bulbacz Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Jako że szukajka nie znalazła takiego tematu postanowiłem napisać ;D Widział ktoś z Was ten rower na żywo? Ja TAK 3 lata temu we Włoszech. Rower jest bardzo nie typowy Koło 26" z tyłu oraz 20" z przodu. Budowa napędu wydaje się dość skomplikowana. Z tyłu jest tarcza aż 203mm a z przodu V-Brake. Co myślicie o takim rowerze? Kilka filmików: http://www.youtube.com/watch?v=6-Ll3Q__Gnk http://www.youtube.com/watch?v=aEc3gYuenQY&feature=related http://en.runbiking.eu/E-shop/id:14705 RUNBIKE Specification FRAME Laurini 2010 Al 6061 FORK Monty 219 STEM Laurini Al 6061, S-M-L HANDLEBAR Longus BMX TIRES (FR) Schwalbe Crazy Bob 20x2,1 TIRES (RR) Schwalbe Crazy Bob 26x2,35 RIMS (FR) Remerx Extrem Jumbo 36 RIMS (RR) Remerx RMX 32 HUBS (FR) Laurini fixed axe 4x industrial wheel bearing HUBS (RR) Shimano HBR M60 32 BRAKES (FR) Shimano Deore M495 DISC XT 203mm BRAKES (RR) Shimano V-brake Alivio HEAD SET Longus GRIPS Longus BRAKE LEVERS Shimano Alivio SHIFT LEVERS Shimano Deore FRONT DERAILLEUR Shimano Sora REAR DERAILLEUR Gebhartd 32 LAURINI STYLE FREEWHEEL DNP Long Yih CNC ROTARO Laurini 2010 Al 6061 CHAINS IN+OUT Shimano HG40/CZ CRANKS Shimano Alivio PEDALS BMX FREESTYLE CHAIN TENSIONER Laurini FENDER HOLDER Laurini 2010, Al 6061 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tedolf Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 dość ciekawa konstrukcja ale jednak wolę tradycyjny rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Fajna zabawka dla dzieciaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Chyba za daleko takim się nie zajedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Dla mnie jedno nieporozumienie to cena prawie 4 kzł ... Skoro prawie wszystkie części to standardowe elementy do tego średnich grup to ponad 2000 płacimy za ... pomysł ? OK, każdy wycenia swój pomysł na ile chce jego prawo... tylko stawiając zaporową cenę na ten sprzęt sami skazują go na wpadniecie w nisze . Wiem że opłacenie praw patentowych kosztuje ... ale w chinach to i tak nie działa więc... trzeba sprzedać jak najwięcej i wyrobić sobie markę żeby zarobić ... Bo jak chińczycy podłapią temat to mimo patentów i tak zaleją rynek podróbkami . Może w zamożniejszych krajach ktoś to kupi ale u nas będzie to ciekawostka jak segway. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
restonfrets Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Nie bardzo rozumiem idee takiego roweru. Po co coś takiego komuś? Albo jeździmy, albo biegamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Idea jest taka żeby pokazać cos nowego i wyciągnąć od ludzi kasę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulbacz Napisano 30 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Idea jest taka żeby pokazać cos nowego i wyciągnąć od ludzi kasę No nowością to Dla mnie już nie jest miałem styczność z tym 3 lata temu we Włoszech można było wypożyczyć ale ja zawsze miałem pecha bo były tylko 2 sztuki i zawsze jak chciałem wypożyczyć to już nie było xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jokulus25 Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 mój brat też ma dość nietypowy rower z kołami 20" i 26" tylko że odwrotnie jak w tym biegaczobajku http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/247752_442636275779667_1385865956_n.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Bony jak na tym jeździć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario1979 Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Pomysł może i ciekawy. Jednak ja wolę pozostać przy tradycyjnym rowerze. Ciekawe ile na tym "wynalazku" da się zrobić km bez siodła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Pomysł ciekawy. Na pewno jakaś grupa osób go przyjmie. Połączenie biegania i jazdy na rowerze jest dobrą myślą. Oczywiście cena nie adekwatna do sprzętu i jego możliwości, ale przecież nie o to tutaj chodzi :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asce Napisano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Zaciekawił mnie napęd. Dużo łańcucha i zębów. Martwiłbym się o nogawki. Składana kierownica :/ Da się w taki rower wrzucić biegi do piasty? Niezobowiązująco pojeździć ale nie kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.