Skocz do zawartości

[oponki]RaceKing 2.2 vs Mountain King 2.4 Silver Edition

llancer

Rekomendowane odpowiedzi

A co byś chciał usłyszeć od użytkownika Mountain Kinga ? ja Ci mogę napisać, że to doskonała opona do jazdy w terenie, w rozm. 2.4 bardzo dobra trakcja, trzymanie boczne, przyczepność, na asflcie dosyć głośna opory większe niż w RaceKingach.

Ja jestem z tych opon zadowolony.

RaceKingi to nie jest opona która spełnia moje wymagania dotyczące jazdy w terenie.

Jest jeszcze Conti X-King jeśli Mountain Kingi są dla Ciebie zbyt terenowe zastanów się nad X-Kingam,i są według mnie bardziej uniwersalne niż Race Kingi.

Maraton maratonowi nierówny, ja swoje race kingi miałem na cyklokarpatach w sanoku, trasa prowadziłą w większości przez las, było w miarę sucho i nic złego o oponie nie mogę powiedzieć, nie boksowała ani razu.

ja przewrotnie powiem że mix będzie lepszy. Ale wcale nie Mountain Kingi które są już naprawdę na ciężki teren. Ja ten sezon ścigałem się na RK 2.2 przód i tył na koniec sezonu w ramach reklamacji wymieniłem jedną z nich na X-Kinga. Set rewelacyjny dla mnie. RK na tyle jako szybki napęd i X-King na przodzie bo ma zdecydowanie lepszą trakcje i trzymanie na boki a przez to można ostro wchodzić w zakręty co w XC się nieźle sprawdza. Dodam że opory toczenia nie wzrosły w jakiś straszny sposób. Nie wiem tylko jak z ich wytrzymałością.

No nie przesadzajcie już, że te ścianki są takie słabe. Co wy chcecie za 50 zł? Mam conti X-kinga 2.2 drut i opony obleciały 2 maratony i 1300 km zrobiły (niestety w tym roku głównie asfalt) i b. dobrze się mają. Owszem ścianki nie należą do najlepszych ale bez przesady. Nie wiem co wy robicie z tymi oponami, że po 1 kamienistym zjeździe opona jest do wyrzucenia. Moja ścianka też się nadcięła lekko wybrzuszyło ją lekko w tym miejscu i to tyle w tym temacie. Autorze tematu po co ci opona 2.4? Nie wiem co prawda na jakie ty maratony jeździsz ale uwierz, że 2.2 jest wystarczające. Poza tym jakby ci się chciało wysilić to w strefie testów jest recenzja Conti MK II i jest napisane tam jak byk, że bieżnik na tej gumie na asfalcie znika w oczach a więc skoro przez maratonami trenujesz na asfalcie to obawiam się, że MK nie dożyje do maratonu i wtedy to już nawet opona 2.6 ci nie pomoże. Jeżeli boisz się, że race będzie za słaby to weź X - kinga i po problemie. Chyba każdy się ze mną zgodzi, że Moutain King na asfalt to nie jest dobry wybór. Pozdrawiam.

Witam

Od siebie dodam,że MK to opony,które znikają bardzo,ale to bardzo szybko na asfalcie.Jak dla mnie to opony typowo w teren.

Ktoś wcześniej przede mną podał fajną kombinację X King oraz RK. Może to trzymanie boczne w X Kingach nie jest jakieś rewelacyjne ale mimo tego można ostrzej pojeździć.X Kingi nie znikają tak szybko na asfalcie jak MK,tym bardziej jak będą z przodu.

Co do RK to loteria,jeżeli chodzi o uszkodzenia.Ja miałem kilka sztuk i wszystkie uległy jakimś dziwnym rozdarciom.Kolega jeździ drugi sezon na RK,żadnych uszkodzeń i tylko 3 kapcie.Nieźle jak na RK:)

pozdrawiam

R/

No nie przesadzajcie już, że te ścianki są takie słabe. Co wy chcecie za 50 zł? Mam conti X-kinga 2.2 drut i opony obleciały 2 maratony i 1300 km zrobiły (niestety w tym roku głównie asfalt) i b. dobrze się mają. Owszem ścianki nie należą do najlepszych ale bez przesady. Nie wiem co wy robicie z tymi oponami, że po 1 kamienistym zjeździe opona jest do wyrzucenia. Moja ścianka też się nadcięła lekko wybrzuszyło ją lekko w tym miejscu i to tyle w tym temacie. Autorze tematu po co ci opona 2.4? Nie wiem co prawda na jakie ty maratony jeździsz ale uwierz, że 2.2 jest wystarczające.

zgadzam się z tym, 2.2 wystarczające, a od siebie równierz polecę ci x-kinga

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...