swimfan Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Witam, zastanawiam sie nad czyms mocniejszym niż aluminium 7005 (slyszalem ze jest takie 7020 lotnicze),co moglibyscie polecic z ram aluminiowych dobrze byloby zeby nie byla drastycznie cieniowana.Przeznaczenie szeroko pojete MTB blizej enduro. Wiadamo materila wazny i sama konsrukcja ramy tez.
Michauuu Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 A budżet? Skok amora? Hardtail czy full? I wydaje mi się,że dużej różnicy w tym alu nie ma...
swimfan Napisano 4 Listopada 2012 Autor Napisano 4 Listopada 2012 budzet do 3-5 tys ale jak bedzie trzeba wiecej i rama warta bedzie swojej ceny to wyskrobie,full-> aktualnie mam Foxa RP dlugosc montazowa 190 i parametry bez szalu ale starczaja
RafalSBK Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 według mnie dużo bardziej od stopu aluminium, znaczenie ma konstrukcja i spawy. aluminium lotnicze to inaczej duraluminium, i to chyba nie to samo co stop aluminium 7020.
swimfan Napisano 5 Listopada 2012 Autor Napisano 5 Listopada 2012 wiadomo, konstrukcja to 70% sukcesu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.