Skocz do zawartości

[Support] - montaz

Gość ZonX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pytanie moge i głupie ale nigdy wczesnie sie nad tym nie zastanawialem a teraz mam dylemat. Czy jest roznica ktorą strona wkrece suport w rame? Suport ma 2 koncowki z gwinem - jedna na stałe z suporte i druga jako nakretka - ta nakretkne na stale kręciłem od strony korby (blatów) a nakretke od srtony ramienia- czy tak powinno byc?

Pytam poniewaz mam problem z przezutką przedmio lx i manetkami deore - mianowicie manetki maja tak jakby za duzy skok i na 2 biegu przezutka zachodzi juz mocno na 3 a na trzecim praktycznie blokuje sie na ostatnim blacie - nie da sie tego wyregulowac - wydaje mi sie iz korba jest za blisko ramy - czyzby to wina suportu? (wkrecony w odwrotna strone?)

Pozdro

suprt był dobrany do korby przez sprzedawce i niby mialo byc ok. Pierwszy raz wkrecalem suport wiec dlatego pytalem czy jest w dobra strone wkrecony :)

Suport neco - ten najnozszy model a korba truvativ fifed

suprt był dobrany do korby przez sprzedawce i niby mialo byc ok. Pierwszy raz wkrecalem suport wiec dlatego pytalem czy jest w dobra strone wkrecony :D

ostatnio tez kupowalem suport, w sklepie, ale ja przyjechalem z calym rowerem, i nowa korba - w katalogu koles ze sklepu wyczytal ze do tej korby (deore 460) jest suport 113, ale po skreceniu bylo zle - dopiero 3 wkrecony suport zostal zaakceptowany (118 mm). najlepiej jedz z rowerkiem do sklepu tam ci dobiora tak zeby bylo okej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...