupić haki czy da radę bez ? Złożyłem w końcu OK i jest nadal skos, musiałbym naciągnąć tę stronę po której jest zębatka i wydaję mi się, że wtedy ten skos zniknie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Będziesz mieć krzywo koło. Musisz ustawić je równo, a przekos załatwiasz na suporcie, korbie lub dystansach na piaście. Dodatkowych naciągaczy nie trzeba, da się bez nich żyć, miałem ramę z i bez, wolę bez, bo mi tak łatwiej i szybciej. W Leaderze 725 powinieneś mieć niewielki prześwit między oponą, a podsiodłówką, wsadzasz tam albo pompkę, dłoń, cokolwiek i raz dwa ustawiasz.. Walcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TSB1923 Napisano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Dzisiaj jeszcze raz na nowo wkręcałem suport, mocno wkręciłem śruby w korby i myślę, że tam nic więcej nie da się poprawić. Skoro uważasz, że napinacz jest nie potrzebny to ja już nie wiem. Koło na pewno jest krzywo, wydaję mi się, że korba nadal lekko ósemkuje. No nic, jutro spróbuję 3 raz coś z tym suportem, choć wątpię, że coś to zmieni. Bo teraz już naprawdę mocno dokręcony jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Jeśli dobrze złożyłeś i jest przekos, to przelicz jeszcze raz, włóż krótszy/dłuższy suport. Najlepiej będzie jak jednak oddasz ten rower do sprawdzenia komuś kumatemu w serwisie, tudzież może ktoś z nas mieszka w Twoim mieście i pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.