Skocz do zawartości

[Hamulce Tarczowe] Zmiana tarcz, klocków, i adaptery pod centerlock

hellfirez1

Rekomendowane odpowiedzi

witam, zdecydowałem się na zakup tych tarcz tektra/accenta

Więc mam w związku z tym pytanie- jakie klocki będą do nich najlepsze? Żywiczne, czy metaliczne? Obecnie w zaciskach mam standardowe klocki żywiczne shimano, jednak słyszałem że metaliki hamują dużo lepiej. Jednak jak ma się ich modulacja w porównaniu do organików?

Pozdr

Nie wiem jak do Accenta, ale do tarcz Tektro i hampli Auriga montują klocki metaliczne i widzą dużą poprawę w sile hamowania. Aurigi mają identyczny kształt klocków. Modulacja jest podobno średnia. Zaznaczam że jest to wiedza z tego tematu, który polecam przeczytać.

• 1 miesiąc temu...

jako, że nie chcę zakładać nowego tematu, spytam się tutaj:

Te klocki to metaliki?

Formicki - Bike - Klocki hamulcowe Disc Kool-Stop Deore KS-D620

moze nawet pometaliki za taka cene:)

ja osobisci eksperymentuje ostatnio z klockami A2z gold

http://www.bicyklon.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=60&lang=pl metalicznymi sa ok tylko w suchych warunkach powstaje jakby tu powiedziec tzw. nalot/pwloka od hamowania na klockach (na oryginalnych tego nie mialem) i a jak sie to wszystko oczysci to jest zyleta.

Co do polmetalicznych to kupilem w wersji ecco bez sprezynek jakies 25 zl jeszcze nie testowalem ale pewnie beda ok:) tylko wieksza scieralnosc :yes:

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...