Mod Team mrmorty Napisano 28 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Hej bardzo proszę o poradę gdzie najlepiej(czyli gdzie nie zedrą a zrobią dobrze) wysłać do serwisu i naprawy wspomniany widelec. Do zrobienia jest ogólny serwis ze zmianą oleum, uszczelek. Dodatkowo jest lekki luz w prawej goleni i taki kwiatek jak urwany gwint wentyla do pompowania widelca. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Wszystko spoko ale z luzem może być problem, nie wiem jak by było z dostępnością tulei. A sam nie masz ochoty sie babrać ?? Ja bym w życiu nic do serwisu nie oddał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 30 Października 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 30 Października 2012 szkopuł w tym że nie jest to mój widelec to raz a dwa to nie mam już ogrzewanego miejsca na grzebanie w sprzęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Największy problem przy takiej bebechowej robocie to fakt ze komplet oryg uszczelek to ok 100zł, kolejne 100 kurzowe, + troche oleju, roboczogodzina noo a ile by kosztowało wymienienie tuleii to nie mam pojęcia. Jeżeli wideł jest leciwy a oddać go do "profesional fork service" to może sie to okazać niekoniecznie opłacalnym przedsięwzięciem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikeSerwisRumia Napisano 3 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Jeżeli chodzi o luzy to komplet orginalnych tuleji ślizgowych do totema kosztuje 265zł - Uszczelki kurzowo - olejowe orginalne 140zł - Zestaw serwisowy uszczelek tłumików Solo Air 55zł , 2 step air 75 zł , zestaw serwisowy można zastąpić oringami zakupionymi w sklepie z uszczelnieniami do hydrauliki siłowej , max 10zł + Cena serwisu . Z tym bywa różnie ale niewiele serwisów poza autoryzowanym jest w stanie wymienić tuleje ślizgowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.