havranek Napisano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Witam Gdzieś tam czytałem że klocki powinny być ustawione trochę skośnie w stronę przodu do obręczy. No i tak do tej pory ustawiałem. A teraz kupiłem BBB Veestop z taką potrójną okładziną i zastanawiam się czy je też tak ustawiać czy normalnie równologle? No bo po 1 będą się chyba nierównomienie ścierać a po 2 ta normalna "mocno hamująca" część okładziny jest po środku i łapie dopiero przy mocniejszym naciśnięciu klamki a więc trochę lipa bo ja chcę żeby od samego początku hamowały jak najmocniej I jeszcze jedno pytanie bo jak na razie tak sobie te klocki hamują, czy jest sznasa że jak się trochę dotrą to zaczną lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Ja zawsze klocku ustawiałem równolegle do obręczy i wszystko dobrze bylo - mocno hamowały i równomiernie się ścierały. A to, ze słabo hamują to pewnie wina źle ustawionych ramion v-ek:P albo obręcze przetrzyj bo moze gdzies Ci sie kropelka jakiegos smaru wylała i sie troche slizgają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.