dziobolek Napisano 22 Listopada 2012 Napisano 22 Listopada 2012 Obstawiam Mactronica lub tym podobne klony
demek Napisano 23 Listopada 2012 Napisano 23 Listopada 2012 dotarlo dzis moje "cudo" do mnie Specifications: Can be used for hiking, travel, etc. Emitter Type: CREE XML-T6 LED. Brightness: 1600Lumens maximum brightness. (taaa na bank ) Light Color: White. LED Quantity:1. LED lifespan: 100,000 hours. Battery Configuration: 2 x 18650 batteries. Switch Location: Tail-cap. Switch Type: Clicky/Clickie. Modes: 5. Mode Arrangement: Hi > Mid >Lo > Strobe >SOS. Lens: convex lens. Material: Aluminum Alloy. Carrying Strap: Strap Included. Carrying Clip: Clip Included Dimensions:200 x 35 x 25mm Package Includes: 1 x CREE XM-L T6 LED 5 Mode Zoom Flashlight 1 x Black Nylon Holster 2 x 18650 3.7v Rechargeable Battery 1 x 18650 Rechargeable battery Charger (AC100-240v) 1 x 18650 plastic case 1 x Item box aku mialy byc 3200mah a sa 4200mah. test za ok 30 minut w lesie z kamera na kasku moze mnie dziki nie zaatakuja ;-)
doms Napisano 23 Listopada 2012 Napisano 23 Listopada 2012 Będzie bardzo dobrze jęśli te twoje aku mają 1500 pojemności. Taka jest niestety prawda.
demek Napisano 23 Listopada 2012 Napisano 23 Listopada 2012 Te ktore mialy byc mialy miec 3200 a mialy ok 2700 wiec moze nie bedzie tak zle. Poza tym mam Panasy takie wiec jesli te sa do kitu to plakal za nimi nie bede... No i po zabawie. Moge wrzucic vid ale...tam nic nie widac. Bedzie trzeba zrobic fotki kiedy indziej. Jakos, ze w lesie zaczala sie robic mgla i lekko padalo to nie jestem w stanie ocenic dokladniej niz 60-80% tego co ponizej Jak na ok 100zl z aku i ladowarka w komplecie to jest mega dobrze.
mklos1 Napisano 23 Listopada 2012 Napisano 23 Listopada 2012 Żeby osiągnąć efekt taki jak na załączonym zdjęciu trzeba być mieć halogen 100W halogen i pewnie jeszcze by było mało. Tak się składa, że moje pierwsze latarki kupiłem właśnie od TopLed. Nie spełniają deklarowanych parametrów, nie wspominając już o uzyskaniu takiego efektu jak na zdjęciu. Zdjęcie jest prześwietlone i dłubane "fotoszopem".
demek Napisano 23 Listopada 2012 Napisano 23 Listopada 2012 oczywiscie, ze nie ma jasnosci jak na zdjeciu. jesli chodzi o zasieg jest nieco mniejszy niz na zdjeciu. nie ocenie dokladnie z mlekiem w powietrzu. w kazdym razie jestem zadowolony bo spelnia wymagania z nawiazka w stosunku do tego co oczekiwalem
robertos102 Napisano 23 Listopada 2012 Napisano 23 Listopada 2012 Żeby osiągnąć efekt taki jak na załączonym zdjęciu trzeba być mieć halogen 100W halogen i pewnie jeszcze by było mało................Zdjęcie jest prześwietlone i dłubane "fotoszopem". Mówią,że reklama jest dźwignią handlu.A moim zdaniem powinni jeszcze dopisać......za wszelką cenę Ta 100wka to nie majątek i latarka może nie daje takiej jasności jak na fotce ale idzie się nią pobawić w lesie.Też od nich kupiłem podobną latarkę i pierwsze co mi się rzuciło w oczy to moc mniejsza o połowę niż deklarował producent i baterie słabsze bo też "znikały" jak lody w upalny dzień pozdr. R/
qdlaty123 Napisano 26 Listopada 2012 Napisano 26 Listopada 2012 no toś panie zaszalał z tą latarką za 100zł przepraszam za ton, ale ja 3 takie lampki kupiłem za 120zł + dodatkowo 3 ogniwa 18650 i ładowarka (30zł+20zł) Z kolei kumpel kupił MagicLights za 150zł - te moje 3 cree i ta twoja jedna za 100zł mogą się schować przy tamtej... Ta stówa na pewno nie jest wyrzucona w błoto, ale to mocno przestrzelona cena jak dla mnie.... Z chińskimi lampkami jest tak, że nie ważne ile zapłacisz. W loterii do sprawności źródła światła startujesz z tego samego poziomu Ja ze swoich taktycznych CREE robię za chwilę jedną zintegrowaną czołówkę na kask - do tego się nadają Do lasu na szybkie wycieczki moje 2 szt. DAJĄ RADĘ - w górach nie wyobrażam sobie nawet z trzema bezpiecznego prucia w dół po szlaku.
demek Napisano 27 Listopada 2012 Napisano 27 Listopada 2012 co do lampki, ktora kupilem prosze filmy. Tryb LOW, na poczatku full rozproszenie, pozniej przesuniete na polowe. W miescie raz ciemniej raz jasniej (jak widac kolory to jasniej) Jesli ktos wie jak ustawic kamere do nagrywania w nocy to poprosze o pomoc, ma wiele recznych ustawien.
Michal1987ZZZ Napisano 28 Listopada 2012 Napisano 28 Listopada 2012 Witam wszedłem na forum, bo tez zastanawiam się nad kupnem porządnej lampki do jazdy głównie po nieoświetlonych drogach i znalazłem coś takiego, http://allegro.pl/akslen-hb-112v-four-eyes-nowosc-na-2013r-mega-moc-i2773314945.html mam pytanko, widział może ktoś na żywo, czy faktycznie jasno świeci?
Borgi Napisano 29 Listopada 2012 Napisano 29 Listopada 2012 Witam wszedłem na forum, bo tez zastanawiam się nad kupnem porządnej lampki do jazdy głównie po nieoświetlonych drogach i znalazłem coś takiego, AKSLEN HB-112V Four Eyes NOWOŚĆ NA 2013r MEGA MOC! (2773314945) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. mam pytanko, widział może ktoś na żywo, czy faktycznie jasno świeci? Niby fajne, ta przesłona może być dobra, niezły bajer. Tylko coś mi się wydaje, że światła aż tyle nie będzie, wystarczy spojżrzeć na zasilanie: tylko 2xAA. Jakie zasilanie tyle lumenów. Czyli pewnie mało. Jak na bezdroża to lampka/latarka z diodą power led. Często producnci się chwalą super hiper technologiami reflektora, a pakują tam zwykłe diody...i lampka z lidla świeci lepiej za 30zl bo ma chińską diode power led.
dziobolek Napisano 29 Listopada 2012 Napisano 29 Listopada 2012 Nie dajcie się omamić cyferkom podawanym przez sprzedawców/producentów. Najczęściej to "chłyt małtetindowy" nie mający pokrycia w rzeczywistości.
robertos102 Napisano 29 Listopada 2012 Napisano 29 Listopada 2012 Ta lampa wygląda na jakiś wynalazek z przysłoną która też pewnie nic rewolucyjnego nie wniesie. Podejrzewam,że na miasto ta lampa nadaje się jak najbardziej,ale tylko tam. A tak abstrahując,to wygląd tej lamy kojarzy mi się z tym robotem z filmu "Krótkie spięcie" z 1986 pozdrawiam R/
Michal1987ZZZ Napisano 30 Listopada 2012 Napisano 30 Listopada 2012 Niby podają 1000 kandeli a ta ma 1500 - http://allegro.pl/akslen-hb-122v-cobra-nowosc-na-2013r-mega-moc-i2773323096.html na youtube sa tylko takie filmiki jak świecą: a tu sa dwie lampki przetestowane jedna - ta mniejsza ma 350 kandeli, a ta większa 850 (to ta co podałem wyżej 1500 kandeli powinna niby dawać rade w terenie) http://www.akslen.com/product_info/rambling_adventure.html
dziobolek Napisano 30 Listopada 2012 Napisano 30 Listopada 2012 Jakieś takie podobne "technologie" w tych lampkach do...
GhOsTwrc Napisano 30 Listopada 2012 Napisano 30 Listopada 2012 Mactronic noise 300/500 to samo . Ogolnie to nie jest jakis mega wypas jezrli lecisz w lesie ok 40 km/h to za slabe jest to swiatlo bynajmniej jak dla mnie. Ewentualnie jakby miec jeszcze 500 na kasku to moze by sie sprawdzilo do 30 km/h jest w miare dobre . Na oswietlonych ulicach zdecydowanie lepiej wychodzi niz w ciemnym lesie. Po roku uzytkowania gorzej swieci niz za czasow mowosci. Na pelnej mocy 1h20mi miga bateria na czerwono.
samoloty Napisano 1 Grudnia 2012 Autor Napisano 1 Grudnia 2012 Obstawiam Mactronica lub tym podobne klony To dobrze obstawiasz, mactronic pro scream już dotarł do magazynu kuriera w KRK, pewnie będzie w pon. u mnie.:-D
robertos102 Napisano 1 Grudnia 2012 Napisano 1 Grudnia 2012 ..........pewnie będzie w pon. u mnie.:-D To napisz chociaż jak się sprawuje
bva Napisano 1 Grudnia 2012 Napisano 1 Grudnia 2012 Mactronic noise 300/500 to samo . Ogolnie to nie jest jakis mega wypas jezrli lecisz w lesie ok 40 km/h to za slabe jest to swiatlo bynajmniej jak dla mnie. Ewentualnie jakby miec jeszcze 500 na kasku to moze by sie sprawdzilo do 30 km/h jest w miare dobre . Na oswietlonych ulicach zdecydowanie lepiej wychodzi niz w ciemnym lesie. Po roku uzytkowania gorzej swieci niz za czasow mowosci. Na pelnej mocy 1h20mi miga bateria na czerwono. Używanie Noise do miasta to przerost formy... 40 km/h w lesie to imho niemało, nawet w dzień. Skoro do 40 wg Ciebie się nie nadaje to do ilu? Jak do 30 to całkiem nieźle jak na lampę za 180 zł.. W jaki sposób porównywales 300 z 500? Pytam z ciekawości, bynajmniej nie ze złośliwości... Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
GhOsTwrc Napisano 1 Grudnia 2012 Napisano 1 Grudnia 2012 U znajomego w sklepie sport-profit ja mam 300 a on w ofercie 500 w ciemnym podworku ( zaplecze/servis) sklepu. Obie wypadly tak samlo , delikatna przewaga 500 , ale to za sprawa nowosci , uwazam ze moja 300 po roku uzytkowania swieci troszke slabiej . Do 33 km/h zdecydowanie daje rade , ale jezeli jest to waski singletrack w ktorym sa zakrety to nawet przy 26 km/h mozna sie mocno zdziwic , plusem 500 jest to ze mozemy zamocowac ja na kasku 300 i 500 razem mogia sie sprawdzic w terenie
samoloty Napisano 4 Grudnia 2012 Autor Napisano 4 Grudnia 2012 Doszedł Mactronic!!!!!! Po pierwszych oględzinach(bo testami tego nie nazwę) jestem naprawdę zadowolony. Zasięg jest taki jak ma być. 80 metrów na skupiopnym i 55m na rozproszonym. Śnieg trochę zmniejsza zasięg, a akurat pada ;-).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.