Skocz do zawartości

[serwis, dobranie kluczy], pomoc w dobraniu odpowiednich kluczy

Rekomendowane odpowiedzi

W serwisowaniu rowerów zawsze brakowało mi kilku kluczy. Planuję niedługo zakupić je, ale chciałbym aby ktoś doradził czy klucze które wybrałem są dobre (stosunek cena/jakość) czy lepiej kupić coś innego oraz czy będą one wogóle pasować do osprzętu w moich rowerach.

Ściągacz do korb ŚCIĄGACZ DO KORB KWADRAT OCTALINK ISIS + IMBUS 8 (2727976261) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

posiadam 3 rowery, jeden z korbą na kwadrat (szosówka), drugi octalink (MTB), trzeci isis (zjazdówka), czy tym kluczem zdejmę wszystkie trzy typy korb?

Klucz do kaset BIKEHAND KLUCZ DO ODKRĘCANIA KASET (2740476608) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

czy odkręce tym kluczem te kasety: Shimano HG 50 (MTB), Sram 9.0 [zjazdówka), Sunrace CS-R6 (szosa)

czy ten klucz będzie różnież pasował do odkręcania tarcz Centerlock?

Bacik BAT BACIK PRO DO ODKRĘCANIA KASETY (2740511923) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

kupować ten PRO czy tańszy Bike Hand?

klucz do suportów KLUCZ B-H DO ODKRĘCANIA SUPORTÓW STANDARD SHIMAN (2740511939) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

czy klucz będzie pasował do suportów shimano na kwadrat, octalink, isis?

Bardzo proszę o odpowiedzi na moje pytania, lub podanie innych kluczy pasujących do wymagan moich rowerów. Jeśli coś też pokręciłem proszę o sporostowanie:)

• Mod Team
czy tym kluczem zdejmę wszystkie trzy typy korb?
ŚCIĄGACZ DO KORB KWADRAT OCTALINK ISIS + IMBUS 8

nie wierzysz temu co napisali w aukcji że sie pytasz? :D

standard nakrętek kaset jest jeden i jeden typ klucza. Do centerlocka nie pasuje

Bacik polecam od kolegi M333:

http://www.forumrowerowe.org/topic/98380-klucz-do-suportu-h2-systemow-zint-osi/

tańszy i lepszy

nie wierzysz temu co napisali w aukcji że sie pytasz? :D

wierzyć mogę wierzyć ale gdzieś mi przemknęło że klucz do kwadratów i octalink/isis jest trochę inny, więc wolałem spytać.

w takim razie czym odkręcić Centerlock, gdzie można kupić klucz.

standard nakrętek kaset jest jeden i jeden typ klucza. Do centerlocka nie pasuje

ten temat http://www.forumrowerowe.org/topic/32863-hamulce-tarczowe-jak-zdjac-tarcze-centerlock/ opis odkręcania Centerlock, piszą że klucz do kaset jednak pasuje.

wierzyć mogę wierzyć ale gdzieś mi przemknęło że klucz do kwadratów i octalink/isis jest trochę inny, więc wolałem spytać.

Nawet jest bardzo inny. Paten polega na tym, że zdejmujesz z klucza końcówkę (tą czarną), gdy ściągasz kwadrat i nakładasz, gdy ściągasz octalink/isis.

czy klucz będzie pasował do suportów shimano na kwadrat, octalink, isis?

Klucz do przykręcenia suportu (nie mylić z korbą) zwykle jest wspólny dla kwadratu, octalink oraz isis - przynajmniej dla shimano.

• Mod Team
Klucz do przykręcenia suportu (nie mylić z korbą) zwykle jest wspólny dla kwadratu, octalink oraz isis - przynajmniej dla shimano.

Ale niektóre suporty Isis mają inną nakrętkę i potrzebują innego klucza, np. Truvativ Gigapipe:

http://allegro.pl/truvativ-suport-giga-pipe-team-sl-118x68-68e-73-i2719583064.html

także sprawdź jakie masz mocowanie isisa i siebie (to do autora oczywiście :)).

• 1 miesiąc temu...

podłącze sie pod temat. Jestem jeden sezon po uzytkowaniu swojego roweru (kellys cliff 2010). Pasuje zakonserwowac/przeczyscic/ usunąc popularne stuki w supporcie/korbie itd. W tym celu chcialbym wyczyscic osobno niektóre wazniejsze elementy wiec potzrebuje kluczy do:

1) kasety

2) piasty tylniej

3) korby

4) suportu

5) piasty przedniej

Specyfikacja roweru tutaj http://www.bikekatalog.pl/2010/rowery/78/foto:2/

mozna liczyc na pomoc ?

sory ale kompletnie sie w tym nie orientuje

• 3 tygodnie później...

W temacie pomocy w doborze kluczy - co by nie zakładać nowego tematu:

Jaka jest różnica między kluczami Park Tool'a do nypli SW-0 oraz SW-40 (są tego samego rozmiaru)? SW-40 posiada dwie warstwy pokrycia z tworzywa. Czy jest jakaś zasadnicza różnica, która dyskwalifikuje któryś z kluczy w pewnych zastosowaniach?

• 1 miesiąc temu...

Co do dobrych kluczy...

Potrzebuję komplet porządnych, twardych imbusów. Topex to straszny sh*t, szczególnie mniejsze rozmiary. W jaką firmę celować?

Rozsądny budżet to moim zdaniem max. 150zł, ale droższe propozycję też chętnie obejrzę. :)

Ja mam "klasyczny" zestaw kluczy nasadowych marki noname kupiony w cenie około 160 PLN. W podobnej cenie kupiłem zestaw płasko/oczkowych (6-32). Oba zestawy sobie chwalę. Prezentowanemu zestawowi Makita brakuje dużej grzechotki, dlatego jest nie praktyczny i bym go nie kupił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...