carminex Napisano 28 Października 2012 Napisano 28 Października 2012 Witam. Chciałbym sobie złożyć koła 29er na obręczach ZTR ze względu na chwaloną sztywność. Jeżdżę z sakwami po każdym terenie oprócz jakiś "hopek" Szukając znalazłem różne modele, cena jest porównywalna ale chodzi o szczegóły, która obręcz była by najbardziej odpowiednim wyborem. Ważę ok.100 a skawy ok. 40 jak jestem na wyprawie. 1.) Obręcz No Tubes ZTR Arch / 29" / 32H / 470g / DISC - bikestacja.pl opis: Bardzo lekka, wytrzymała i sztywna obręcz do użytku w enduro, aggressive cross country. Waga tylko 470g. - cena ok.380 zł 2.) Obręcz No Tubes ZTR Arch EX / 29" / 32H / 450g / DISC - bikestacja.pl opis: Długo oczekiwana obręcz Arch EX 29". Jest lżejsza od swojego porzednika o 10g, a przy tym odrobinę szersza i mocniejsza. Obręcz ta przy zachowaniu bardzo niskiej masy sprosta nawet bardzo agresywnej jeździe w terenie. - cena ok.400 zł 3.) Obręcz No Tubes ZTR Flow / 29" / 32H / 485g / DISC - bikestacja.pl opis: Bardzo lekka, wytrzymała i sztywna obręcz do użytku w All Mountain, ciężkim Enduro jak również z powodzeniem może być stosowana do 4-crossu, slalomu, oraz DH itp. Waga tylko 485g. - cena ok.400 zł O ile pomiędzy pozycją 1 a 2 różnica jest oczywista w szerokości o tyle pomiędzy pozycją 1 a 3 tej oczywistości (oprócz wagi) nie widzę - zastosowanie w opipsie jest podobne. co byście doradzili?
nabial Napisano 28 Października 2012 Napisano 28 Października 2012 sztywne obrecze ztr? pierwsze slysze przy takich parametrach twojej osoby +40kg to zadna z powyzszych, gdyz nawet nie bedziesz mogl odpowiednio napompowac kol - max cisnienie dla opony 2,2" to jakies 2,2bara duzo lepsza pod kazdym wzgledem propozycja bedzie mavic tn719, przy okazji polowe taniej
carminex Napisano 28 Października 2012 Autor Napisano 28 Października 2012 sztywne obrecze ztr? pierwsze slysze No ale Nabiał, parę lat temu pisałeś, że ZTR to jedne z lepszych kół w tym artykule http://www.team29er.pl/testy/46-szeroko-felgi-a-subiektywne-odczucia-uytkownika-roweru-mtb fakt, to kilka lat, ale wychodzę z założenia że technika i producenci nie zasypiają gruszek w popiele i przez ten czas ulepszyli produkty :-) Patrzyłem jeszcze na WTB ale oni nie stosują kapsli w obręczach i to trochę mnie zniechęca. A Mavic -no może, one chyba są podwójnie kapslowane
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.