Skocz do zawartości

[spodnie] naprawa

Mario3m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

żadne klejenie - idziesz do zakładu krawieckiego, najlepiej takiego na uboczu, bo tam zazwyczaj pracują "złote rączki" i prosisz o ratunek :)

Chyba że chcesz sam ratować to szukasz materiał równie rozciągliwy jak te spodenki i robisz łatkę.

Z drugiej strony - żadne ze swoich spodenek nie zaszywałem - te materiały nie mają tendencji do puszczania "oczka" tudzież dalszego rozpruwania się.

Wszystko zależy od ceny spodni. Ja ostatnio korzystałem z cerowania artystycznego, ponieważ rozdarłem dżinsy. Pani powiedziała, że nie będzie nic widać, jak to zaceruje i powiem, że się opłacało oddać w fachowe ręce. Zapłaciłem całe 30 złotych, a spodnie wyglądają jak przed rozdarciem :icon_lol: Wcześniej wybadałem rynek i w Warszawie ceny są od 15 do 30 zł zależy od rozdarcia. Podejrzewam, że nie zapłacisz więcej niż 20 u siebie http://forum.trojmiasto.pl/cerowanie-artystyczne-gdzie-w-3miescie-t129681,1,45.html

Tak tyko dżinsy to nie laicra, nie rozciągają się. Takie dzióry jak na zdjęciu też można naprawić, kiedyś teściowa mi naprawiała identyczne uszkodzenie, cała filozofia to zastosowanie odpowiedniego ściegu który też podlega rozciąganiu.

Ech... co ja bym zrobił bez mojej teściowej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...