Skocz do zawartości

[Koła] Dobór odpowiednich kolorów.

rider96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Posiadam niebieski rower MMB3(link do zdjęć niżej), pomalowany farbą fluorescencyjną. Chce do niego dołożyć trochę białego koloru. W kolorze ramy nie chcę nic zmieniać, tylko kolor kół. Obecnie założone są czarne opony, stalowe. nie wypolerowane obręcze i lekko zardzewiałe szprychy :). Myślałem nad takimi zestawami:

- białe opony, polerowane obręcze, niebieskie szprychy,

- białe opony, czarne obręcze, białe szprychy,

- białe opony, białe obręcze, białe szprychy.

Żeby nie tylko koła były białe, myślę także nad białymi rączkami.

Co sądzicie o takim pomyśle?

Może Waszym zdaniem pasowałby inny kolor?

Podawajcie swoje propozycje :D

Z góry dzięki za pomoc.

http://oldtimery.com/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=14&sobi2Id=1148&Itemid=64

Napisano
A co to ten rower to jakiś super extra chyba nie jest

Pierwsza sprawa- a jaki rower jest 'super extra'?

Dwa- czy tylko dla wypasionych maszyn, cokolwiek przez to rozumiemy, zarezerwowane są 'złożone/ambitne' zestawy?

Rider zrób sobie niebiesko-białe szprychy.

Białe obręcze i czarne opony.

Napisano

Podoba mi się pomysł z szprychami niebiesko - białymi. Nie wiem jednak czy założył bym do tego czarne opony, czarne opony ma tak naprawdę każdy :)

Napisano

możesz jeszcze jakoś nietuzinkowo zapleść koła. Choćby 3 Leading 3 Trainling .

To stosunkowo łatwy wzór, a wygląda wyśmienicie

Nie wiem czy takie zaplecenie było by dla mnie odpowiednie. Rowerem jeżdżę przeważnie po mieście i często muszę wjeżdżać na krawężniki. Nie chcę co chwilę centrować kół :D

Czarne proponuje dlatego, że to się jednak strasznie brudzi.

tu mas kolorowe(np. czarno-niebieskie) opony Kendy-> http://kenda.pl/inde...nt01returnid=57

Potrzebuję opony 28, a na tej stronie nie widzę takiego rozmiaru, ale pewnie da się gdzieś takie kupić :D

Tak mi teraz do głowy przyszło może jeszcze jakby w nocy super wyglądał to ledy :P

http://www.youtube.com/watch?v=YWdSMfnSZlo

Takie neony są moim zdaniem za duże i komuś by się mogły spodobać. Myślałem nad czymś takim: http://allegro.pl/sp28-2x-wentyle-swiecace-wentle-kolory-wentylki-i2740716625.html

Napisano

mam tak zaplecione jedno koło (wcześniej miałem oba ale wymieniłem piastę i już nie chciało mi się kombinować :P). To mocny zaplot. Jeżdżę po krawężnikach i innych tego typu przeszkodach a koło cały czas proste.

Napisano

JA BYM DAŁ JESZCZE WIELKIE SKRZYDŁO Z TYŁU I PRÓG DO ODGARNIANIA ŚNIEGU TO BĘDZIE CZAD...

*_*

ja bym tutaj widział ładne czarne koła i opony z białymi rantami <3

Napisano

Myślę że mogłoby to wszystko wyglądać tak:

- biało-niebieskie szprychy (jakby dało radę: nyple niebieskie do białych szprych, nyple białe do niebieskich szprych),

- opona czarna z białym bokiem,

Do tego zestawu dokupiłbym jeszcze:

- białą osłonę na łańcuch,

- niebieski łańcuch lub klasyczny (żeby nie było wszystko niebieskie)

- rączki/chwyty z białym elementem ( http://allegro.pl/nowosc-super-chwyty-gripy-sars-mtb-lockon-i2758875906.html )

Myślę że wszytko by do siebie pasowało :D

Nie wiem jeszcze jaki kolor obręczy :D

Napisano

Gripy odpadają.Coś bardziej klasycznego może skórzane ?

Świecące wentylki to mega wiocha moim zdaniem.

Co do kół to nyple i szprychy ok kolorowe ale obręcze może wypolerować na lustro, dać lakier bezbarwny i tak zostawić ?

Napisano
Tak mi teraz do głowy przyszło może jeszcze jakby w nocy super wyglądał to ledy :P

Wieś tańczy i śpiewa :icon_lol: Do tego jeszcze tasiemki na końcach kierownicy i w drogę.

Jedyny sensowny pomysł to polerowane obręcze, szprychy i wszystko inne metalowe + czarno-białe albo czarno-kremowe opony.

Napisano

Witam

Moim zdaniem powinieneś sam zdecydować się jaki kolor będzie miało Twoje koło.

To jest kwestia gustu i każdy doda coś od siebie i zrobi się taki miszmasz.Nic konkretnego z tego pewnie nie wyniesiesz.

Patrząc na rower,to całkiem nieźle wygląda.Ja też mam plan przez zimę odrestaurować coś starego,może z naszej rodzimej produkcji np. ZZR.

Co do opon to dużo lepsze będą opony w stylu retro,czyli czarne klasyczne z białym pasem.Cała biała opona po jakimś czasie zżółknie i zabrudzi się.Miałem białe saguaro w swoim MTB i po jakimś czasie wyglądały mało ciekawie.Ale to też tylko kolejne zdanie i opinia w tym temacie.

Może zrób sobie dobre zdjęcie roweru,wrzuć gdzieś do jakiegoś programu obróbki zdjęć i zobacz w jakim kolorze koła,szprychy,opony będą pasowały Ci najbardziej:)

pozdrawiam

R/

Napisano

Nie chcę żeby to był klasyczny, stary rower. Chodzi mi bardziej aby ten rower przypominał rower miejski. Opony z białymi bokami - ok. Nie chcę aby koło było po prostu wypolerowane i to koniec. Jeżeli byłaby polerka, to dołożyłbym np. białe szprychy :D

Myślałem też nad pomalowaniem obręczy na biało, do tego białe szprychy i opona z białymi bokami :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...