hellfirez1 Napisano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 witam, zdecydowałem się na zakup tych tarcz tektra/accenta Więc mam w związku z tym pytanie- jakie klocki będą do nich najlepsze? Żywiczne, czy metaliczne? Obecnie w zaciskach mam standardowe klocki żywiczne shimano, jednak słyszałem że metaliki hamują dużo lepiej. Jednak jak ma się ich modulacja w porównaniu do organików? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 12 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Nie wiem jak do Accenta, ale do tarcz Tektro i hampli Auriga montują klocki metaliczne i widzą dużą poprawę w sile hamowania. Aurigi mają identyczny kształt klocków. Modulacja jest podobno średnia. Zaznaczam że jest to wiedza z tego tematu, który polecam przeczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 12 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 1,5 roku za 40 zł to chyba wystarczająco ? ja zdążył bym zmienić 3 razy tarczę na jakieś zmyślne kolory nic nie trwa wiecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellfirez1 Napisano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 ok, dzięki co do tarcz, to chodzi o to żę mogę nabyć 2 tarcze tektra (180mm i 160mm- obydwie nówki) za... 20zł. WIęc myślę że się opłaca wymienić moje seryjne SM-RT30 Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellfirez1 Napisano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 jako, że nie chcę zakładać nowego tematu, spytam się tutaj: Te klocki to metaliki? http://www.formicki-bike.pl/produkt.php?kod=768&id_pod_kat=122&id_kat=5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Zdaje się że nie http://www.niagaracycle.com/product_info.php?products_id=2491 M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 jako, że nie chcę zakładać nowego tematu, spytam się tutaj: Te klocki to metaliki? Formicki - Bike - Klocki hamulcowe Disc Kool-Stop Deore KS-D620 moze nawet pometaliki za taka cene:) ja osobisci eksperymentuje ostatnio z klockami A2z gold http://www.bicyklon.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=60&lang=pl metalicznymi sa ok tylko w suchych warunkach powstaje jakby tu powiedziec tzw. nalot/pwloka od hamowania na klockach (na oryginalnych tego nie mialem) i a jak sie to wszystko oczysci to jest zyleta. Co do polmetalicznych to kupilem w wersji ecco bez sprezynek jakies 25 zl jeszcze nie testowalem ale pewnie beda ok:) tylko wieksza scieralnosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellfirez1 Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 po raz kolejny odkopuje temacik. Używał ktoś metalików z br-m445? Jak to się spisywało? Moc nie spadała wraz z nagrzewaniem się płynu w układzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Metaliki najlepiej hamują gdy są rozgrzane. Mam m 596 z przodu z klockami Clarks metalicznymi i moc dużo większa w porównaniu do organików shimano, działanie na mokrym także. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.