Skocz do zawartości

[rama] MTB MIELE - czy to jest coś warte?

sowa56

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Muszę wymienić swoją ramę z powodu uszkodzenia haka przerzutki, jest nietypowy i nieosiągalny.

Znalazłem sympatycznie wyglądającą ramkę na ebay, nie jest dostosowana do hamulców tarczowych ale nie są mi one niezbędne, czy ktoś z Was ma jakieś wiadomości na temat producenta MIELE, ja nie mam żadnych danych na ten temat.

Tu jest link do tej ramki:

http://www.ebay.com/itm/310497429946?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

Dzięki za jakiekolwiek sprawdzone informacje.

Napisano

Miele robi sprzęt AGD z górnej półki, ale że robią ramy to pierwsze słyszę :) A to co można wyczytać w necie:

The German company Miele, believed to be the world's largest family-owned appliance company, was at one point during its long history known as a bicycle manufacturer. The bikes were made for everyday use, which were especially helpful during times of war. Miele no longer makes bicycles but Miele bikes can still be bought from a Canadian manufacturer that took on the Miele name under license.

Napisano

No tak, "pod latarnią najciemniej", mogłem wrzucić hasło do netu, dzięki za informację.

Myślę że cena jest bardzo atrakcyjna tylko waga ramy powyżej 2kg, jak uważasz?

Napisano

Tanie ramy często ważą powyżej 2 kg. Ciężko znaleźć ramę która będzie tania i lekka, chyba że jakaś używka. Jeżeli waga ci nie przeszkadza, to najważniejsze żeby pasował rozmiar i geometria.

Napisano

A co to znaczy, że rama jest dwutorowa (w nazwie Twin Track), może tak skrzywiona że można na niej tylko dwuślad zbudować. :-))))))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...