rider96 Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Witam! Posiadam niebieski rower MMB3(link do zdjęć niżej), pomalowany farbą fluorescencyjną. Chce do niego dołożyć trochę białego koloru. W kolorze ramy nie chcę nic zmieniać, tylko kolor kół. Obecnie założone są czarne opony, stalowe. nie wypolerowane obręcze i lekko zardzewiałe szprychy . Myślałem nad takimi zestawami: - białe opony, polerowane obręcze, niebieskie szprychy, - białe opony, czarne obręcze, białe szprychy, - białe opony, białe obręcze, białe szprychy. Żeby nie tylko koła były białe, myślę także nad białymi rączkami. Co sądzicie o takim pomyśle? Może Waszym zdaniem pasowałby inny kolor? Podawajcie swoje propozycje Z góry dzięki za pomoc. http://oldtimery.com/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=14&sobi2Id=1148&Itemid=64
gregorek Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 czarne obręcze,szprychy i białe kapcie, albo białę obręcze,szprychy i i kapcie czarne:)
rider96 Napisano 4 Listopada 2012 Autor Napisano 4 Listopada 2012 Wydaje mi się że taki zestaw byłby zbyt "prosty"
Mlodziutki Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Za prosty ? A co to ten rower to jakiś super extra chyba nie jest więc proste zestawy jak najbardziej do niego
rider96 Napisano 4 Listopada 2012 Autor Napisano 4 Listopada 2012 Nie uważam że jest jakiś super extra. Chcę po prostu żeby był inny, żeby był oryginalny
MokryxD Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Jak chcesz bardzo wyjątkowego to kup niebieskie obręcze, czarne nyple i białe szprychy.
alkor Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 A co to ten rower to jakiś super extra chyba nie jest Pierwsza sprawa- a jaki rower jest 'super extra'? Dwa- czy tylko dla wypasionych maszyn, cokolwiek przez to rozumiemy, zarezerwowane są 'złożone/ambitne' zestawy? Rider zrób sobie niebiesko-białe szprychy. Białe obręcze i czarne opony.
rider96 Napisano 4 Listopada 2012 Autor Napisano 4 Listopada 2012 Podoba mi się pomysł z szprychami niebiesko - białymi. Nie wiem jednak czy założył bym do tego czarne opony, czarne opony ma tak naprawdę każdy
tuoomek Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 możesz jeszcze jakoś nietuzinkowo zapleść koła. Choćby http://www.terminalvelocity.demon.co.uk/WheelBuild/3leading.htm . To stosunkowo łatwy wzór, a wygląda wyśmienicie
alkor Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Czarne proponuje dlatego, że to się jednak strasznie brudzi. tu mas kolorowe(np. czarno-niebieskie) opony Kendy-> http://kenda.pl/index.php?mact=Products,cntnt01,default,0&cntnt01pagelimit=5&cntnt01sortby=product_name&cntnt01sortorder=asc&cntnt01categoryid=17&cntnt01returnid=57&cntnt01cd_origpage=57&cntnt01productid=183&cntnt01page=1&cntnt01returnid=57
Mlodziutki Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Tak mi teraz do głowy przyszło może jeszcze jakby w nocy super wyglądał to ledy
rider96 Napisano 4 Listopada 2012 Autor Napisano 4 Listopada 2012 możesz jeszcze jakoś nietuzinkowo zapleść koła. Choćby 3 Leading 3 Trainling . To stosunkowo łatwy wzór, a wygląda wyśmienicie Nie wiem czy takie zaplecenie było by dla mnie odpowiednie. Rowerem jeżdżę przeważnie po mieście i często muszę wjeżdżać na krawężniki. Nie chcę co chwilę centrować kół Czarne proponuje dlatego, że to się jednak strasznie brudzi. tu mas kolorowe(np. czarno-niebieskie) opony Kendy-> http://kenda.pl/inde...nt01returnid=57 Potrzebuję opony 28, a na tej stronie nie widzę takiego rozmiaru, ale pewnie da się gdzieś takie kupić Tak mi teraz do głowy przyszło może jeszcze jakby w nocy super wyglądał to ledy http://www.youtube.com/watch?v=YWdSMfnSZlo Takie neony są moim zdaniem za duże i komuś by się mogły spodobać. Myślałem nad czymś takim: http://allegro.pl/sp28-2x-wentyle-swiecace-wentle-kolory-wentylki-i2740716625.html
tuoomek Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 mam tak zaplecione jedno koło (wcześniej miałem oba ale wymieniłem piastę i już nie chciało mi się kombinować ). To mocny zaplot. Jeżdżę po krawężnikach i innych tego typu przeszkodach a koło cały czas proste.
rybciasum Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 JA BYM DAŁ JESZCZE WIELKIE SKRZYDŁO Z TYŁU I PRÓG DO ODGARNIANIA ŚNIEGU TO BĘDZIE CZAD... *_* ja bym tutaj widział ładne czarne koła i opony z białymi rantami <3
dovectra Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 retro opony może z białymi boczkami? albo beżowymi? ale nie musisz mieć 1,75 (47mm) cala szerokości, na miasto wystarczy 1 3/8 (38 mm) heh kolega mnie wyprzedził
rider96 Napisano 4 Listopada 2012 Autor Napisano 4 Listopada 2012 Myślę że mogłoby to wszystko wyglądać tak: - biało-niebieskie szprychy (jakby dało radę: nyple niebieskie do białych szprych, nyple białe do niebieskich szprych), - opona czarna z białym bokiem, Do tego zestawu dokupiłbym jeszcze: - białą osłonę na łańcuch, - niebieski łańcuch lub klasyczny (żeby nie było wszystko niebieskie) - rączki/chwyty z białym elementem ( http://allegro.pl/nowosc-super-chwyty-gripy-sars-mtb-lockon-i2758875906.html ) Myślę że wszytko by do siebie pasowało Nie wiem jeszcze jaki kolor obręczy
rybciasum Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Dla mnie to wyjdzie wieś tańczy i śpiewa, kompletnie takie kolory nie pasują do starego roweru :f
99tomcat Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Gripy odpadają.Coś bardziej klasycznego może skórzane ? Świecące wentylki to mega wiocha moim zdaniem. Co do kół to nyple i szprychy ok kolorowe ale obręcze może wypolerować na lustro, dać lakier bezbarwny i tak zostawić ?
Schwefel Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Tak mi teraz do głowy przyszło może jeszcze jakby w nocy super wyglądał to ledy Wieś tańczy i śpiewa Do tego jeszcze tasiemki na końcach kierownicy i w drogę. Jedyny sensowny pomysł to polerowane obręcze, szprychy i wszystko inne metalowe + czarno-białe albo czarno-kremowe opony.
robertos102 Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Witam Moim zdaniem powinieneś sam zdecydować się jaki kolor będzie miało Twoje koło. To jest kwestia gustu i każdy doda coś od siebie i zrobi się taki miszmasz.Nic konkretnego z tego pewnie nie wyniesiesz. Patrząc na rower,to całkiem nieźle wygląda.Ja też mam plan przez zimę odrestaurować coś starego,może z naszej rodzimej produkcji np. ZZR. Co do opon to dużo lepsze będą opony w stylu retro,czyli czarne klasyczne z białym pasem.Cała biała opona po jakimś czasie zżółknie i zabrudzi się.Miałem białe saguaro w swoim MTB i po jakimś czasie wyglądały mało ciekawie.Ale to też tylko kolejne zdanie i opinia w tym temacie. Może zrób sobie dobre zdjęcie roweru,wrzuć gdzieś do jakiegoś programu obróbki zdjęć i zobacz w jakim kolorze koła,szprychy,opony będą pasowały Ci najbardziej:) pozdrawiam R/
rider96 Napisano 4 Listopada 2012 Autor Napisano 4 Listopada 2012 Nie chcę żeby to był klasyczny, stary rower. Chodzi mi bardziej aby ten rower przypominał rower miejski. Opony z białymi bokami - ok. Nie chcę aby koło było po prostu wypolerowane i to koniec. Jeżeli byłaby polerka, to dołożyłbym np. białe szprychy Myślałem też nad pomalowaniem obręczy na biało, do tego białe szprychy i opona z białymi bokami
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.