Skocz do zawartości

[Rama] Montaż wahacza

Razor1911

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

<p><p>Witam, mam pytanie kupiłem niedawno ramę Awol Saracen Suspension i jest w niej mocowanie wahacza taki jak na zdjęciach, czy jest możliwość kupienia nowego takiego mocowania ? Jeżeli tak to gdzie ? Czy da się kupić to coś żółte z plastiku nowe? Jeżeli nie ma takiej możliwości kupna mocowania to czy jest możliwość dorobienia u tokarza ?Galeria zdjęć:thumbnails.jpg 2_t.jpg 3_t.jpg 4_t.jpg 5_t.jpg 6_t.jpg 7_t.jpg 8_t.jpg 9_t.jpg 10_t.jpg 11_t.jpg;

Napisano

To rama z zawieszeniem na łożyskach ślizgowych. Takie łożyska jak i wszelkie elementy składowe są specjalnie wykonane dla tej danej ramy i jedynie producent może takie komponenty dostarczyć. Możesz je jedynie dorobić, Nie są to standaryzowane elementy jak łożyska maszynowe.

Napisano

Ok, a jeżeli chciałbym dorobić to z jakiego materiału powinno to być, ze zwykłej stali ? Czy może być np. mosiądz ? Ile może to mnie mniejwięcej kosztować ? Oraz jak mogę dorobić takie łożyska i u kogo ?

Napisano

Dorobienie tych elementów z metalu skończy się szybkim zużyciem. Nie znam prawidłowej nazwy tego tworzywa ale ma ono mimo wszystko bardzo dużą wytrzymałość na ścieranie. To że tuleje te nie są zrobione z metalu widocznie z czegoś wynika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...