Skocz do zawartości

[Powerade Garmin MTB] Marathon 2013

bubaruba

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Murowanej i tak nie miałem w planach - z beskidu śląskiego trochę za daleko, żeby śmigać po płaskim i piasku ;) więc nie żałuję. Mnie całe szczęście pasuje puki co 6 imprez - niestety odpada mi to na co najbardziej liczyłem w tym roku czyli Karpacz :( ale szansa na zaistnienie w generalce jest ;) oby w tym sezonie pogoba dopisała tak jak w 2012... a jak sobie koledzy z treningami radzicie - szczególnie Ty LoveBeer bo w Nowym raczej więcej śniegu niż u mnie?

Napisano

jak ? powiem ci ze na rowerze mam zrobione w tym sezonie moze 120 km :D i wcale sie nie przejmuje, moze to i nie to samo, ale ogolnorozwojowka i sila zrobiona (biegi gorskie, biegowki, tury, w sumie ~2000km), wytrzymalosc pewno ponizej normy ale to sie szybko nadrobi, generalnie wogole sie nie napinam, jestem amatorem i nie zamierzam za wszelka cene stawac na glowie byleby tylko byc na 100% na pierwszy wyscig. sezon jest dlugi, potem sie zrobi mijanke z forma :D

• 2 tygodnie później...
Napisano

Znowu nastąpiły zmiany, miejmy nadzieję, że już po raz ostatni:

01.05 - Murowana Goślina

19.05 - Złoty Stok

25.05 - Krynica Zdrój

15.06 - Karpacz

13.07 - Piwniczna Zdrój

10.08 - Korbielów

07.09 - Wałbrzych

21.09 - Istebna

Napisano

Szczerze mówiąc to mi to pasuje :) 

Nie za bardzo uśmiechało mi się jechanie do Złotego Stoku na dwa dni przed maturką. A tak to wszystko pasuje.. Prawie wszystko.. bo Krynica pokrywa się z Wieluniem (BM)... Jeśli będzie możliwość to będę chciał pojechać do Krynicy... jak nie, to zostaje Wieluń :) 

Napisano

Jak dla mnie to są kpiny, jak można cokolwiek planować, kiedy ciągle zmieniają się terminy i miejsca.

planowac na max 2 tygodnie do przodu  :icon_cool:

Napisano

Jak dla mnie to są kpiny, jak można cokolwiek planować, kiedy ciągle zmieniają się terminy i miejsca.

myślisz że Org robi to złośliwie? Przecież gdyby mógł to by nic nie zmieniał. Najpierw pozmieniał z powodu śniegu a teraz z powodów formalnych. Trochę empatii.

Napisano

Org wystraszył się śniegu, który spadł w święta, czyli miesiąc przed wyścigiem w Złotym i przesunął go na 19 maja. W ten sposób ograniczył sobie liczbę startujących, planując Murowaną na 1 maja, gdzie wiele osób wyjedzie w góry lub nad morze, a nie w centrum Polski kilkaset kilometrów, żeby pojeździć po polach.

Ja osobiście nie jadę do Murowanej, a w weekend planujemy objechać trasę Mega w Złotym Stoku  :thumbsup:

Napisano

dzisiaj puściłem się w las i dojechałem do miejsca gdzie zimą drwale kończyli swoją pracę - ani metra dalej, a miało to miejsce na odpowiednio 570mnpm i 646mnpm i to i tak wysoko bo zimą te szlaki były "odśnieżane" żeby sprzęt mógł wjechać, a do 1.05 zostały dwa tygodnie przy czym ZS haczy o 900m. W zeszłym roku o tej porze wjeżdżałem na 1100, a dało się na 1300 - zima w tym roku była długa i śnieżna (szczególnie jej końcówka) i widząc ośnieżone szczyty okolicznych gór w 100% rozumiem zapobiegliwość orga - szczególnie, że nie miał pewności, że przez ten miesiąc będzie się lał żar z nieba topiący to białe gó#@x.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zapraszam do Murowanej. Trasa od niedzieli oznakowana. Lekkie opady deszczu trochę zmniejszyły ilość piachów. Warunki nad Wartą dzisiaj idealne. Trochę błota, ale nie przeszkadza (rzekłbym, że urozmaica zabawę). Jest parę niespodzianek w stosunku do roku ubiegłego głównie z powodu wylanej Warty i zeszłorocznych nawałnic w związku z tym z siodła trasy nikt nie przejedzie. Zmiany kosmetyczne.

Napisano

no ja byłem na jesieni zeszłego roku i dużo było leżących drzew ale też prowadzili równocześnie wycinkę obszarów najbardziej zniszczonych ale dodatkowo dokoła większości z nich były wydeptane objazdówki choć pewnie tłok sprawi ze szybciej będzie górą ;)

@noweeny tak byłem mieszkam w okolicy i już się jutra doczekać nie mogę choć maraton należy do tych łatwych (technicznie) i szybkich. Ale trzeba przyznać że i tak team G wyciąga z tego terenu najwięcej ile się da.

Napisano

Po prostu leżące w dwóch miejscach drzewa spowodowały to, że nie da się z siodła przejechać tych punktów. Nie ma tragedii. Jest ścieżka obok, ale przejechać to można tylko enduro z czego skrzętnie korzystają ludzie jadący na tor motocrosowy do Obornik.

Kłosiu > będziesz zadowolony z tego odcinka, techniczny (zwłaszcza w tłoku jest co robić) i interwałowy.

Napisano

Ładna ta Murowana, pośmigałem wczoraj trochę i dzisiaj MINI. Traska całkiem całkiem chociaż wkurzał pył, mogliby dać więcej lasu i mokrych terenów. Wzniesień też trochę było, ogólnie jestem zadowolony. 

P.S

Jeździłem już kilka maratonów ale nigdy w górach. Czy w Karpaczu traska MINI będzie ok dla początkującego? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...