cup Napisano 5 Listopada 2012 Napisano 5 Listopada 2012 Bo jak się okazuje wybór nie jest wcale taki prosty i ograniczony No ale pewnie i tak wszystko zweryfikują jazdy testowe, bo jak sam twierdzę w nich jest moc wyboru odpowiedniego sprzętu dla siebie
Groniu Napisano 5 Listopada 2012 Autor Napisano 5 Listopada 2012 To prawda nie jest nie jest Zobaczymy bo wiele fajnych propozycji jest jako konkurencja do speca, chociaż mój poziom wiedzy jeśli chodzi o ramy nie jest taki żeby z automatu to ocenić i jakoś ustawić od naj do naj
cup Napisano 5 Listopada 2012 Napisano 5 Listopada 2012 A więc tym bardziej jest okazja przekonać się naocznie i bez uprzedzeń co mogłoby najbardziej odpowiadać umawiając się na testy
Groniu Napisano 5 Listopada 2012 Autor Napisano 5 Listopada 2012 Jak ostatecznie wyjdzie czy składak czy gotowiec to pomyślimy bo ja niestety trochę sceptycznie podchodzę do tych testów pewnie z uwagi na brak obycia się jeszcze z pewnymi elementami tego tematu. Tzn składając rower z elementów to mając potrzebę zakupu na początek ramy pewnie xl to raczej nie będzie jej na stanie albo całego bika żeby taki test wykonać tymbardziej zaczynając składanie zimą. Pewnie będzie też tak że raz na tydzień w sobotę pojadę gdzieś na jakieś oględziny lub przymiarkę i nie będzie np. 3 marek różnych w jednym sklepie czy mieście żeby było tak że z jednego zsiadam i na kolejnego wsiadam. Boję się tego że skończy się dużą ilością wydanej kasy na paliwo a efekt będzie średni bo mieszkam w Poznaniu a tymi markami co piszecie to nikt tutaj chyba nie handluje. Jak dojdziemy do ostateczej wersji jak i co to będę pytał gdzie najlepiej do kogo i za ile
cup Napisano 5 Listopada 2012 Napisano 5 Listopada 2012 Jeśli chodzi o MDE, to dystrybutor jest z Kalisza i pojawia się w Poznaniu, więc można się umówić na testy lub obejrzenie rowerów nawet pod domem Co do Transition, czy Santy to podróż na testy byłaby trochę dalsza i nie wiem ile takich rowerów jest w okolicy Poznania, ale można zapytać, bo zwykle dystrybutor wie to najlepiej i doradzi jak można takie coś zorganizować Ogólnie przy dystrybutorach mniej znanych marek możesz się liczyć z naprawdę ciekawymi propozycjami co do spróbowania i nikt nie powie Ci że testy to tylko wokół sklepu, a raczej sami doradzą ciekawe miejsca, gdzie dobrze ocenisz możliwości roweru
Groniu Napisano 6 Listopada 2012 Autor Napisano 6 Listopada 2012 o do Transition, czy Santy to podróż na testy byłaby trochę dalsza i nie wiem ile takich rowerów jest w okolicy Poznania, ale można zapytać, bo zwykle dystrybutor wie to najlepiej i doradzi jak można takie coś zorganizować to jak będzie ostateczna decyzja to będę pytał na ten moment jeśli chodzi o Transition i Santy to gdzie trzeba się udać ?
cup Napisano 6 Listopada 2012 Napisano 6 Listopada 2012 Transition to Piaseczno: Kontakt - Bike Time, Gogle 100%, Moveo Safety, Transition Bikes Santa to Zakopane: Kontakt A z ciekawych rowerów na jakie ostatnio trafiłem jest jeszcze produkt z RPA, czyli PYGA, twórcy znanej w świecie grawitacyjnym firmy Morewood, który stwierdził że pójdzie tylko w nowe rozmiary kół i na razie ma w ofercie dwa 29'ery PYGA Industries Jego full o skoku 110 mm zbiera świetne opinie: http://www.bikeradar...en29-46488Tylko Niestety dystrybutora jeszcze brak :/
Tomash Napisano 6 Listopada 2012 Napisano 6 Listopada 2012 Do Leszna też nie masz daleko, zobaczyć Ninera http://beastiebikes.pl
Groniu Napisano 6 Listopada 2012 Autor Napisano 6 Listopada 2012 Do Leszna też nie masz daleko. super akurat bedę w piątek w okolicy to może już jedno miejsce odwiedzę są też katowice a i poznań chyba ma to w ofercie bo widzę na stronie.
cup Napisano 7 Listopada 2012 Napisano 7 Listopada 2012 super akurat bedę w piątek w okolicy to może już jedno miejsce odwiedzę są też katowice a i poznań chyba ma to w ofercie bo widzę na stronie. Przed odwiedzinami u chłopaków od Ninera polecałbym kontakt z nimi, bo może się okazać, że wcale nie musisz jechać aż do Leszna
Groniu Napisano 9 Listopada 2012 Autor Napisano 9 Listopada 2012 Pozwolę sobie zadać jeszcze jedno pytanie co możecie powiedzieć o marce Ibis? W moim przypadku biorę pod uwagę serię Mojo ale to już inna sprawa podstawa to co to za marka?
arek_wro Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 Ibis to nieduży, amerykański (o ile się nie mylę) producent rowerów, a Mojo ma swoich nie tylko zwolenników, ale także można by powiedzieć "wyznawców". Paru użytkowników na tym forum jest. Możesz zagadnąć np. tobo.
Tomash Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 Sam właśnie jesem na etapie Ibisa zauważ tylko że Ripley jeszcze nie jest w sprzedaży - pozostają więc modele 26 cali (właśnie Mojo Sl, Sl-R i HD) z min. 140mm skoku co chyba nie było ineresującym cię rozwiązaniem?
Groniu Napisano 9 Listopada 2012 Autor Napisano 9 Listopada 2012 Hmm tzn ja patrzyłem na rozwiązanie Mojo może mnie wprowadzono w błąd bo oczywiście że 29er wrrrr mmmm to cóż zobaczymy...
Tomash Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 http://www.ibiscycles.com/bikes/ripley_29/ Informacja na temat Ripleya - pojawiła się bardzo niedawno, bo wczoraj jeszcze jej nie było, ale na czym w końcu stanęło z materiałem ramy? Bo przejrzałem temat i pisałeś o aluminium? Ja teraz szukam węglowej ramy ok. 140mm pod koło 26" ale gdybym szukał roweru 29" w takich pieniądzach, to skierował bym swoje kroki w kierunku Santa Cruza, Pivota, Ninera albo Transition - wszystko to, co polecał ci też Sol. W każdej z tych firm trafisz fajną, aluminiową ramę (tak jak chyba chciałeś), a są to marki porównywalne, z wysokiej półki. Czytając po sieci o różnicach między zawieszeniami tych rowerów amerykanie (którzy mają po prostu możliwości porównania w porządnych warunkach, jeżdżąc na kilku rowerach po kolei, stąd uważam, że są w miarę wiarygodnym źródłem) mają generalnie jedno stwierdzenie - wszystko mniej więcej podobne, pytanie jest tylko co ci najbardziej pasuje. Żeby na nie odpowiedzieć potrzeba testów, których u nas praktycznie nie da się przeprowadzić (no chyba, że masz znajomych z tymi rowerami, albo czas i środki jeździć po sporej części Polski ) stąd nasze rozmowy będą bardzo teoretyczne i nikt nie zagwarantuje ci, że dany rower "to jest to" Pytanie czy na pewno potrzebujesz wydawać tyle pieniędzy? Moim zdaniem dobrym rozwiązaniem jest też Anthem albo Trance X 29er.
Sol Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 Oy, a co się pojawiło o Ripleyu? Pod linkiem widzę to samo co mówią od dawna, czyli że będzie jak będzie.
Groniu Napisano 10 Listopada 2012 Autor Napisano 10 Listopada 2012 Sytuacja wygląda następująco... Jestem cały czas przekonany o zakupie fulla 29er i że ma być to na 99,99% aluminium. Kwota wzieła się z tego że zqkładając kupno roweru czy też samej nowej ramy to wiele nie trzeba kupić a tyle się zrobi w mgnieniu oka ;(. Jestem już umówiony na objazd speca stumpjumpera 29er w rozmiarze L, zrobię to chętnie bo taką sztukę ma gość o moim wzroście i myślę że bardzo podobnej dlugości nóg a podobno miałem skupić się jak już na XL, ale wiem że to już ogromny rower a może sztycą i mostkiem wystarczy się pobawić i będe wiedział coś więcej. Co do pozostałych marek w kolejności jak rocky, santa, niner, ibis itp to będe miał szansę zobaczyć też ibisa tylko pomieszało mi się bo mają to być modele Mojo a faktycznie to 26" a nie 29" mmmm ;(. Z uwagi na pracę mobilną mam tę szansę żeby troche się przemieszczać ale na ten moment jest z tego suche gadanie i rozmyślanie bo wiadomo że każdy ma mniej lub więcej doświadczenia w danej marce nie ma jednego miejsca gdzie jest ktoś co zna i jeździł np na 4 modelach-markach i ma ochotę odpowiedzieć na jakimś poziomie więc jest to dla mnie tak jak dla innych ciężki temat . Ahhhh te wyzwania hihihi . Wyznacznikiem jest dla mnie rama zapłacić za technologię i solidne wykonanie a nie za nadmuchany marketing z rozwiązaniem np z przed 5-7 lat tyle że ubrany w super marketing i kolorowe błyskotki. Dlatego mam ogromny szacunek i wielkie podziękowania dla Was!!!
Rulez Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 myślę że bardzo podobnej dlugości nóg a podobno miałem skupić się jak już na XL, ale wiem że to już ogromny rower a może sztycą i mostkiem wystarczy się pobawić i będe wiedział coś więcej. Jeśli sztycy Ci wystarczy, to obstawiał bym L. Natomiast mostkiem nie należy się za bardzo bawić, ponieważ zmienisz wyważenie roweru i będzie lipa a nie przyjemność z jazdy. Absotunte maximum to mostek dłuższy o 20 mm od fabrycznego, jepiej gdyby wystarczyło 10 mm.
cup Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 No Ripley to faktycznie rower zagadka i ciekawe czy kiedykolwiek się wyjaśni A co do kwestii nowoczesnych rozwiązań to faktycznie warto się nad nimi zastanowić, choć z tym bywa czasem dziwnie że niektóre firmy łączą stare z nowym, czyli bardzo nowoczesną geometrię z prostymi, acz sprawdzonymi i bardzo dopracowanymi pomysłami z zawieszeniem. Popatrz chociażby na Orange'a, który jest wierny swojemu jednozawiasowi, co akurat jak dla mnie nie jest błędem, bo wiem, że to może świetnie działać No tylko jak to powiedział mój znajomy jest to strasznie niemarketingowe zawieszenie i faktycznie tak jest jak się naczytasz o tych super hiper rozwiązaniach z tych najbardziej masowych produktów. Więc myślę że warto by mając taka kasę poszukać produktu produkowanego przez ludzi z pasją w tworzeniu, a nie wielkie koncerny A tym, którzy uważają że u nas nadal nie da się przetestować porządnego roweru przed zakupem polecam także kontakt z dystrybutorami mniejszych, trochę egzotycznych marek, bo można się bardzo zdziwić jakie mają propozycje i pomysły, które niekoniecznie zjedzą nam masę papierów z portfela
Groniu Napisano 10 Listopada 2012 Autor Napisano 10 Listopada 2012 Jeśli sztycy Ci wystarczy, to obstawiał bym L. Zobaczę właśnie po przymiarce bo w rozmiarze L byłoby miodzio sztyca może da radę . Co do mostka to miałem na myśli lekką korektę więc zobacze co będzie ze specem. A co do kwestii nowoczesnych rozwiązań to faktycznie warto się nad nimi zastanowić, choć z tym bywa czasem dziwnie że niektóre firmy łączą stare z nowym, czyli bardzo nowoczesną geometrię z prostymi, acz sprawdzonymi i bardzo dopracowanymi pomysłami z zawieszeniem. No właśnie o to mi chodzi że jeśli kupię coś co będzie marketingiem a nie technicznym rozwiązaniem to będzie załamka bo nie chcę zapłacić więcej niż muszę a jak mam zapłacić więcej to chcę wiedzieć za co płacę i do czego dokładam.
tobo Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 Co do ripleja - zapewne zagadka się wyjaśni - w przeciwieństwie do wielu innych (dużych) producentów ibis testuje swoje produkty przy pomocy testerów a nie klientów Dzięki temu produkty ibisa nie mają "chorób dziecięcych". Jeśli riplej ma cechy swoich starszych braci to będzie bardzo bardzo dobrze jeździł
Groniu Napisano 10 Listopada 2012 Autor Napisano 10 Listopada 2012 Rozumiem że te Mojo to tylko 26", a szkoda.... Może coś więcej napiszesz o tej marce...
Groniu Napisano 11 Listopada 2012 Autor Napisano 11 Listopada 2012 To może wieczorkiem niedzielnym dodam markę Yeti? Co to za cudo?
Rulez Napisano 11 Listopada 2012 Napisano 11 Listopada 2012 Jest jeszcze Trek (czyli Gary) : http://www.trekbikes.com/pl/pl/bikes/mountain/singletrack_trail/rumblefish/rumblefish_elite/#/pl/pl/model/features?url=pl/pl/bikes/mountain/singletrack_trail/rumblefish/rumblefish_elite
Groniu Napisano 11 Listopada 2012 Autor Napisano 11 Listopada 2012 Rulez jak szaleć to szaleć http://www.trekbikes.com/pl/pl/bikes/mountain/singletrack_trail/rumblefish/rumblefish_pro/# Fajnie wygląda
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.