Mexx Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Witam. Mam problem z montażem tylnego hamulca v-brake shimano br-m432. Mam ramę 54 cali genesis, zmieniłem koła na 28cali, wcześniej były 26 - tki. Po założeniu szczęk hamulca na piwoty okazało się, że szczęki są poniżej felgi koła. Czy jest inny rodzaj hamulców v-brake wyższych aby szczęki dokładnie dotykały felgi, czy jedynym wyjściem w tej sytuacji będzie przespawanie piwotów na ramie wyżej o 2,5cm. Proszę o radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Niestety nie ma takiej możliwości :/ ew możesz spróbować dorobić adapter.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mixchris Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Wszystko da się zrobić zapraszam do lektury: http://www.bikeforums.net/archive/index.php/t-733947.html i na zakupy http://www.bike-mailorder.de/BIKE-TEILE/Bremse/Bremse-Zubehoer/Mavic-Felgenbremsadapter-Speedcity-fuer-28Zoll-am-MTB.html Niestety nie wiem gdzie można to dostać w Polsce ale jak trochę poszperasz na pewno znajdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mexx Napisano 30 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Wszystko da się zrobić zapraszam do lektury: 700c wheels on MTB frame? [Archive] - Bike Forums i na zakupy Mavic - Felgenbremsadapter Speedcity für 28Zoll am MTB | bei BMO online bestellen und kaufen. 24 h Lieferung Niestety nie wiem gdzie można to dostać w Polsce ale jak trochę poszperasz na pewno znajdziesz Dzięki wielkie za pomoc. Poszukam w necie może trafię na te adaptery. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mexx Napisano 31 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Szukałem w necie i nie mogłem takiego adaptera znaleźć w sprzedaży. Dzwoniłem do większych sklepów rowerowych w Polsce i do dystrybutora ale nie mają już tego adaptera w ofercie. Może ktoś z forumowiczów ma taki adapter lub podobny na sprzedaż. Chętnie odkupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.