Skocz do zawartości
  • 0

Gość Spocony_stefan

Pytanie

Gość Spocony_stefan
Napisano

Mam pytanie do rowerzystów. Czy tylko ja mam taki problem, że po przejechaniu 20km pocę się w kroku? Macie jakieś sposoby aby temu zapobiec. Pocę się tak mocno, że aż widać ślad na spodniach. Proszę się nie śmiać to jest poważne pytanie :D

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zmieni to to, że pot nie będzie się trzymał na "buszu", tak samo to działa pod pachami i polecam taki zabieg zwłaszcza w lato.

Gość Spocony_stefan
Napisano

Kurcze, może by trzeba właśnie ogolić bo tam mam spory busz.

Napisano

Owłosienie ma za zadanie utrzymywanie temperatury ciała, tak jak futro u zwierząt i podczas wielkich wędrówek ludzie zaczeli je tracić, tylko w różnym stopniu :P Dlatego ogolenie się mu pomoże ;)

Napisano

Kolega nadal nie napisał czy używa gatek z pampersem. Jeśli nie używa to warto takowe zakładać nawet jeśli dirtuje, frirajduje i takie tam. Są luźne spodnie rowerowe z wkładką, są majtki z wkładką, można ich z powodzeniem użyć. Do tego sypnąć sobie między kończyny talku.

Gość Spocony_stefan
Napisano

Talk! to jest to! Na następny "maraton" bo śmigam zawsze 40 km około obczaje jak z talkiem będzie i najwyżej się pochwale. Pampersów nie używam. :D

Napisano

Normalna rzecz. Każdy się poci na swój sposób, u mnie również nigdy nie jest sucho po dłuższej jeździe :icon_cool: Z zastosowaniem lajkry zjawisko niemalże zanika, ale kto jeździ w lajkrze ?

Z talkiem to ostrożnie, bo się Twoja kobita może kiedyś zdziwić jak o nim zapomnisz i nici z "maratonu" :laugh:

Napisano

A może kolega po prostu używa spodenek typy "plastik fantastik". :wallbash:

I po prostu skóra się kisi zamiast oddychać.

Polecam spodenki z pampersem + golenie. :002:

Napisano

Tak jak koledzy wyżej pisali, po wygoleniu różnica jest olbżymia olbrzymia :)

Tylko nie gól na zero, bo odrastające i wrastające włoski nie dadzą Ci żyć :P

Najlepsza opcja wg mnie to zakup najtańszej maszynki to strzyżenia włosów za 20 zł i przeznaczenie jej do paszek i kroku...

Napisano

Witam,

również polecam golonko. Uprawiam dużo różnego sportu, dodatkowo niestety mam skłonności do mocnego pocenia się. Ogolenie pomaga w znacznej mierze, zarówno pach jak i na dole.

Poza tym łatwiej utrzyać higienę i nawet jak się spocimy skutecznie niweluje nieprzyjemny smrodek;)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...