Skocz do zawartości

[Hydrauliczne] Pisk hamulca podczas jazdy

ammisiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Oddałem moje nowe hebelki xt do kolegi Andrew ponieważ borykały się z małymi problemami, a rower to mój jedyny środek komunikacji a jazda bez chociaż jednego hamulca jest niebezpieczna a więc zamontowałem mój poprzedni hamulec, którego jeszcze nie udało mi się sprzedać (może nawet lepiej bo w razie w mam czym hamować :)). Ale do rzeczy Hamulec Tektro Auriga Comp i tarcza Shimano Deore XT RT 76. Wczoraj po tym jak hamulec pierwszy raz zobaczył śnieg zaczął piszczeć nawet podczas jazdy (chyba z radości). Nigdy z niczym takim się nie spotkałem. Tarcza nie jest ani brudna ani nic, natomiast jeżeli przycisnę delikatnie hamulec (leciutko zacznę trzeć o tarcze) hałas ustaje. Podczas mocnego i nagłego hamowania hamulec strasznie bulgocze lecz nie piszczy wcale. Jeszcze jedna informacja nie wiem czy przydatna ale może jednak. Jeżeli hamulec zaczyna piszczeć przycisnę klamkę i od razu puszczę to na jakieś 50m mam spokój a potem znowu się zaczyna. Nie mam pojęcia co to może być..Hamulec nie traci w cale na sile hamowania ale ten pisk jest bardzo irytujący ;//Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...