Skocz do zawartości

[oświetlenie] Jaka lampa przednia do 150zł

samoloty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To chyba czytamy jakies 2 różne wątki, bo w ostatnich postach mowa jest o zasilaniu...

Aku w moim Noise zasila po prawie roku czasu tak samo jak na początku - jezdzilem także podczas mrozów.

Świadomie nie bralem latarki zasilanej bateriami, bo wygodniej jest mi ładować aku po skonczonej jezdzie, niz kupować i wozić (nietanie) baterie.

Napisano
Czas oczekiwania na przesyłkę po zaksięgowaniu wpłaty na koncie mieści się w ramach 20 - 34 dni. Ale przeważnie jest to 3 tygodnie.

Po przelaniu pieniędzy i złożeniu przeze mnie zamówienia u producenta niema możliwości rezygnacji czy zwrotu towaru.

Chyba szybciej i na pewno taniej samemu zamówić z Chin...

Swoją drogą, sam jestem ciekaw tej lampki - jak i tej tego samego sprzedawcy:

http://allegro.pl/3-...2761400941.html

Napisano

To chyba czytamy jakies 2 różne wątki, bo w ostatnich postach mowa jest o zasilaniu...

Na tej stronie to i owszem - od samego jej początku.

Ale gdybyś tylko pofatygował się o jedną wstecz, to wiedział byś dlaczego smiley_img.gifwink.gif

Napisano

Na 2 stronie zdązyles sie juz wypowiedziec i wtedy o flejmie nic nie napisales. Padly jeszcze 4 posty, a Ty w piatym piszesz o jakims flejmie, ze sie zaczyna - no wiec gdzie sie zaczyna? W ktorym konkretnie poscie?

Napisano

Zaczyna się "flejm" obrońców "bocialarkopodobnych" wynalazków.

Wróćcie do pierwszego postu i przeczytajcie potrzeby autora wątku wink.gif

Autor wątku zwraca się z prośbą o poradę w kwestii zakupu latarki.Dostał kilka ciekawych propozycji a także poruszany był temat zasilania lamp,nie mniej ważny jak sama latarka.

A Ty piszesz o jakieś kłótni? Nie za bardzo łapie czemu ma służyć Twój post? Z Twojego postu wnioskuję,że wolisz baterie do lamp zamiast aku,spoko rozumiem.Natomiast ja i kilka innych osób napisało,że wolą akumulatory argumentując to w naturalny sposób.

Gdzie tu masz kłótnie?

Skoro dla Ciebie wymiana poglądów na forum do tego stworzonym to flejm,to trudno.Widocznie nie potrafisz racjonalnie argumentować swoich tez, odbijając piłkę w dziwnym kierunku.

Doradź coś mądrego,na pewno się przyda.

pozdrawiam

R/

Napisano

...Skoro dla Ciebie wymiana poglądów na forum do tego stworzonym to flejm,to trudno...

Koledzy robertos102 oraz bva, a emotikony "czytacie"??? wink.gif Chyba niebardzo...

Ten post o "flejmie" miał mieć wydźwięk żartobliwy Nawet słowo flejm w cudzysłów ujęte zostało)

więc nie wiem, kto tu tak naprawdę się "napina" gwizdze.gif

Tak jak pisałem wcześniej - polecanie "bocialarek" oraz tym podobnych do użytkowania w cywilizowanych miejscach,

to IMHO pomyłka, a przecież autor wyraźnie napisał w pierwszym poście

Jeżdżę 50%po mieście, 30% po drogach bez oświetlenia ale równych, 20% po kompletnych bezdrożach i lesie.

więc...

Napisano

Tak tylko pisał też o 20% po kompletnych bezdrożach i lesie, a tam jest już potrzebna moc. Lepiej ograniczyć w mieście niż żeby brakowało w terenie.

Napisano

No niestety kolego, ale to nie w tym kierunku IMHO...

Jest Ci miło, gdy na scieżce mijasz się z kolesiem który oślepia Cię swą lampką?

Nie sądzę, aby to było miłe dla Ciebie uczucie - a może jeszcze tego nie doświadczyłaeś???

Roxim RX5 wystarczy na przejazd takimi bezdrożami IMHO w zupełności.

A jak ktoś chce "szaleć" po lesie, to nie ma jak to dołożyć czołówkę na głowę - w Biedronce ponoć fajne i niedrogie "dają" gwizdze.gif

Nie ma lampki, która sprawdzi się "w mieście" i będzie się nadawała do ekstremalnej jazdy po lesie i bezdrożach.

Napisano

Więc ja jeszcze nie wypowiedziałem się w kwestii zasilania, i dlatego spieszę z wyjaśnieniami. Ja wole AA(oczywiście aku) do zasilania lampki. Wg mnie łatwiej kupić komplet baterii za 20zł(np.enerloop) niż aku. Czekam teraz na wypowiedź od was. Czy zgadzacie się ze mna? Jeżeli nie to dlaczego. Ale proszę o ARGUMENTY!!!!!!!!!!!

P.S. Co powiecie o Cateye hl-au230? Dostałem propo w dobrej cenie.

Napisano
Eneloopy to przecież akumulatory, czy może czegoś nie ogarniam albo nie byłem na tej lekcji?

Tak eneloopy(literówka) to akumulatory AA i jestem ich zwolennikiem.

Napisano

Ja także jestem zwolennikiem akumulatorów w formacie AA, AAA,

które to w awaryjnych sytuacjach łatwo zastąpić zwykłymi, ogólnodostępnymi bateriami Great.gif

Natomiast z doświadczenia własnego wiem, że do tylnej lampki bardziej nadają się dobre markowe baterie,

niż akumulatorki - jakoś tak dłużej u mnie lampki migają (w kilku rowerach w rodzinie) na bateriach niż na aku ysz.gif

Napisano

Na tyle ważne jest tylko, żeby inni cię widzieli. W nocy czerwone światła widać z daleka. Gorzej podczas mgły, ale rzadko wtedy jeżdżę.

Napisano

Koledzy robertos102 oraz bva, a emotikony "czytacie"??? wink.gif Chyba niebardzo...

Ten post o "flejmie" miał mieć wydźwięk żartobliwy Nawet słowo flejm w cudzysłów ujęte zostało)

No ja bynajmniej czytam,tylko czasami może interpretuje je inaczej niż chciałby tego autor :icon_wink:

więc nie wiem, kto tu tak naprawdę się "napina" gwizdze.gif

Teraz chyba już nikt :wallbash:

pozdrawiam

R/

Napisano
P.S. Co powiecie o Cateye hl-au230? Dostałem propo w dobrej cenie.

Czy dostanę odpowiedź? Bardzo zależy mi teraz na czasie.

Weźcie wreszcie przestancie się przekrzykiwać.

Napisano

Ale ten test jest dosyć stary i chyba lampka tez jest dosyć stara. Więc nie wiem czy to te same rozwiazania tech.

To ten model,który podałeś teoretycznie powinien być lepszy.Jak masz dobrą cenę to bierz,inaczej się nie przekonasz.

Wymieniłeś tiu już kilkanaście modeli i nadal dopisujesz coraz to nowsze.Za chwilę zrobi Ci się mętlik w głowie.

Na allegro te lampy Cateye widać je po 99 zł.

pozdr.

R/

Napisano

O ile produkty CatEye są jakościowo (wykonanie, materiały) naprawdę niezłe, tak lampy przednie są dość (a nawet bardzo) drogie w stosunku do tego co dają (światło). Widać to bardzo dobrze na przykładzie wyższych modeli.

HL-EL610RC ~500 PLN vs konkurencyjne rozwiązanie o zbliżonych parametrach ~300 PLN (2x latarka XM-L).

HL-EL930RC ~2500 PLN vs konkurencja o zbliżonych parametrach ~700 PLN (MJ-880). Co prawda MJ zapewne jakościowo odstaje, ale jednak...

Co ciekawe z lampą HL-EL610RC CatEye zrobił niezły manewr, bo podali parametry w kandelach, więc ni jak tego nie można porównać do konkurencji....

Tylne natomiast mają już w bardziej rozsądnej cenie np. TL-LD1100

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...