Vader Napisano 7 Listopada 2012 Napisano 7 Listopada 2012 witam!! moze juz cos bylo na forum o tym amortyzatorze ale nie moge znalesc wiec z gory przepraszam.. pytanie do uzytkownikow jak sie on sprawuje?? czy jest sztywny bocznie, bo interesuje mnie wersja pod v-ki wiec nie chce zadnego ocierania o klocki jak dziala manetka, i czy rzeczyscie mozna ja zdemontowac i blokowac amora tylko za pomoca pokretła?? i czy w ogole warto go kupic za 1200zet?? ----- pzdr
Vader Napisano 15 Listopada 2012 Autor Napisano 15 Listopada 2012 no i co nikt nie jezdzi na tym amorze????
Mod Team durnykot Napisano 15 Listopada 2012 Mod Team Napisano 15 Listopada 2012 Amorki Magury są tak rzadkie jak DT Swiss- wątpliwe,abyś znalazł wiele informacji na temat modeli 2012. Poszukaj na mtb-news.de w końcu niemiecki....
MokryxD Napisano 15 Listopada 2012 Napisano 15 Listopada 2012 Poszukaj na forum użytkowników Haibików. 2 forumowiczów miało takie rowery z takowymi amorkami.
Vader Napisano 17 Grudnia 2012 Autor Napisano 17 Grudnia 2012 dobra troche poczytalem o magurze ale ogolnie malo informacji jest konkretnie o tym modelu, sklaniam sie ku zakupowi jednak jeszcze interesuje mnie rockshox recon gold i stad moje pytanie w kwestii porownania obu amortyzatorow?? moze ktos mial okazje jezdzic na obu modelach?? wiadomo ze rockshox ma lepszy serwis, ale co ogolnie polecalibyscie kupic?? moja waga: ~62-63kg styl jazdy: maratony, xc i turystyka i zaznaczam ze jezdze raczej w dobrych warunkach
Vader Napisano 17 Grudnia 2012 Autor Napisano 17 Grudnia 2012 z motion control dokladnie ten Amortyzator RS Recon Gold RL SA 100 PWT POP Bl '12 - AirBike
MokryxD Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 Ja na twoim miejscu poszukał np. Reby w tej cenie. 1150zł za widelec ważący 1850g to chyba mała przesada.
Cuberider Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 Kłaniam Co do Magur wtrącę swoje kilka groszy Posiadam starszy model Menje, od kilku lat go ujeżdżam i problemów z nim nie mam żadnych. Serwis robię sam- jest banalny w budowie ino potrzeba odpowiednich kluczy. Uszczelki ciągle oryginalne, parę tysi na nim już jest przejechane i jak dotąd zero luzów Magura dzięki podwójnemu boosterowi jest sztywna Co do Durina to pogadaj z tym Bikerem on ma model x100 ale pod tarcze jeździ bardzo dużo, ostatnio brał ode mnie olej do tego amora i sam sobie robił serwis po czym stwierdził że takiego banału się nie spodziewał http://tablica.pl/oferta/kellys-majestic-175-ID1IHZj.html#613a048f7b;r:7;s:136 Powodzenia
Vader Napisano 19 Grudnia 2012 Autor Napisano 19 Grudnia 2012 Ja na twoim miejscu poszukał np. Reby w tej cenie. 1150zł za widelec ważący 1850g to chyba mała przesada. info jakie dostalem ze sklepu to ze zwarzony zważony egz bez manetki wazy 1733g manetka ok 40-50g wiec chyba nie jest tak zle reby z piwotami chyba raczej nie znajde..
1415chris Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 Oprocz tego ze filmik ma juz niezla siwa brode, ponad 4 lata, to Magura miala w miedzyczasie recall tego amortyzatora. To tak dla pelnego obrazu.
MokryxD Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 Jeżeli zależy Ci na pivotach to dobry wybór.
Mod Team durnykot Napisano 19 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 19 Grudnia 2012 Durin z filmu ,a Durin X to dwa różne amortyzatory o innej konstrukcji. Ten film nic do tematu nie wnosi.
Vader Napisano 20 Grudnia 2012 Autor Napisano 20 Grudnia 2012 Co do Durina to pogadaj z tym Bikerem on ma model x100 ale pod tarcze jeździ bardzo dużo, ostatnio brał ode mnie olej do tego amora i sam sobie robił serwis po czym stwierdził że takiego banału się nie spodziewał http://tablica.pl/of...48f7b;r:7;s:136 Powodzenia nie wiem czy to zludzenie optyczne czy zle zrobione zdjecie ale w tym rowerze z ogloszenia wyglada on na jakis wysoki czy rzeczywiscie magury sa stosunkowo dosc wysokie niz inne amortyzatory??? czy to kwestia tez katow ramy??
Cuberider Napisano 20 Grudnia 2012 Napisano 20 Grudnia 2012 ten model Magury ma zmieniany skok w tej chwili ma ustawiony na 120 mm dlatego jest wysoki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.