Skocz do zawartości

[serwis, dobranie kluczy], pomoc w dobraniu odpowiednich kluczy

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się zastanawiam, czy nie zrobić sobie kluczy do konusów ze zwykłych kluczy - są po parę pln/szt, jedyny problem, to że trzeba je trochę pocienić. Dedykowane są blaszane i jakoś mnie nie przekonują, do tego cena przynajmniej 20 pln/szt.

Próbował ktoś ??

Możesz kombinować ze szlifowaniem zwykłych kluczy jeżeli masz taką możliwość. Ja jednak ze swojego doświadczenia wiem że nie warto tak oszczędzać.

Na pewno nie kupuj tych kluczy "z blachy" które mają za wzmocnienie tylko przetłoczenie. To badziewie.

Możesz kupić klucze PRO, http://www.isport.pl...nch-p-7504.html mam 13 i 14, nie narzekam, chociaż spotkałem się z opinią negatywną. Bardzo dobrym wyborem będzie też Park Tool, wiadomo droższy ale ja uważam że warto.

Tu masz trochę do poczytania: http://endurorider.p...-4-vs-bikehand/

Nie opłaca się kombinować z kluczami,uwierz .Też tak rzeźbiłem ,i co, kupiłem Park Tool.Raz a dobrze.Już się zwróciły.Bacik wykonałem sam.Prostota nawet szkoda kupować.Klucz do 520 mam od M333,miodzio,taniej i lepiej niż oryginał. Imbusy Stanley,polecam.

• 4 miesiące temu...

Witam

Poproszę o radę, jakiej firmy imbusy polecacie, mogą być pojedyncze klucze lub cały zestaw. Obecnie posiadam jakiś zestaw z prakti... ale jest do niczego, nic się nie da odkręcić bo klucz od razu się ściera. Jakieś super tanie nie były bo zdaje się, że coś koło 30zł ale niestety złom straszny.

Patrz post wyżej... Zawsze warto przeczytać temat/poszukać na forum, zanim zada się jakieś pytanie. 

Czy ktoś posiada ten zestaw i może się podzielić opinią:

Park Tool HXS 1.2 Klucze imbusowe

Dość duża różnica cenowa w porównaniu do "normalnych" kluczy, tylko czy są warte swojej ceny?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...