pablo102425 Napisano 1 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 W serwisowaniu rowerów zawsze brakowało mi kilku kluczy. Planuję niedługo zakupić je, ale chciałbym aby ktoś doradził czy klucze które wybrałem są dobre (stosunek cena/jakość) czy lepiej kupić coś innego oraz czy będą one wogóle pasować do osprzętu w moich rowerach. Ściągacz do korb ŚCIĄGACZ DO KORB KWADRAT OCTALINK ISIS + IMBUS 8 (2727976261) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. posiadam 3 rowery, jeden z korbą na kwadrat (szosówka), drugi octalink (MTB), trzeci isis (zjazdówka), czy tym kluczem zdejmę wszystkie trzy typy korb? Klucz do kaset BIKEHAND KLUCZ DO ODKRĘCANIA KASET (2740476608) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy odkręce tym kluczem te kasety: Shimano HG 50 (MTB), Sram 9.0 [zjazdówka), Sunrace CS-R6 (szosa) czy ten klucz będzie różnież pasował do odkręcania tarcz Centerlock? Bacik BAT BACIK PRO DO ODKRĘCANIA KASETY (2740511923) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. kupować ten PRO czy tańszy Bike Hand? klucz do suportów KLUCZ B-H DO ODKRĘCANIA SUPORTÓW STANDARD SHIMAN (2740511939) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy klucz będzie pasował do suportów shimano na kwadrat, octalink, isis? Bardzo proszę o odpowiedzi na moje pytania, lub podanie innych kluczy pasujących do wymagan moich rowerów. Jeśli coś też pokręciłem proszę o sporostowanie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 1 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 czy tym kluczem zdejmę wszystkie trzy typy korb? ŚCIĄGACZ DO KORB KWADRAT OCTALINK ISIS + IMBUS 8 nie wierzysz temu co napisali w aukcji że sie pytasz? standard nakrętek kaset jest jeden i jeden typ klucza. Do centerlocka nie pasuje Bacik polecam od kolegi M333: http://www.forumrowerowe.org/topic/98380-klucz-do-suportu-h2-systemow-zint-osi/ tańszy i lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 1 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 nie wierzysz temu co napisali w aukcji że sie pytasz? wierzyć mogę wierzyć ale gdzieś mi przemknęło że klucz do kwadratów i octalink/isis jest trochę inny, więc wolałem spytać. w takim razie czym odkręcić Centerlock, gdzie można kupić klucz. standard nakrętek kaset jest jeden i jeden typ klucza. Do centerlocka nie pasuje ten temat http://www.forumrowerowe.org/topic/32863-hamulce-tarczowe-jak-zdjac-tarcze-centerlock/ opis odkręcania Centerlock, piszą że klucz do kaset jednak pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 1 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Do CL używasz albo klucza do kaset (piasta 9mm), albo klucza HT2 (piasty 15,20mm). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 1 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 wierzyć mogę wierzyć ale gdzieś mi przemknęło że klucz do kwadratów i octalink/isis jest trochę inny, więc wolałem spytać. Nawet jest bardzo inny. Paten polega na tym, że zdejmujesz z klucza końcówkę (tą czarną), gdy ściągasz kwadrat i nakładasz, gdy ściągasz octalink/isis. czy klucz będzie pasował do suportów shimano na kwadrat, octalink, isis? Klucz do przykręcenia suportu (nie mylić z korbą) zwykle jest wspólny dla kwadratu, octalink oraz isis - przynajmniej dla shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 1 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Klucz do przykręcenia suportu (nie mylić z korbą) zwykle jest wspólny dla kwadratu, octalink oraz isis - przynajmniej dla shimano. Ale niektóre suporty Isis mają inną nakrętkę i potrzebują innego klucza, np. Truvativ Gigapipe: http://allegro.pl/truvativ-suport-giga-pipe-team-sl-118x68-68e-73-i2719583064.html także sprawdź jakie masz mocowanie isisa i siebie (to do autora oczywiście ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 1 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Dzięki za odpowiedzi. Co do mocowania isis to mam chyba to standardowe. Tak więc kupuję te 4 klucze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommiyacht Napisano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 podłącze sie pod temat. Jestem jeden sezon po uzytkowaniu swojego roweru (kellys cliff 2010). Pasuje zakonserwowac/przeczyscic/ usunąc popularne stuki w supporcie/korbie itd. W tym celu chcialbym wyczyscic osobno niektóre wazniejsze elementy wiec potzrebuje kluczy do: 1) kasety 2) piasty tylniej 3) korby 4) suportu 5) piasty przedniej Specyfikacja roweru tutaj http://www.bikekatalog.pl/2010/rowery/78/foto:2/ mozna liczyc na pomoc ? sory ale kompletnie sie w tym nie orientuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Podpytaj kolegi z forum M333, sprzedaje niektóre klucze na allegro. Z kluczy polecam ICE toolz, moze byc bike hand od biedy:),czego nie ma kolega z forum w sprzedazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommiyacht Napisano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 to miałbym takie pytanie. Znalazlem taki tekst goscia odnosnie suportu ale jak wyciągniesz pakiet z ramy to i tak nic z nim nie będziesz mógł zrobić. Chyba że wymienić na nowy. tzn ze moge sciągnąć suport i potem go zalozyc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Dzisiejsze suporty na kwadrat są praktycznie jednorazowe. Wyczyścisz najwyżej wałek. Na upartego niby zbijesz łożyska i założysz je z powrotem, ale nie widzę sensu w takim działaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 W temacie pomocy w doborze kluczy - co by nie zakładać nowego tematu: Jaka jest różnica między kluczami Park Tool'a do nypli SW-0 oraz SW-40 (są tego samego rozmiaru)? SW-40 posiada dwie warstwy pokrycia z tworzywa. Czy jest jakaś zasadnicza różnica, która dyskwalifikuje któryś z kluczy w pewnych zastosowaniach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 witam podepnę się pod temat. Mam korbę alivio m430 dokręcaną na imbus. Czy mogę ją wykręcić poprostu imbusem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 @Dudi353 Aby odkręcić korbę potrzebujesz imbusa jak napisałeś i dodatkowo ścigacza. http://www.rowerek.pl/_var/gfx/73cc940a208870c5522242ac0c6d0e5d.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 aha dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W0jciech Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Witam serdecznie, gdzie mogę kupić klucz do tej śruby. Przerobiłem sobie imbusa ale zjedzie mi on tę śrubę po jakimś czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W0jciech Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Będę musiał poprostu wymienić na nakrętki, do których pasuje standardowy klucz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Co do dobrych kluczy... Potrzebuję komplet porządnych, twardych imbusów. Topex to straszny sh*t, szczególnie mniejsze rozmiary. W jaką firmę celować? Rozsądny budżet to moim zdaniem max. 150zł, ale droższe propozycję też chętnie obejrzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 @Tomash Faktycznie Topex to zabawki nie klucze. Wg mnie opłaca się kupić zestaw Stanleya. Z tego co wiem mają dożywotnią gwarancję i kosztują około połowę twojego maksimum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 http://allegro.pl/makita-zestaw-narzedzi-91-el-walizka-p-46470-i2995337510.html Mam taki zestaw , używam dość dużo i narzekać nie mogę bdb jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 6 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Z marek dostawanych w marketach Stanley jest godny polecenia, mam i nic im się nie dzieje. Topex to tandeta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Jeśli klucze Makity są tak dobre jak ich elektronarzędzia, to jest to faktycznie ciekawy wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 7 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Ja mam "klasyczny" zestaw kluczy nasadowych marki noname kupiony w cenie około 160 PLN. W podobnej cenie kupiłem zestaw płasko/oczkowych (6-32). Oba zestawy sobie chwalę. Prezentowanemu zestawowi Makita brakuje dużej grzechotki, dlatego jest nie praktyczny i bym go nie kupił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 7 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Klucze ze sprzęgłem mam, brakuje mi właśnie porządnych, twardych bitów, ale wolałbym imbusy tego typu: http://www.kross.pl/pl/narzedzia-podreczne/kross-imper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
refiko Napisano 7 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Ja generalnie polecam narzędzia marki X-tools. Posiadam jeden większy zestaw narzędzi i jeśli chodzi o jakość to nie mogę nic złego powiedzieć, cena również jest na zadowalającym poziomie. Spójrz sobie TUTAJ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.