llancer Napisano 28 Października 2012 Udostępnij Napisano 28 Października 2012 No więc jestem przy wyborze tych 2 oponek z tematu(zwijane) wiem ze wiekszosc powie raceking,ale chcialbym usłyszec opinie użytkowników mountaint kingów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 28 Października 2012 Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Zależy gdzie jeździsz. Moim zdaniem to opony na zupełnie inne podłoża. A tak w ogóle to: http://www.forumrowerowe.org/topic/120498-oponycontinental-race-king-vs-mountain-king/page__hl__%2Bmountain+%2Bking Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 28 Października 2012 Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Akurat porównanie tych opon nie ma sensu, każda nadaje się do innych warunków, a Ty nie podałeś żadnych wytycznych. Jak dla mnie to Mountain King II (tak w ogóle to o którą generacje MK pytasz? pierwszą czy druga....)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Października 2012 Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Ja do swojej A2-ki założyłem Race Kingi 2.2 druciki i póki co nie żałuję. Owszem w błotku te opony leżą ale z innymi nawierzchniami raczej problemu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2012 No treningi asfalt a tak to maratony mtb czyli wszelaki teren. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 28 Października 2012 Udostępnij Napisano 28 Października 2012 A co byś chciał usłyszeć od użytkownika Mountain Kinga ? ja Ci mogę napisać, że to doskonała opona do jazdy w terenie, w rozm. 2.4 bardzo dobra trakcja, trzymanie boczne, przyczepność, na asflcie dosyć głośna opory większe niż w RaceKingach. Ja jestem z tych opon zadowolony. RaceKingi to nie jest opona która spełnia moje wymagania dotyczące jazdy w terenie. Jest jeszcze Conti X-King jeśli Mountain Kingi są dla Ciebie zbyt terenowe zastanów się nad X-Kingam,i są według mnie bardziej uniwersalne niż Race Kingi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 28 Października 2012 Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Hm.. zależy co kryje się pod słowem "teren". Jeśli szutrowe drogi, leśnie ścieżki to RK da radę. A jeśli "teren" to kamienie, korzenie, skałki itp itd to lepszy będzie MK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2012 To co jest na maratonach czyli asfalt,szuter,piach,ziemia,błoto,korzenie,kamienie,drewno,liscie,patyki,woda,dziury,pola,mech itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 28 Października 2012 Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Weź X-Kingi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Października 2012 Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Maraton maratonowi nierówny, ja swoje race kingi miałem na cyklokarpatach w sanoku, trasa prowadziłą w większości przez las, było w miarę sucho i nic złego o oponie nie mogę powiedzieć, nie boksowała ani razu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farmer Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 ja przewrotnie powiem że mix będzie lepszy. Ale wcale nie Mountain Kingi które są już naprawdę na ciężki teren. Ja ten sezon ścigałem się na RK 2.2 przód i tył na koniec sezonu w ramach reklamacji wymieniłem jedną z nich na X-Kinga. Set rewelacyjny dla mnie. RK na tyle jako szybki napęd i X-King na przodzie bo ma zdecydowanie lepszą trakcje i trzymanie na boki a przez to można ostro wchodzić w zakręty co w XC się nieźle sprawdza. Dodam że opory toczenia nie wzrosły w jakiś straszny sposób. Nie wiem tylko jak z ich wytrzymałością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSG90 Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Ja już po 3msc zajeździłem druciaka tzn na bocznej ściance wyskoczyła dziurka i zrobił się bombel :< w raceking właśnie ścianki są bardzo chude i wystarczy nierówny czy to podjazd czy zjazd i oponka może się w mig rozlecieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Faktycznie, ścianki w RK do najmocniejszych nie należą. Pomimo tego że jestem bardzo dużym entuzjastą tych opon przyznaję, że kilka razy dętka właśnie przez boki szła do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 No nie przesadzajcie już, że te ścianki są takie słabe. Co wy chcecie za 50 zł? Mam conti X-kinga 2.2 drut i opony obleciały 2 maratony i 1300 km zrobiły (niestety w tym roku głównie asfalt) i b. dobrze się mają. Owszem ścianki nie należą do najlepszych ale bez przesady. Nie wiem co wy robicie z tymi oponami, że po 1 kamienistym zjeździe opona jest do wyrzucenia. Moja ścianka też się nadcięła lekko wybrzuszyło ją lekko w tym miejscu i to tyle w tym temacie. Autorze tematu po co ci opona 2.4? Nie wiem co prawda na jakie ty maratony jeździsz ale uwierz, że 2.2 jest wystarczające. Poza tym jakby ci się chciało wysilić to w strefie testów jest recenzja Conti MK II i jest napisane tam jak byk, że bieżnik na tej gumie na asfalcie znika w oczach a więc skoro przez maratonami trenujesz na asfalcie to obawiam się, że MK nie dożyje do maratonu i wtedy to już nawet opona 2.6 ci nie pomoże. Jeżeli boisz się, że race będzie za słaby to weź X - kinga i po problemie. Chyba każdy się ze mną zgodzi, że Moutain King na asfalt to nie jest dobry wybór. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Opony nie wymieniałem, a dętki jedynie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertos102 Napisano 31 Października 2012 Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Witam Od siebie dodam,że MK to opony,które znikają bardzo,ale to bardzo szybko na asfalcie.Jak dla mnie to opony typowo w teren. Ktoś wcześniej przede mną podał fajną kombinację X King oraz RK. Może to trzymanie boczne w X Kingach nie jest jakieś rewelacyjne ale mimo tego można ostrzej pojeździć.X Kingi nie znikają tak szybko na asfalcie jak MK,tym bardziej jak będą z przodu. Co do RK to loteria,jeżeli chodzi o uszkodzenia.Ja miałem kilka sztuk i wszystkie uległy jakimś dziwnym rozdarciom.Kolega jeździ drugi sezon na RK,żadnych uszkodzeń i tylko 3 kapcie.Nieźle jak na RK:) pozdrawiam R/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterek321 Napisano 1 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 No nie przesadzajcie już, że te ścianki są takie słabe. Co wy chcecie za 50 zł? Mam conti X-kinga 2.2 drut i opony obleciały 2 maratony i 1300 km zrobiły (niestety w tym roku głównie asfalt) i b. dobrze się mają. Owszem ścianki nie należą do najlepszych ale bez przesady. Nie wiem co wy robicie z tymi oponami, że po 1 kamienistym zjeździe opona jest do wyrzucenia. Moja ścianka też się nadcięła lekko wybrzuszyło ją lekko w tym miejscu i to tyle w tym temacie. Autorze tematu po co ci opona 2.4? Nie wiem co prawda na jakie ty maratony jeździsz ale uwierz, że 2.2 jest wystarczające. zgadzam się z tym, 2.2 wystarczające, a od siebie równierz polecę ci x-kinga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 13 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 DO ZAMKNIECIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 13 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Nie musisz tego pisać, temat sam się zamknie po czasie... Jeżeli koniecznie chcesz, żeby go zamknąć, to używaj opcji 'Zgłoś', moderatorzy nie czytają każdego tematu na forum :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.