Skocz do zawartości

[śrubka] przy pierścieniach gripów

wymiennik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wymieniałem ostatnio kierownicę i musiałęm zdjąć gripy. Ale niestety nie udało mi się odkręcić jednej śrubki przy pierścieniach mocującyh gripy po obu stronach (wyrobił się łeb, a właściwie miejsce na klucz imbusowy). Więc niestety musiałem śrubkę rozwalić. I teraz jeżdżę z gripem trzymanym przez jeden pierścień z śrubką. I teraz pytanie. Czy gdzieś można dostać taką śrubkę? Pytałem się w sklepach rowerowych ale nie mają takich śrubek na sprzedaż, a nawet w warsztacie na zbyciu. W sklepach budowlanych Obi/Castorama itd. też nie ma takich. Macie pomysł gdzie taką śrubkę można dostać lub skąd taką skombinować.

post-141708-0-06315900-1351638098_thumb.jpg

post-141708-0-68523800-1351638106_thumb.jpg

Napisano

Ta śrubka co piszesz to nie jest typowa śruba imbusowa, nie wiem dokładnie jak to się pisze ale nazywa się brok. Bynajmniej u mnie w gripach takie są jeśli się nie mylę to w rozmiarze 2,5 lub 3

Wysłane z Ace za pomocą Tapatalka

Napisano

Gdy kupiłem manetki - gripy stary model to ich poprzedni właściciel miał wymienione śruby mocujące na niebieskie - nie wiem czy dokładnie takie same są w tych chwytach ale na pewno jest to rozmiar dużo mniejszy niż typowe śruby w rowerze, więc na pewno takowe zdobył, może w jednym ze wspomnianych powyżej sklepów netowych.

Jeśli nie znajdziesz śruby którą da się wkręcić na miejsce tej uszkodzonej to możesz zapytać w sklepach rowerowych o śrubę z łbem na śrubokręt krzyżakowy, która bywa w zestawach z licznikami i służy do montażu podstawki na kierownicy. Takie śrubki ma w zestawach z licznikami bontrager (trek), śruby są dwie w opakowaniu. Może warsztat jakiegoś sklepu będzie miał taką śrubkę i nakrętkę do niej - wtedy zwyczajnie skręcisz połówki obejmy.

Napisano

Wybaczcie, że dopiero teraz odpisuję.

Zmierzyłem śrubkę i będę mógł kupić taką w sklepie z linku podanego przez Schwefel'a.

Nie wiedziałem, że taki sklep istnieje. Dziękuję za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...