Mod Team mrmorty Napisano 5 Listopada 2012 Mod Team Napisano 5 Listopada 2012 Hej Nazwa tematu nieco dziwna, ale tylko tyle wiem o tej ramie i tyle info dostałem od sprzedawcy. Wiem też że pochodzi z rozbiórki seryjnego roweru i że był tam osprzęt przyzwoitej klasy. Nic więcej. W sieci ubogo, coś tam jest po niemiecku ale ta jedna jedyna opinia nawet na test nie zakrawa. Może ktoś miał do czynienia z tym producentem? Szukam ramy która by zastąpiła mi Author'a Basica, czyli miała nieco lepszą geo do MTB, ale też bez przesady bo do wariacji mam zjazdówkę. Rzuci ktoś "gospodarskim" okiem ? http://allegro.pl/ramka-alex-aluminium-7005-bcm-okazja-i2745151976.html
jurdukla Napisano 5 Listopada 2012 Napisano 5 Listopada 2012 siostra ma na takiej ramie rower w 19" - rower kupiony w niemczech z oryginalnym tak jak piszesz nie zaciekawym osprzętem...nie znam dokładnej geometri ale jeździ się na nim bardzo wygodnie raczej turystycznie z sylwetką względnie wyprostowaną (dziewczynie to jak najbardziej odpowiada...pewnie jadącym za nią chłopakom też) do agresywnej dynamicznej jazdy raczej nie bardzo ale to już kwestia indywidualna mi się wydaje...
Mod Team mrmorty Napisano 6 Listopada 2012 Autor Mod Team Napisano 6 Listopada 2012 Ramę kupiłem - no cóż warto czasem zaryzykować Złożę na niej rowerek i spróbuję się pokusić o recenzję.
jurdukla Napisano 6 Listopada 2012 Napisano 6 Listopada 2012 domyśliłem się że to ty ją kupiłeś (po nicku) rama ciężka na pewno nie jest bo jest z 7005 a geo tak jak wcześniej wspomniałem to indywidualna kwesta. Ja według tabeli i wszch panujących opinii powinienem jeździć na 18"-19" okazyjnie kupiłem ramę 17" i w połączeniu z kierą 680 cm jest idealnie, natomiast kolega ma sccota 21" jakiś refleks geometry i też mi się jeździ super....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.