windforce Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 A co z nosem ? mnie przy 3+ choć może i nie kapało to jednak z 2godzinnej jazdy przez półtora godziny nosem wciągałem powietrze żeby nie kapało a ustami wydychałem. Ponadto na podjazdach częstotliwość oddechu się wzmaga. Kwestia indywidualna ale czy i z tym nie miałeś problemu ? Wydaje mi się dość ciekawa, i jeżeli przy niższych temp zajdzie potrzeba to chętnie bym kupił tego brubecka. No i jeszcze pytanie jak z grubością ? czy pod czapką typu accent membrana czyli raczej dopasowaną sprawia problemy ? Ja zazwyczaj nosem wciągam powietrze a ustami wydycham, nic z nosa nie kapało. Być może to kwestia osobnicza lub zdrowotna, kiedy jak czyje błony reagują na zimno, czasem mi kapie z nosa na zimnie nawet bez kominiarki. Tkanina jest całkiem cienka, a zarazaem dobrze izoluje, nie ma szwów. W okolicy nosa i ust siatka jest rzadka, a na policzkach i czole a zwłaszcza na szyi tkanina jest gęsta, nie powinna sprawiać problemu pod czapką bo jest jak przedłużenie bielizny termoaktywnej na głowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Mam pytanko. W rowerowym znalazłem kominiarki accenta po 34,90 zł. Warto te pieniądze na takowa wydać? cos podobnego: http://www.skleprowerowy-duda.pl/pl/p/product/1052 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aiki Napisano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Ja zazwyczaj nosem wciągam powietrze a ustami wydycham, nic z nosa nie kapało. (...) To możliwe, ale przy umiarkowanej intensywności wysiłku. Nie przy większej. Mam dwie kominiarki. W jednej mocno zabudowanej jeżdżę na nartach. I tej nie polecam na rower. Zjazdy nie pożerają u mnie aż tyle powietrza, mogę zjechać w gęstej kominiarce na ustach i nosie. Ale na rowerze się nie sprawdziła - brak powietrza, skraplanie pary, zamarzanie, jeszcze mniej powietrza. Natomiast kominiarka termoaktywna Brubeck Thermo Body Guard w moim przypadku na rowerze czy przy bieganiu się sprawdza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.