MateuszIce Napisano 27 Października 2012 Napisano 27 Października 2012 mam taki rower, no on jest siostry. ale tyle już tam dałem moich częsci że jest taki pół na pół tylko mały ale to nic (koszt roweru OK 500) więc tak, koła to 24" a opony w nim seryjne 1,90 i wejdzie tam opona 2,6 ? no przynajmniej 2,1 by mnie zadowoliła tylko nie chce kupowac na chybił trafił
Michauuu Napisano 27 Października 2012 Napisano 27 Października 2012 Zacznijmy od tego,że masz koła 26"
Terrqge Napisano 27 Października 2012 Napisano 27 Października 2012 Po co ty chcesz tam wsadzać koła 2.6, przecież to strasznie zwiększy opory toczenia, opony 24x2.6 to najczęściej jakieś oponki do dirtu, czy FR, a takim rowerem raczej skakać nie będziesz, więc na co? Najlepiej gdybyś zrobił zdjęcie od góry, żeby zobaczyć ile miejsca zostało jeszcze między obecną oponą a tylnymi widłami. EDIT: Albo jeszcze lepiej, tak jak kolega niżej podpowiada, po prostu zmierzył. Aczkolwiek myślę, że nie ma sensu wsadzać tam aż tak szerokich opon.
robertos102 Napisano 27 Października 2012 Napisano 27 Października 2012 Witam Nie ma sensu wkładać tak dużych opon. A jak już Ci tak zależy to sobie zmierz jaki masz prześwit między tylnymi widełkami w dolnej i górnej części. A później zobaczył na aukcjach, jaka jest grubość interesującej Cię opony. Dla pewności możesz dać sobie z 3mm marginesu w pomiarach. pozdrawiam R/
MateuszIce Napisano 27 Października 2012 Autor Napisano 27 Października 2012 ale oprócz tego że może sie nie zmiejścić w widełki to jest taka możliwość że rafke będę musiał inną kupić ??
robertos102 Napisano 27 Października 2012 Napisano 27 Października 2012 ale oprócz tego że może sie nie zmiejścić w widełki to jest taka możliwość że rafke będę musiał inną kupić ?? Tu znowu musisz zmierzyć suwmiarką ile ma mm od wewnątrz i wtedy będziesz wiedział pozdr, R/
ammisiek Napisano 27 Października 2012 Napisano 27 Października 2012 Witam. Panowie moim zdaniem to tutaj nie liczą się jakieś opory toczenia itp a zwykły szpan .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.