Gość Spocony_stefan Napisano 31 Października 2012 Napisano 31 Października 2012 Mam pytanie do rowerzystów. Czy tylko ja mam taki problem, że po przejechaniu 20km pocę się w kroku? Macie jakieś sposoby aby temu zapobiec. Pocę się tak mocno, że aż widać ślad na spodniach. Proszę się nie śmiać to jest poważne pytanie
cienkun Napisano 31 Października 2012 Napisano 31 Października 2012 A co golenie zmieni?? Jeździsz w "pampersie"? Jeżeli nie, to zacznij.
Dromik Napisano 31 Października 2012 Napisano 31 Października 2012 Zmieni to to, że pot nie będzie się trzymał na "buszu", tak samo to działa pod pachami i polecam taki zabieg zwłaszcza w lato.
cienkun Napisano 31 Października 2012 Napisano 31 Października 2012 Ale pocił się będzie tak samo. Bez sensu.
Gość Spocony_stefan Napisano 31 Października 2012 Napisano 31 Października 2012 Kurcze, może by trzeba właśnie ogolić bo tam mam spory busz.
9534 Napisano 31 Października 2012 Napisano 31 Października 2012 Owłosienie ma za zadanie utrzymywanie temperatury ciała, tak jak futro u zwierząt i podczas wielkich wędrówek ludzie zaczeli je tracić, tylko w różnym stopniu Dlatego ogolenie się mu pomoże
cienkun Napisano 31 Października 2012 Napisano 31 Października 2012 Nawet jeżeli to w niewielkim stopniu, a dojdzie dyskomfort kłujących włosków i podrażnionej podczas golenia skóry...
tobo Napisano 31 Października 2012 Napisano 31 Października 2012 Kolega nadal nie napisał czy używa gatek z pampersem. Jeśli nie używa to warto takowe zakładać nawet jeśli dirtuje, frirajduje i takie tam. Są luźne spodnie rowerowe z wkładką, są majtki z wkładką, można ich z powodzeniem użyć. Do tego sypnąć sobie między kończyny talku.
grochu Napisano 31 Października 2012 Napisano 31 Października 2012 polecam golonko, chocby do polowy dlugosci - klucia i podrażnien nie bedzie a przewiewność wzrośnie
tuoomek Napisano 31 Października 2012 Napisano 31 Października 2012 tobo dobrze pisze. trochę talku albo mąki ziemniaczanej na pachwinę i do boju.
Gość Spocony_stefan Napisano 31 Października 2012 Napisano 31 Października 2012 Talk! to jest to! Na następny "maraton" bo śmigam zawsze 40 km około obczaje jak z talkiem będzie i najwyżej się pochwale. Pampersów nie używam.
c1ach Napisano 31 Października 2012 Napisano 31 Października 2012 Normalna rzecz. Każdy się poci na swój sposób, u mnie również nigdy nie jest sucho po dłuższej jeździe Z zastosowaniem lajkry zjawisko niemalże zanika, ale kto jeździ w lajkrze ? Z talkiem to ostrożnie, bo się Twoja kobita może kiedyś zdziwić jak o nim zapomnisz i nici z "maratonu"
grochu Napisano 1 Listopada 2012 Napisano 1 Listopada 2012 c1ach, please... przeciez kąpiel po maratonie jest obowiązkowa :P
kraszak Napisano 1 Listopada 2012 Napisano 1 Listopada 2012 A może kolega po prostu używa spodenek typy "plastik fantastik". I po prostu skóra się kisi zamiast oddychać. Polecam spodenki z pampersem + golenie.
wiater Napisano 1 Listopada 2012 Napisano 1 Listopada 2012 Tak jak koledzy wyżej pisali, po wygoleniu różnica jest olbżymia olbrzymia Tylko nie gól na zero, bo odrastające i wrastające włoski nie dadzą Ci żyć Najlepsza opcja wg mnie to zakup najtańszej maszynki to strzyżenia włosów za 20 zł i przeznaczenie jej do paszek i kroku...
outta82 Napisano 7 Listopada 2012 Napisano 7 Listopada 2012 Witam, również polecam golonko. Uprawiam dużo różnego sportu, dodatkowo niestety mam skłonności do mocnego pocenia się. Ogolenie pomaga w znacznej mierze, zarówno pach jak i na dole. Poza tym łatwiej utrzyać higienę i nawet jak się spocimy skutecznie niweluje nieprzyjemny smrodek;) Pozdrawiam
Pytanie
Gość Spocony_stefan
Mam pytanie do rowerzystów. Czy tylko ja mam taki problem, że po przejechaniu 20km pocę się w kroku? Macie jakieś sposoby aby temu zapobiec. Pocę się tak mocno, że aż widać ślad na spodniach. Proszę się nie śmiać to jest poważne pytanie
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.