wymiennik Napisano 30 Października 2012 Napisano 30 Października 2012 Wymieniałem ostatnio kierownicę i musiałęm zdjąć gripy. Ale niestety nie udało mi się odkręcić jednej śrubki przy pierścieniach mocującyh gripy po obu stronach (wyrobił się łeb, a właściwie miejsce na klucz imbusowy). Więc niestety musiałem śrubkę rozwalić. I teraz jeżdżę z gripem trzymanym przez jeden pierścień z śrubką. I teraz pytanie. Czy gdzieś można dostać taką śrubkę? Pytałem się w sklepach rowerowych ale nie mają takich śrubek na sprzedaż, a nawet w warsztacie na zbyciu. W sklepach budowlanych Obi/Castorama itd. też nie ma takich. Macie pomysł gdzie taką śrubkę można dostać lub skąd taką skombinować.
Schwefel Napisano 30 Października 2012 Napisano 30 Października 2012 Pomierz tą śrubę i może tu coś znajdziesz http://www.vincere.pl/sklep/index.php?k74,sruby-aluminiowe http://www.vincere.pl/sklep/index.php?k37,sruby-tytanowe
Fenthin Napisano 31 Października 2012 Napisano 31 Października 2012 Spróbuj też w dobrze zaopatrzonym sklepie stricte metalowym, nie markecie budowlanym.
Pinio46 Napisano 31 Października 2012 Napisano 31 Października 2012 Ta śrubka co piszesz to nie jest typowa śruba imbusowa, nie wiem dokładnie jak to się pisze ale nazywa się brok. Bynajmniej u mnie w gripach takie są jeśli się nie mylę to w rozmiarze 2,5 lub 3 Wysłane z Ace za pomocą Tapatalka
tobo Napisano 31 Października 2012 Napisano 31 Października 2012 Gdy kupiłem manetki - gripy stary model to ich poprzedni właściciel miał wymienione śruby mocujące na niebieskie - nie wiem czy dokładnie takie same są w tych chwytach ale na pewno jest to rozmiar dużo mniejszy niż typowe śruby w rowerze, więc na pewno takowe zdobył, może w jednym ze wspomnianych powyżej sklepów netowych. Jeśli nie znajdziesz śruby którą da się wkręcić na miejsce tej uszkodzonej to możesz zapytać w sklepach rowerowych o śrubę z łbem na śrubokręt krzyżakowy, która bywa w zestawach z licznikami i służy do montażu podstawki na kierownicy. Takie śrubki ma w zestawach z licznikami bontrager (trek), śruby są dwie w opakowaniu. Może warsztat jakiegoś sklepu będzie miał taką śrubkę i nakrętkę do niej - wtedy zwyczajnie skręcisz połówki obejmy.
Sagitt77 Napisano 31 Października 2012 Napisano 31 Października 2012 Napisz w dziale Giełda, że poszukujesz. Na pewno ktoś ma takie cudo w swoich "zbiorach". Też sprawdzę w domu.
Pinio46 Napisano 31 Października 2012 Napisano 31 Października 2012 Zrób zdjęcie i napisz mniej więcej rozmiar będzie łatwiej znaleźć Wysłane z Ace za pomocą Tapatalka
wymiennik Napisano 5 Listopada 2012 Autor Napisano 5 Listopada 2012 Wybaczcie, że dopiero teraz odpisuję. Zmierzyłem śrubkę i będę mógł kupić taką w sklepie z linku podanego przez Schwefel'a. Nie wiedziałem, że taki sklep istnieje. Dziękuję za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.