venom2000 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Ten artykuł utwierdził mnie w zakupie RST-ka http://www.team29er.pl/testy/800-test-amortyzatora-rst-first-29-air Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 10 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Jednak nastąpiła mała zmiana i z zamierzonego RST-ka zakupiłem Rock Shox Recon Silver TK Solo Air 100mm 29" Black '12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 10 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 no to chyba kupiles gorszy amor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 10 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Szczerze to Recon z TK przy Epiconie i Firscie to średnio wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 12 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 No więc rozebrałem tego mojego nieszczęsnego Spinnera Reasona i niestety ale chyba ze zmiany skoku nic z tego. Wyjąłem cartridge olejowy i oczom mym ukazał się taki oto widok http://www.fotosik.p...6/album/1334359 więc chyba lipa niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 12 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Nie ta laga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 12 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 No jak nie ta ? W drugiej jest powietrzny przecież, patrzyłem co prawda na epicona na you tubie i tam regulacja była na ladze ze sprężyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 12 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Dokładnie. Sprężyny znajdują się w lewej ladze - powietrzna pozytywna i powietrzna lub stalowa negatywna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 12 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 O żesz ty to jutro może się wezmę za tą drugą lagę. Tylko się boje co by nic nie popsuć mówiąc delikatnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 12 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Przede wszystkim nie upapraj niczym wnętrza lagi czy uszczelek. Poza tym nie ma co się zepsuć. I oczywiście spuść powietrze zanim rozkręcisz widelec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 12 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Tak teraz myślę i ta laga powinna wyjść jak prawa tak ? W sensie od dołu jedna śruba imbus 6mm od góry tam gdzie wentyl bodaj 22mm i do góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 12 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Może być jeszcze tak, że od dołu górnej lagi (już po zdjęciu dolnych goleni) będziesz miał nakrętkę lub segera, ciężko powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 12 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Właśnie dól tej lewej lagi był jakiś dziwny zakończony jakimś takim chyba uszczelnieniem w kształcie ja wiem elipsy czy cuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 12 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Napisano 10 listopad 2012 - 17:48 Szczerze to Recon z TK przy Epiconie i Firscie to średnio wygląda. Szczerze to chyba nawet nie masz zbytniego pojęcia o czym mowa jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 12 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 @venom2000 - możesz rozwinąc ostatnią wypowiedź? przejżałem cały wątek i nie mam pojęcia do czego Ty zmierzasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 12 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Przecież to oczywiste. Trzeba jakoś wyjaśnić sobie i nam, że zakup ponad dwukilogramowego kloca z bardzo słabym tłumikiem zamiast lepszego widelca było dobrym posunięciem. "Co rokszoks to rokszoks". Szkoda tylko, że to poziom Raidona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy35 Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 według rowerowejwagi 1750 gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 taaa, tylko waga którą podajesz z rowerowawaga.pl jest dla wersji GOLD, w rozmiarze kół 26", a użytkownik podał "Rock Shox Recon Silver TK Solo Air 100mm 29" Black '12" - producent taką deklaruje na poziomie 2186g http://www.sram.com/rockshox/products/recon-silver-tk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Szczerze to chyba nawet nie masz zbytniego pojęcia o czym mowa jest Wiem, że dla niektórych znaczek RS znaczy więcej niż dobra praca i niższa waga. Ale zawsze to +10 do lansu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Gdybym chciał się lansować to bym kupił sobie speca albo konę na fulu za min.12 tyś.\pln,nie idę w super lekkość rowerową bo mnie to nie bawi robię składaka który sprosta moim wymaganiom wagowym(90-92 kg mojej wagi) a Recon będzie idealnie spisywał się w 70% w mieście a reszta poza miastem,czasem jakiś maratonik dla rozrywki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 NO rozebrałem druga lagę i moim oczom ukazał się taki widok http://www.fotosik.pl/u/pinio46/zdjecie/1/album/1335455 i tak się teraz zastanawiam czy trzeba większy dystans na te żółte czy czarne dystanse ?? Czy się wogóle da ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Hmm... zaiste zaskakujące. Zacząłbym od próby wyjęcia jednego z żółtych elementów i zmierzenia skoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Toż ja go już poskręcałem z powrotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Gdybym chciał się lansować to bym kupił sobie speca albo konę na fulu za min.12 tyś.\pln,nie idę w super lekkość rowerową bo mnie to nie bawi robię składaka który sprosta moim wymaganiom wagowym(90-92 kg mojej wagi) a Recon będzie idealnie spisywał się w 70% w mieście a reszta poza miastem,czasem jakiś maratonik dla rozrywki ale mozesz wytlumaczyc czemu ten recon w czym lepszy ? ze ciezszy to lepszy, nie koniecznie w tej klasie wagowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Hmm... zaiste zaskakujące. Zacząłbym od próby wyjęcia jednego z żółtych elementów i zmierzenia skoku. Nie no teraz na poważnie serio spróbować wyciągnąć ten żółty dystans ? Myślałem że trzeba dołożyć coś właśnie żeby mniej miejsca było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.