Skocz do zawartości

[Powerade Garmin MTB] Marathon 2013

bubaruba

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na Facebook'owym profilu Powerade Garmin maratonu pojawiły się proponowane terminy na sezon 2013.

Powerade Garmin MTB Marathon 2013:

14.04.2013 - Murowana Goślina

04.05.2013 - Złoty Stok

18.05.2013 - Wałbrzych

15.06.2013 - Karpacz

13.07.2013 - Piwniczna Zdrój

10.08.2013 - Korbielów

07.09.2013 - Zawoja

21.09.2013 - Istebna

Etapówki:

MTB trophy 2013:

30.05 - 02.06.2013

Sudety MTB Challenge 2013

28.07 - 02.08.2013

Co o nich sądzicie? Według mnie Murowana Goślina powinna zostać wykreślona. To mają być maratony górskie. Można by podciągnąc dolinki podkrakowskie, ale okolice Poznania, raczej nie.

Bubaruba

Napisano

E no zostawcie coś na rozgrzewkę dla tych co w górach nie mieszkają ;) a przecież nie trzeba wystartować we wszystkich imprezach żeby się w generalce liczyć.

Inna sprawa że ciężko u nas jakaś wymagającą trasę zrobić. Kilka krótkich podjazdów i to wszystko

Napisano

Murowana Goślina to taki nasz swoisty klasyk, po długiej zimie nie chcemy od razu rzucać Was i Waszych sprzętów na górskie szlaki, które o tej porze czasem są po prostu nieprzejezdne.

Wyścig pod poznaniem ma też swoją trudność - dystans, który po zimie na pewno da się we znaki, a będzie dobry na przetarcie i "przepalenie" przed Złotym Stokiem.

Napisano

Murowana Goślina to taki nasz swoisty klasyk, po długiej zimie nie chcemy od razu rzucać Was i Waszych sprzętów na górskie szlaki, które o tej porze czasem są po prostu nieprzejezdne.

Wyścig pod poznaniem ma też swoją trudność - dystans, który po zimie na pewno da się we znaki, a będzie dobry na przetarcie i "przepalenie" przed Złotym Stokiem.

Niby tak. Ja tam bym wolał Dolinki Podkrakowskie, ale ja jestem Krakus, więc nie patrzę na to obiektywnie ;). Wszystkim nie da się dogodzić, a "ludzie północy" mają najgorzej małe pagórki przez co mało maratonów.

Napisano

"Naszym sprzętom" bardziej zaszkodziła Zawoja w tym roku, więc myślę, że zdecydowanie istnieją "bardziej wymierne" powody dla organizatora ( jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo, że chodzi o... :P ). Nikogo nie krytykuję, piszę jak jest, pochwalam Wasz pozytywny PR pod tytułem: "chcemy robić fajne trasy", ale wiadomo, że to biznes i nie będziecie do niego dokładać, zresztą tajemnicą poliszynela jest to, że jednym z głównych czynników (istotniejszym od Naszych opinii) jest to ile się Wam dana gmina dołoży do maratonu, żebyście jak najmniej musieli szukać we własnej kieszeni :)

Też mi bardzo dolinek podkrakowskich i Jury brakuje, ale tak jak kolega napisał wszystkim się nie dogodzi :)

Napisano

Jak dociągnę do 2013r to mam zamiar wystartować w Korbielowie, Zawoji i pobić swój czas z Istebnej z czym chyba nie powinno być problemów bo w tym roku przebiłem koło i 2 miesiąc w jeździe w spd dopiero miołem. Pozatym rower tuninguję :D

Napisano

No skoro się już nie da tej Murowanej zamienić z czymś bardziej górskim, to chociaż niech trasa wyciągnie ostatnie soki z możliwości jakie dają okoliczne tereny :thumbsup:

Jakoś przeboleję prawie 400km dojazdu :P No i niech pogoda chociaż będzie łaskawa, nie jak w tym roku, gdzie cały czas padało przy +8 stopniach :w00t:

Napisano

A ja uważam że pogoda była świetna deszczu to ja się nie dopatrzyłem tylko lekka mżawka która skutecznie mobilizowała do szybszej jazdy ;)

W tym roku chcę robić generalkę po raz pierwszy w górach i właśnie ten cykl mi się najbardziej podoba - bo trasy są naprawdę trudne. W tym roku pierwsza część trasy mega była całkiem ciekawa może gór nie było ale teren całkiem ciekawy - piasku i błotka nie brakowało.

Zastanawia mnie tylko kto ukradł ten mostek z nad rzeczki bo jak ostatnio tam byłem to go nie widziałem.

Napisano

Czy ktoś kto chce przejechać pierwszy pełny cykl maratonów (pojedyncze starty już były) bardzo umrze na trasie? Może lepiej się zainteresować Bike Maratonem, a za rok wybrać się na Powerade?

Napisano

@Rake to jak bardzo umrzesz zależy od 2 czynników:

1. jaki dystans wybierzesz

2. jak mocno będziesz cisnął

Moim skromnym zdaniem trasy na Powerrade są ciekawsze technicznie. Bike Maraton jakoś tak idzie na łatwiznę jeśli chodzi o trasę przynajmniej takie są moje odczucia z pojedynczych startów.

Napisano

Czy ktoś kto chce przejechać pierwszy pełny cykl maratonów (pojedyncze starty już były) bardzo umrze na trasie? Może lepiej się zainteresować Bike Maratonem, a za rok wybrać się na Powerade?

Do pierwszego startu jeszcze sporo czasu. Niektórym się jeszcze sezon nie skończył :D przepracuj zimę - na pewno nie umrzesz, a jaka satysfakcja na mecie ;)

Napisano

Troszkę odejdę od tematu, ale co ze zdjęciami z maratonów? Na Sportografie są tylko do Korbielowa. Kiedy będą z późniejszych maratonów.

Napisano

a nie sądzisz, że lepiej zadać to pytanie na forum organizatora... zgłasza, że jest to człowiek stale pozostający w kontakcie z uczestnikami właśnie za pośrednictwem forum ?

• 2 miesiące temu...
Napisano

Jasne. Na każdym wyścigu możesz jechać inny dystans... Jendak nie zrobisz wtedy generalki... :)

#edit.

Chyba, że mówisz o etapówce.. Tam chyba wybiera się jeden dystans na cały wyścig.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Są zmiany:

Niestety ucieka jeszcze jeden wyścig blisko śląska.

1. 14.04 - Murowana Goślina

2. 04.05 - Złoty Stok

3. 18.05 - KRYNICA ZDRÓJ

4. 15.06 - Karpacz

5. 13.07 - Piwniczna Zdrój:

6. 10.08 - Korbielów

7. 07.09 - WAŁBRZYCH

8. 21.09 - Istebna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...