Razor1911 Napisano 30 Października 2012 Napisano 30 Października 2012 <p><p>Witam, mam pytanie kupiłem niedawno ramę Awol Saracen Suspension i jest w niej mocowanie wahacza taki jak na zdjęciach, czy jest możliwość kupienia nowego takiego mocowania ? Jeżeli tak to gdzie ? Czy da się kupić to coś żółte z plastiku nowe? Jeżeli nie ma takiej możliwości kupna mocowania to czy jest możliwość dorobienia u tokarza ?Galeria zdjęć: ;
tobo Napisano 30 Października 2012 Napisano 30 Października 2012 To rama z zawieszeniem na łożyskach ślizgowych. Takie łożyska jak i wszelkie elementy składowe są specjalnie wykonane dla tej danej ramy i jedynie producent może takie komponenty dostarczyć. Możesz je jedynie dorobić, Nie są to standaryzowane elementy jak łożyska maszynowe.
Kaszter Napisano 30 Października 2012 Napisano 30 Października 2012 Tokarz na pewno ci to zrobi, bo u mnie w szkole nie takie cuda chłopaki na warsztatach robią.
Razor1911 Napisano 30 Października 2012 Autor Napisano 30 Października 2012 Ok, a jeżeli chciałbym dorobić to z jakiego materiału powinno to być, ze zwykłej stali ? Czy może być np. mosiądz ? Ile może to mnie mniejwięcej kosztować ? Oraz jak mogę dorobić takie łożyska i u kogo ?
tobo Napisano 30 Października 2012 Napisano 30 Października 2012 Dorobienie tych elementów z metalu skończy się szybkim zużyciem. Nie znam prawidłowej nazwy tego tworzywa ale ma ono mimo wszystko bardzo dużą wytrzymałość na ścieranie. To że tuleje te nie są zrobione z metalu widocznie z czegoś wynika.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.