Ubotek Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Witam Które z tych spodni? A może coś innego w przedziale 200-250zł. 1. http://www.mikesport.pl/rogelli-fobello-zimowe-spodnie-rowerowe-wkadka-coolmax.html Membrana z przodu, jak to się sprawuje ktoś powie? 2.http://www.mikesport.pl/rogelli-bozzolo-spodnie-rowerowe.html Tu przekonuje mnie, ze softshell jest tylko kolana w gore i najwazniejsze LEDZWIE, ktore dzisiaj po jezdzi w zimowych + na to letnie z siateczka mi przewialo.. Jak się maja te spodnie do siebie? Membrana vs. softshell,? A moze cos innego? Pełno wersji i wszedzie inaczej opisane. Pozdrawiam Ubotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 31 Października 2012 Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Membrana to jest softshell To mieszanie pojęć (także przez producentów), użycie pojęcia pod i nadrzędnego zamiennie. Membrana to element materiału z którego uszyta jest odzież, softshell to ogólnie koncepcja odzieży. Jeśli cię przewiewa to raczej wybierz spodnie z większą ilością membranowych paneli. Mam spodnie rogelli z membraną od przodu, mnie to wystarcza. Nie wiem czy w nowszych modelach zmienili materiał wierzchni ale moje ten materiał mają delikatny i łatwo go uszkodzić. Tu na forum raczej nikt o tym nie wspomina, więc być może problemu obecnie nie ma. Hm przeczytałem opis i ta membrana dyna na pewno kulawo oddycha Przy opisie kurtek podane jest że oddychalność wynosi 3000 czyli tyle co nic - w spodniach nie ma to jednak aż takiego znaczenia, bo ich tył jest przepuszczalny. Za 279 zł są spodnie accenta, wg producenta membrana tych spodni ma oddychalność ponad 10 000, więc o niebo lepszą. Nie wiem czy tak jest ale przy odrobinie lepszej cenie te gatki wypadają korzystniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aiki Napisano 31 Października 2012 Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Fobello mam. Dobrze się jeździ. Dobra izolacja. Bozollo - nie wiem, nie miałem nigdy. Mam też inne spodnie zimowe na rower na silne mrozy. Jak jest mocny zimny wiatr to ubieram Sobike Glacier spodnie rowerowe na mróz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro0011 Napisano 21 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Fobello mam. Dobrze się jeździ. Dobra izolacja. Bozollo - nie wiem, nie miałem nigdy. Mam też inne spodnie zimowe na rower na silne mrozy. Jak jest mocny zimny wiatr to ubieram Sobike Glacier spodnie rowerowe na mróz. A jak wygląda rozmiarówka w Fobello bo się zastanawiam nad ich zakupem? Wypadają za male czy za duże w stosunku do tego co jest napisane na stronie producenta? Mam 180 cm i ok 90 kg wagi - zastanawiam się nad L lub XL (w pasie mam 92) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aiki Napisano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 A jak wygląda rozmiarówka w Fobello bo się zastanawiam nad ich zakupem? Wypadają za male czy za duże w stosunku do tego co jest napisane na stronie producenta? Mam 180 cm i ok 90 kg wagi - zastanawiam się nad L lub XL (w pasie mam 92) Ja mam XL a jestem trochę wyższy i trochę lżejszy. Ja bym brał na Twoim miejscu XXL. Ale tam, gdzie kupuję właścicielka to fanatyczka rowerowa, jak powiesz gabaryty to dobierze co trza i rozmiar jaki trza. No i jak byłem u nich ostatnio na Fobello mieli obniżone ceny, ale nie wiem czy czasowo czy na stałe, a ja niestety już je mam. Rogelli FOBELLO Spodnie rowerowe ocieplane z wkładką. Właściwie ja tak myślę, to albo XL albo XXL. Wiadomo, że to są spodnie na szelkach i elastyczne, więc w pasie mają sporą tolerancję - czy 80 czy 100 nie robi podejrzewam różnicy. Nie wiem czy XXL nie będą za długie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro0011 Napisano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Już kupiłem XL i pasują idealnie, XXL byłyby za długie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aiki Napisano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Już kupiłem XL i pasują idealnie, XXL byłyby za długie. No to OK, rozwiązało się. Są widać dostatecznie elastyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.