Skocz do zawartości
  • 0

[AMOREK] Amortyzator do duala.

Gość Mati

Pytanie

Napisano

Mój problem jest taki że mam rower dual i w nim xcm... Dlatego prosze was o jakis dobry pod v-ki najlepiej epicon ale nie moge znalezc 120mm pod v-ki, najlepiej aby amorek mial mocowanie pod v-ki i tarcze. Boje sie zakladac 100mm bo moze mi sie geometria popsuc ale suport mam nawet wysoko rama 17.5 kola 26 cali z powietrznych tylko epicon chyba ze są jakies które polecacie, podoba mi sie tez xcr. Pozdrawiam i prosze o pomoc.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Nie podałeś ile ważysz.

Ja w swoim krótkim romansie z rowerem dualowym miałem z przodu Pike'a i całkiem dobrze go wspominam :)

Na twoim miejscu myślałbym o widelcu z maksymalnie dużą średnicą górnych goleni czyt. 32 mm, bo bądź co bądź jest to dyscyplina grawitacyjna i nie wierzę, że będziesz jeździł rowerem tylko po torze i jakieś dropiki Cię nie skuszą ;)

Napisano

Mam KANDSA DANGERA tarcze w gre nie wchodza uzywki tez nie waga moja to 70 kg

Napisano

Tarcze nie wchodzą w grę w rowerze do dualu... a to dobre. To w takim razie odpuść sobie na razie zmianę widelca, zaś te 450zł przeznacz na dobre ubezpieczenie i kask.

Zaś 140mm to chyba jednak trochę za dużo? Nawet 120mm to już sporo.

Napisano

Po pierwsze nie jeżdze w górach dlatego tarcze na razie wykluczam

Przeliczylem że jak uzbieram 1300zł to wymienie amorka hamulce na tarcze hydrauliki, manetki bo mam niestety klamkomanetki na manetki alivio itp. same piasty novatec pod tarcze to wydatek 100zł jedna przeplecenie okolo 45 od kola. pytam sie jaki niepowietrzny amorek jeszcze polecaci i tyle moze byc pod tarcze bo i tak za jakies 2 lata wymienie hamulce. na razie kasa mnie blokuje zbieram. Jakie tarczówy hydraul;iki na razie zbieram na tektro auriga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...