sowa56 Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Muszę wymienić swoją ramę z powodu uszkodzenia haka przerzutki, jest nietypowy i nieosiągalny. Znalazłem sympatycznie wyglądającą ramkę na ebay, nie jest dostosowana do hamulców tarczowych ale nie są mi one niezbędne, czy ktoś z Was ma jakieś wiadomości na temat producenta MIELE, ja nie mam żadnych danych na ten temat. Tu jest link do tej ramki: http://www.ebay.com/itm/310497429946?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649 Dzięki za jakiekolwiek sprawdzone informacje.
arek_wro Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Miele robi sprzęt AGD z górnej półki, ale że robią ramy to pierwsze słyszę A to co można wyczytać w necie: The German company Miele, believed to be the world's largest family-owned appliance company, was at one point during its long history known as a bicycle manufacturer. The bikes were made for everyday use, which were especially helpful during times of war. Miele no longer makes bicycles but Miele bikes can still be bought from a Canadian manufacturer that took on the Miele name under license. http://www.livestron.../#ixzz2BI6W8ean
sowa56 Napisano 4 Listopada 2012 Autor Napisano 4 Listopada 2012 No tak, "pod latarnią najciemniej", mogłem wrzucić hasło do netu, dzięki za informację. Myślę że cena jest bardzo atrakcyjna tylko waga ramy powyżej 2kg, jak uważasz?
arek_wro Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Tanie ramy często ważą powyżej 2 kg. Ciężko znaleźć ramę która będzie tania i lekka, chyba że jakaś używka. Jeżeli waga ci nie przeszkadza, to najważniejsze żeby pasował rozmiar i geometria.
panSocjolog Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Tylko że ta rama jest z USA. Koszty przesyłki, podatków itp, mogą wynieść więcej niż sama rama...
sowa56 Napisano 4 Listopada 2012 Autor Napisano 4 Listopada 2012 A co to znaczy, że rama jest dwutorowa (w nazwie Twin Track), może tak skrzywiona że można na niej tylko dwuślad zbudować. :-))))))
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.