pablo102425 Napisano 1 Listopada 2012 Napisano 1 Listopada 2012 W serwisowaniu rowerów zawsze brakowało mi kilku kluczy. Planuję niedługo zakupić je, ale chciałbym aby ktoś doradził czy klucze które wybrałem są dobre (stosunek cena/jakość) czy lepiej kupić coś innego oraz czy będą one wogóle pasować do osprzętu w moich rowerach. Ściągacz do korb ŚCIĄGACZ DO KORB KWADRAT OCTALINK ISIS + IMBUS 8 (2727976261) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. posiadam 3 rowery, jeden z korbą na kwadrat (szosówka), drugi octalink (MTB), trzeci isis (zjazdówka), czy tym kluczem zdejmę wszystkie trzy typy korb? Klucz do kaset BIKEHAND KLUCZ DO ODKRĘCANIA KASET (2740476608) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy odkręce tym kluczem te kasety: Shimano HG 50 (MTB), Sram 9.0 [zjazdówka), Sunrace CS-R6 (szosa) czy ten klucz będzie różnież pasował do odkręcania tarcz Centerlock? Bacik BAT BACIK PRO DO ODKRĘCANIA KASETY (2740511923) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. kupować ten PRO czy tańszy Bike Hand? klucz do suportów KLUCZ B-H DO ODKRĘCANIA SUPORTÓW STANDARD SHIMAN (2740511939) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy klucz będzie pasował do suportów shimano na kwadrat, octalink, isis? Bardzo proszę o odpowiedzi na moje pytania, lub podanie innych kluczy pasujących do wymagan moich rowerów. Jeśli coś też pokręciłem proszę o sporostowanie:)
Mod Team sznib Napisano 1 Listopada 2012 Mod Team Napisano 1 Listopada 2012 czy tym kluczem zdejmę wszystkie trzy typy korb? ŚCIĄGACZ DO KORB KWADRAT OCTALINK ISIS + IMBUS 8 nie wierzysz temu co napisali w aukcji że sie pytasz? standard nakrętek kaset jest jeden i jeden typ klucza. Do centerlocka nie pasuje Bacik polecam od kolegi M333: http://www.forumrowerowe.org/topic/98380-klucz-do-suportu-h2-systemow-zint-osi/ tańszy i lepszy
pablo102425 Napisano 1 Listopada 2012 Autor Napisano 1 Listopada 2012 nie wierzysz temu co napisali w aukcji że sie pytasz? wierzyć mogę wierzyć ale gdzieś mi przemknęło że klucz do kwadratów i octalink/isis jest trochę inny, więc wolałem spytać. w takim razie czym odkręcić Centerlock, gdzie można kupić klucz. standard nakrętek kaset jest jeden i jeden typ klucza. Do centerlocka nie pasuje ten temat http://www.forumrowerowe.org/topic/32863-hamulce-tarczowe-jak-zdjac-tarcze-centerlock/ opis odkręcania Centerlock, piszą że klucz do kaset jednak pasuje.
Fenthin Napisano 1 Listopada 2012 Napisano 1 Listopada 2012 Do CL używasz albo klucza do kaset (piasta 9mm), albo klucza HT2 (piasty 15,20mm).
mklos1 Napisano 1 Listopada 2012 Napisano 1 Listopada 2012 wierzyć mogę wierzyć ale gdzieś mi przemknęło że klucz do kwadratów i octalink/isis jest trochę inny, więc wolałem spytać. Nawet jest bardzo inny. Paten polega na tym, że zdejmujesz z klucza końcówkę (tą czarną), gdy ściągasz kwadrat i nakładasz, gdy ściągasz octalink/isis. czy klucz będzie pasował do suportów shimano na kwadrat, octalink, isis? Klucz do przykręcenia suportu (nie mylić z korbą) zwykle jest wspólny dla kwadratu, octalink oraz isis - przynajmniej dla shimano.
Mod Team sznib Napisano 1 Listopada 2012 Mod Team Napisano 1 Listopada 2012 Klucz do przykręcenia suportu (nie mylić z korbą) zwykle jest wspólny dla kwadratu, octalink oraz isis - przynajmniej dla shimano. Ale niektóre suporty Isis mają inną nakrętkę i potrzebują innego klucza, np. Truvativ Gigapipe: http://allegro.pl/truvativ-suport-giga-pipe-team-sl-118x68-68e-73-i2719583064.html także sprawdź jakie masz mocowanie isisa i siebie (to do autora oczywiście ).
pablo102425 Napisano 1 Listopada 2012 Autor Napisano 1 Listopada 2012 Dzięki za odpowiedzi. Co do mocowania isis to mam chyba to standardowe. Tak więc kupuję te 4 klucze.
tommiyacht Napisano 15 Grudnia 2012 Napisano 15 Grudnia 2012 podłącze sie pod temat. Jestem jeden sezon po uzytkowaniu swojego roweru (kellys cliff 2010). Pasuje zakonserwowac/przeczyscic/ usunąc popularne stuki w supporcie/korbie itd. W tym celu chcialbym wyczyscic osobno niektóre wazniejsze elementy wiec potzrebuje kluczy do: 1) kasety 2) piasty tylniej 3) korby 4) suportu 5) piasty przedniej Specyfikacja roweru tutaj http://www.bikekatalog.pl/2010/rowery/78/foto:2/ mozna liczyc na pomoc ? sory ale kompletnie sie w tym nie orientuje
swimfan Napisano 15 Grudnia 2012 Napisano 15 Grudnia 2012 Podpytaj kolegi z forum M333, sprzedaje niektóre klucze na allegro. Z kluczy polecam ICE toolz, moze byc bike hand od biedy:),czego nie ma kolega z forum w sprzedazy.
tommiyacht Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 to miałbym takie pytanie. Znalazlem taki tekst goscia odnosnie suportu ale jak wyciągniesz pakiet z ramy to i tak nic z nim nie będziesz mógł zrobić. Chyba że wymienić na nowy. tzn ze moge sciągnąć suport i potem go zalozyc ?
Fenthin Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 Dzisiejsze suporty na kwadrat są praktycznie jednorazowe. Wyczyścisz najwyżej wałek. Na upartego niby zbijesz łożyska i założysz je z powrotem, ale nie widzę sensu w takim działaniu.
michalbike Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 W temacie pomocy w doborze kluczy - co by nie zakładać nowego tematu: Jaka jest różnica między kluczami Park Tool'a do nypli SW-0 oraz SW-40 (są tego samego rozmiaru)? SW-40 posiada dwie warstwy pokrycia z tworzywa. Czy jest jakaś zasadnicza różnica, która dyskwalifikuje któryś z kluczy w pewnych zastosowaniach?
Dudi353 Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 witam podepnę się pod temat. Mam korbę alivio m430 dokręcaną na imbus. Czy mogę ją wykręcić poprostu imbusem?
MokryxD Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 @Dudi353 Aby odkręcić korbę potrzebujesz imbusa jak napisałeś i dodatkowo ścigacza. http://www.rowerek.pl/_var/gfx/73cc940a208870c5522242ac0c6d0e5d.jpg
W0jciech Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 Witam serdecznie, gdzie mogę kupić klucz do tej śruby. Przerobiłem sobie imbusa ale zjedzie mi on tę śrubę po jakimś czasie.
W0jciech Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Będę musiał poprostu wymienić na nakrętki, do których pasuje standardowy klucz.
Tomash Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Co do dobrych kluczy... Potrzebuję komplet porządnych, twardych imbusów. Topex to straszny sh*t, szczególnie mniejsze rozmiary. W jaką firmę celować? Rozsądny budżet to moim zdaniem max. 150zł, ale droższe propozycję też chętnie obejrzę.
MokryxD Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 @Tomash Faktycznie Topex to zabawki nie klucze. Wg mnie opłaca się kupić zestaw Stanleya. Z tego co wiem mają dożywotnią gwarancję i kosztują około połowę twojego maksimum.
jasinski21444 Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 http://allegro.pl/makita-zestaw-narzedzi-91-el-walizka-p-46470-i2995337510.html Mam taki zestaw , używam dość dużo i narzekać nie mogę bdb jakość.
Mod Team Maniak Napisano 6 Lutego 2013 Mod Team Napisano 6 Lutego 2013 Z marek dostawanych w marketach Stanley jest godny polecenia, mam i nic im się nie dzieje. Topex to tandeta.
Tomash Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Jeśli klucze Makity są tak dobre jak ich elektronarzędzia, to jest to faktycznie ciekawy wybór.
mklos1 Napisano 7 Lutego 2013 Napisano 7 Lutego 2013 Ja mam "klasyczny" zestaw kluczy nasadowych marki noname kupiony w cenie około 160 PLN. W podobnej cenie kupiłem zestaw płasko/oczkowych (6-32). Oba zestawy sobie chwalę. Prezentowanemu zestawowi Makita brakuje dużej grzechotki, dlatego jest nie praktyczny i bym go nie kupił.
Tomash Napisano 7 Lutego 2013 Napisano 7 Lutego 2013 Klucze ze sprzęgłem mam, brakuje mi właśnie porządnych, twardych bitów, ale wolałbym imbusy tego typu: http://www.kross.pl/pl/narzedzia-podreczne/kross-imper
refiko Napisano 7 Lutego 2013 Napisano 7 Lutego 2013 Ja generalnie polecam narzędzia marki X-tools. Posiadam jeden większy zestaw narzędzi i jeśli chodzi o jakość to nie mogę nic złego powiedzieć, cena również jest na zadowalającym poziomie. Spójrz sobie TUTAJ.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.