Skocz do zawartości

[Narzędzia] klucz do kolców butów shimano - reaktywacja 2012

bva

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

chciałbym nawiązać do tematu, który juz istnieje, ale niestety został zamknięty:

http://www.forumrowerowe.org/topic/87416-narzedzia-klucz-do-kolcow-butow-shimano/

Mam od pewnego czasu buty M123, w których są wlasnie owe kolce i one do tej pory mi nie przeszkadzaly - wręcz pomagały w terenie.

Teraz chciałbym używac ochraniaczy na buty, więc te kolce lekko przeszkadzają przy ich zakładaniu - czy ktos w ostatnim czasie natknął się na ten "magiczny" klucz do odkręcania kolców, widzial go w sieci? Próbowałem na różne sposoby, równiez żabką i żaden z nich ani drgnie.

Pozdrawiam, b.

Napisano

Musze chyba zmienić żabkę, bo slizga się skubana. A moze ciezko mi idzie, bo juz trochę w nich polatałem i są lekko zryrane...

Pytanie dodatkowe mam - jesli dobrze kombinuje, to ten kolec przez swoją całą długość jest "metalowy", przechodzi po prostu przez plastik i zeby z drugiej strony wyjść gwintem? Pytam w kontekcie bezpiecznego kręcenia za "metalowy" łepek - nie chciałbym go ukręcić, bo kolce mi się jeszcze przydadzą.

Napisano

Nie wiem czy rozumiem, ale jeżeli pytasz czy czy ten kolec, który wystaje jest końcówką śruby to nie wiem, ale i tak lepiej łapać za ten gumowy element. Metal, który wystaje ma za małą powierzchnię, żeby to złapać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...