Skocz do zawartości

[Narzędzia] klucz do kolców butów shimano - reaktywacja 2012

bva

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym nawiązać do tematu, który juz istnieje, ale niestety został zamknięty:

http://www.forumrowerowe.org/topic/87416-narzedzia-klucz-do-kolcow-butow-shimano/

Mam od pewnego czasu buty M123, w których są wlasnie owe kolce i one do tej pory mi nie przeszkadzaly - wręcz pomagały w terenie.

Teraz chciałbym używac ochraniaczy na buty, więc te kolce lekko przeszkadzają przy ich zakładaniu - czy ktos w ostatnim czasie natknął się na ten "magiczny" klucz do odkręcania kolców, widzial go w sieci? Próbowałem na różne sposoby, równiez żabką i żaden z nich ani drgnie.

Pozdrawiam, b.

Musze chyba zmienić żabkę, bo slizga się skubana. A moze ciezko mi idzie, bo juz trochę w nich polatałem i są lekko zryrane...

Pytanie dodatkowe mam - jesli dobrze kombinuje, to ten kolec przez swoją całą długość jest "metalowy", przechodzi po prostu przez plastik i zeby z drugiej strony wyjść gwintem? Pytam w kontekcie bezpiecznego kręcenia za "metalowy" łepek - nie chciałbym go ukręcić, bo kolce mi się jeszcze przydadzą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...