Skocz do zawartości

[oświetlenie] b'twin vioo USB lub inna na USB

Adamicki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś z Was posiada taką lub podobną lampkę b'twin ładowaną przez USB? Czy nie było z nią problemów na początku? Moja po 2,5 h ładowania i 5 minutach świecenia zasygnalizowała diodą, że jest wyładowana. Po półtorej godziny świecenia wyczerpała się do zera.

Napisano

Takie właśnie mam obawy. Teraz ładowałem też jakieś 5 godzin. Po 3 minutach od włączenia lampki włączyła się też czerwona dioda. Po jakim czasie świecenia w trybie najjaśniejszym w Twojej lampce odpala się czerwona dioda?

Napisano

Taki sam problem jest z komórkami czy mp3 ladowanymi z USB. Dużo tutaj zależy od samej ładowarki albo portu USB. Z moich obserwacji wynika, że USB 2.0 daje za mało prądu i akumulator jest ciągle niedoladowany. Jak podłączę do USB 3.0 albo zewnętrznej ładowarki min. 900mA to problem znika.

Napisano

Jak podłączę do USB 3.0 albo zewnętrznej ładowarki min. 900mA to problem znika.

Ja się bałem podłączać pod zewnętrzną ładowarkę, a USB 3.0 nie mam (chyba). W każdym bądź razie parę dni temu pojechałem oddać tę lampkę i przyjęli bez zająknięcia.

Napisano

Nie musi być USB 3.0, albowiem USB 2.0 też powinien dawać radę z takim ładowaniem.

Jednakże trzeba wiedzieć, że często bywa tak,

iż w jednym kompie są porty USB 2.0 o różnej wydajnści prądowej.

Nie pytajcie - nie wiem od czego to zależy, ale już niejednokrotnie się z tym spotkałem, najczęściej w laptopach.

Tak samo jak z tym, że niby wszystkie porty USB 2.0 a transfery na nich różne ysz.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...