Krezystof Napisano 12 Kwietnia 2006 Napisano 12 Kwietnia 2006 Hej, Chciałem poruszyć temat, który ostatnio mnie niestety dotkną. Mam dętkę założoną i po trzech dniach schodzi powietrze z opony. Po wyjęciu jej i włożeniu do wody nie ma śladu żadnych bombelków ani tego typu śladów powietrza - jednak powietrze musi uchodzić. Czego to może być wina i dętka raczej do wymiany? Przede wszystkim ciekawi mnie ta sytuacja...
thomash Napisano 12 Kwietnia 2006 Napisano 12 Kwietnia 2006 Może coś nie tak jest z wentylem ?? Dętki nie sa drogie wiec nie zaszkodzi wymienic a tą możesz sobie wziąćś na zapasową.
DENI Napisano 12 Kwietnia 2006 Napisano 12 Kwietnia 2006 zmienic detke ? czasem kolo wentyla jest dziura ktorej ni jak nei da sie zalatac
Krezystof Napisano 12 Kwietnia 2006 Autor Napisano 12 Kwietnia 2006 Dętkę będę musiał wymienić, ale denerwuje mnie ta sytuacja bo niby jest dziura a niby nie. Do tego myśl o zdjęciu tej opony (pół godziny z łyżkami - slick) to juz w ogóle... Kupiłem dziś łatki z klejem - jak to oceniacie?
neo6 Napisano 12 Kwietnia 2006 Napisano 12 Kwietnia 2006 kiedys w starym rowerze mialem podobnie, po 3 tygodniach prawie flak, a dętka byla nowa, pewnie cos bylo z wentylem , teraz mam panaracery i od kilku miesiecy wszystko sie trzyma tylko ze mam wentyle takie ze rzadko ktora pompka to pompuje a jak juz sie jakas trafi to trzeba uszczelniac domowymi sposobami podczas pompowania bo inaczej tez nie napompuje..
rafal77 Napisano 12 Kwietnia 2006 Napisano 12 Kwietnia 2006 podkręć wentyl...jak to nic nieda to kup nowy wentyl...
Mod Team Odi Napisano 12 Kwietnia 2006 Mod Team Napisano 12 Kwietnia 2006 podkręć wentyl...jak to nic nieda to kup nowy wentyl... Jak to nie pomoże to nadymać dętkę tak mocno żeby dziura się ujawniła.
maćq Napisano 12 Kwietnia 2006 Napisano 12 Kwietnia 2006 Heh mój kumpel ma podobny problem. Otóż ma oponkę 2.3 cala a dętkę do max 1.75 chyba. W dodatku z cienkiej gumy. Gdy nadmucha ja tak by dobrze wypełniła oponkę to co kilka dni musi pompować gdyż powietrze delikatnie przedostaję sie przez strukture gumy, pomimo ze zadnej dziury nie ma
Krezystof Napisano 12 Kwietnia 2006 Autor Napisano 12 Kwietnia 2006 Heh mój kumpel ma podobny problem. Otóż ma oponkę 2.3 cala a dętkę do max 1.75 chyba. W dodatku z cienkiej gumy. Gdy nadmucha ja tak by dobrze wypełniła oponkę to co kilka dni musi pompować gdyż powietrze delikatnie przedostaję sie przez strukture gumy, pomimo ze zadnej dziury nie ma Ale ja mam ta dętke już od dawna, jeszcze z zeszłego sezonu i ciśnienia nie zwiększałem... A powietrze musi uciekać jakoś!
macrianus2 Napisano 13 Kwietnia 2006 Napisano 13 Kwietnia 2006 napompuj ja naprawde solidnie, wloz do wody i scisnij. moze gdzies pojda babelki...
Robert Napisano 14 Kwietnia 2006 Napisano 14 Kwietnia 2006 Zawsze możesz napompować i na wentyl nalaćtrochę wody, śliny i innych dziwnych płynów jeżeli uchodzi pojawią się bombelki to zawór nie trzyma.
MarcinGoluch Napisano 14 Kwietnia 2006 Napisano 14 Kwietnia 2006 Panowie ostatnio mialem dwie takie detki. Jedna to Almot druga Debicy. Nie dalo nic dmuchanie na maxa. Debica robila sie od tego jak kolo do plywania a dziury w wodzie nie bylo widac. Almot po godzinnych ogledzinach(juz mialem nalac cala wanne i sam z detka do niej wejsc:))Okazalo sie ze puszczal na wentylu ale doslownie jeden bombelek przy mocnym scisnieciu ulatnial sie co 3-5sekund.
Krezystof Napisano 14 Kwietnia 2006 Autor Napisano 14 Kwietnia 2006 napompuj ja naprawde solidnie, wloz do wody i scisnij. moze gdzies pojda babelki... Napompowałem jak piałeś i aż w końcu ukazała się mikro diurka, ale po 2 minutach dętka pękła (za duże ciśnienie),
macrianus2 Napisano 14 Kwietnia 2006 Napisano 14 Kwietnia 2006 Napompowałem jak piałeś i aż w końcu ukazała się mikro diurka, ale po 2 minutach dętka pękła (za duże ciśnienie), to lekko przesadziles kondolecje z powodu tej detki
Hassasin Napisano 9 Czerwca 2006 Napisano 9 Czerwca 2006 Napompowałem jak piałeś i aż w końcu ukazała się mikro diurka, ale po 2 minutach dętka pękła (za duże ciśnienie), Ja też tak zawsze robie, ale nigdy mi nie pękła dętka od tego . Jeżeli jest dziura to po wsadzeniu do wody będą wydobywac się bombelki. Jak widać działa.
snack Napisano 22 Czerwca 2006 Napisano 22 Czerwca 2006 no to ją nieźle nadmuchałeś że strzeliła, zmów za nią paciorek i kup nową ja kupiłem niedawno i powolutku mi ucieka przez wentyl, tak że co kilka dni musze dopompowywać, no cóż będzie trzeba kupić kolejną a ta pójdzie jako zapasowa...
macrianus2 Napisano 24 Czerwca 2006 Napisano 24 Czerwca 2006 nieszczelny wentyl jest w zasadzie podstawa do reklamacji. ja bym sie domagal wymiany...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.