Mod Team Franio Napisano 1 Listopada 2012 Mod Team Napisano 1 Listopada 2012 Hej, Waham się między oponą od Tacxa, a oponą Vittoria Zaffiro Pro Home Trainer (obie 28"). Może ktoś używał tych opon i ma porównanie? Która ciszej pracuje i jest wytrzymalsza?
twojastara Napisano 2 Listopada 2012 Napisano 2 Listopada 2012 wybierz co najtansze i najbardziej lyse;
MrPawcio Napisano 3 Listopada 2012 Napisano 3 Listopada 2012 Widzę że sezon na jazdę na trenażerach otwarty Słyszałem że Tacx ma dobre opony ale osobiście nie używałem.Zamontowaną mam na razie Continental i spisuje się nie źle. Cenami jakoś się nie różnią a jedzie się w miarę dobrze i cicho.
1415chris Napisano 3 Listopada 2012 Napisano 3 Listopada 2012 Wszystkie trzy wyzej wymienione opony, maja jakis tam bieznik, zreszta bardzo podobny. Wybiez ta, ktora pasuje Ci kolorystycznie Ja tak zrobilem, do niebieskiej tonacji roweru wybralem czerwona http://www.evanscycles.com/products/vittoria/zaffiro-home-trainer-tyre-ec029371#reviews
Mod Team Franio Napisano 4 Listopada 2012 Autor Mod Team Napisano 4 Listopada 2012 Tak zrobię. Dzięki za info
Mod Team Maniak Napisano 4 Listopada 2012 Mod Team Napisano 4 Listopada 2012 Z powodzeniem od lat używam niedobitków opon szosowych i też dają sobie radę, starczy dobrze przetrzeć rozpuszczalnikiem, wtedy się nie ślizga. Od niedawna mam Conti hometrainer i jakoś szczególnych różnic nie widzę, poza jej pancerną budową.
Mod Team Franio Napisano 4 Listopada 2012 Autor Mod Team Napisano 4 Listopada 2012 Nad zwykłą, szosową oponą również myślałem, ale póki co mam tylko jeden komplet opon 28", więc jeśli tak czy tak mam kupować oponę pod trenażer, to kupię już tę dedykowaną. Znalazłem Schwalbe Insider za 76zł i to chyba na nią się zdecyduję, skoro i tak nie ma żadnej różnicy, a parę groszy w kieszeni zostanie.
1415chris Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Tez twierdzilem, ze mozna spokojnie uzywac zwyklych opon, bo i mozna. W tym roku, po raz pierwszy zakupilem opone dedykowana. Roznica jest znaczaca. Sporo mniej chalasu, szczegolnie w zakresie do 80rpm i duzo lepsza przyczepnosc. Ale moze to tez zalezy jakie zwykle opony byly uzywane.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.