axium0121 Napisano 30 Października 2012 Napisano 30 Października 2012 Witam wszystkich. Z tego co mi wiadomo na 90% w przyszlym roku bede mial do dyspozycji rower Rockrider 6.0. Rower ten bedzie w stanie 3+ a mianowicie czy oplaca mi sie wrzucac wszystko z signa do niego zeby byl dobry na maratony, czy moze zostac przy swoim? Co myslicie o takiej przemianie?
Rogalik88 Napisano 30 Października 2012 Napisano 30 Października 2012 Strasznie kombinujesz z tymi rowerami. Sprzedajesz, wymieniasz. Zdecyduj się na jedno, ja bym sprzedał oba rowery i zamiast mącić sobie w głowie dołożył trochę kasy i kupił jakiegoś w miarę dobrego hardtaila.
axium0121 Napisano 30 Października 2012 Autor Napisano 30 Października 2012 No kombinuje, ale jezdzilem na tym rockriderze i calkiem przyjemna pozycje mialem Myslalem nad wymiana calego osprzetu ale nie wiem co robic.. Sprzedac to zalezy czy ktos sie trafi..
rastatajm Napisano 1 Listopada 2012 Napisano 1 Listopada 2012 Obawiam się, że osprzęt z signa będzie trochę ciężkawy.
axium0121 Napisano 2 Listopada 2012 Autor Napisano 2 Listopada 2012 Mozliwe.. I jeszcze rama Rockridera jest metalowa..;/
Fenthin Napisano 2 Listopada 2012 Napisano 2 Listopada 2012 Tak, a aluminium wcale nie jest metalem. Dobre. STALOWA jak już. Inna sprawa, że przekładka wszystkich części z Signa mija się z celem. Możesz zmienić koła, tylną i przednią przerzutkę, kasetę, łańcuch i manetki oraz ewentualnie hamulce. Ale nie ma sensu wkładać do roweru z przeznaczeniem maratońskim ciężkiej, dwurzędowej korby, kowadlastego widelca ze zbyt dużym skokiem czy rurek o bezsensownych w tym zastosowaniu długościach. Poza tym 6.0 nie jest ramą wartą inwestowania w nią.
axium0121 Napisano 2 Listopada 2012 Autor Napisano 2 Listopada 2012 Ok. Dzieki.. To co bylo potrzebne uslyszalem.. Sory ale przypadkiem cytowalem cala odpowiedz. //Wyedytowałem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.