Skocz do zawartości

[Spodnie] Rogelli - Fobello czy Bozollo

Ubotek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Które z tych spodni? A może coś innego w przedziale 200-250zł.

1. http://www.mikesport.pl/rogelli-fobello-zimowe-spodnie-rowerowe-wkadka-coolmax.html

Membrana z przodu, jak to się sprawuje ktoś powie?

2.http://www.mikesport.pl/rogelli-bozzolo-spodnie-rowerowe.html

Tu przekonuje mnie, ze softshell jest tylko kolana w gore i najwazniejsze LEDZWIE, ktore dzisiaj po jezdzi w zimowych + na to letnie z siateczka mi przewialo..

Jak się maja te spodnie do siebie? Membrana vs. softshell,?

A moze cos innego?

Pełno wersji i wszedzie inaczej opisane.

Pozdrawiam

Ubotek

Membrana to jest softshell :) To mieszanie pojęć (także przez producentów), użycie pojęcia pod i nadrzędnego zamiennie. Membrana to element materiału z którego uszyta jest odzież, softshell to ogólnie koncepcja odzieży. Jeśli cię przewiewa to raczej wybierz spodnie z większą ilością membranowych paneli.

Mam spodnie rogelli z membraną od przodu, mnie to wystarcza. Nie wiem czy w nowszych modelach zmienili materiał wierzchni ale moje ten materiał mają delikatny i łatwo go uszkodzić. Tu na forum raczej nikt o tym nie wspomina, więc być może problemu obecnie nie ma.

Hm przeczytałem opis i ta membrana dyna na pewno kulawo oddycha :) Przy opisie kurtek podane jest że oddychalność wynosi 3000 czyli tyle co nic - w spodniach nie ma to jednak aż takiego znaczenia, bo ich tył jest przepuszczalny.

Za 279 zł są spodnie accenta, wg producenta membrana tych spodni ma oddychalność ponad 10 000, więc o niebo lepszą. Nie wiem czy tak jest ale przy odrobinie lepszej cenie te gatki wypadają korzystniej.

• 3 tygodnie później...

Fobello mam. Dobrze się jeździ. Dobra izolacja. Bozollo - nie wiem, nie miałem nigdy. Mam też inne spodnie zimowe na rower na silne mrozy. Jak jest mocny zimny wiatr to ubieram Sobike Glacier spodnie rowerowe na mróz.

A jak wygląda rozmiarówka w Fobello bo się zastanawiam nad ich zakupem?

Wypadają za male czy za duże w stosunku do tego co jest napisane na stronie producenta?

Mam 180 cm i ok 90 kg wagi - zastanawiam się nad L lub XL (w pasie mam 92)

• 2 tygodnie później...

A jak wygląda rozmiarówka w Fobello bo się zastanawiam nad ich zakupem?

Wypadają za male czy za duże w stosunku do tego co jest napisane na stronie producenta?

Mam 180 cm i ok 90 kg wagi - zastanawiam się nad L lub XL (w pasie mam 92)

Ja mam XL a jestem trochę wyższy i trochę lżejszy. Ja bym brał na Twoim miejscu XXL. Ale tam, gdzie kupuję właścicielka to fanatyczka rowerowa, jak powiesz gabaryty to dobierze co trza i rozmiar jaki trza. No i jak byłem u nich ostatnio na Fobello mieli obniżone ceny, ale nie wiem czy czasowo czy na stałe, a ja niestety już je mam. Rogelli FOBELLO Spodnie rowerowe ocieplane z wkładką.

Właściwie ja tak myślę, to albo XL albo XXL. Wiadomo, że to są spodnie na szelkach i elastyczne, więc w pasie mają sporą tolerancję - czy 80 czy 100 nie robi podejrzewam różnicy. Nie wiem czy XXL nie będą za długie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...