Skocz do zawartości

[oświetlenie] cateye hl-1500 brak uchwytu

Kulas32

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Znalazłem dość starą już lampkę cateye hl-1500, tylko niestety bez uchwytu. Szkoda mi kasy na nową, bo i tak rzadko co jeżdżę po ciemku, tylko niezbyt mogę wykombinować jak ją przymocować. Zaczep na lampce wygląda tak: http://short4u.pl/LdCeF . Wie ktoś czy pasujący uchwyt ma jakąś nazwę, czy to jakiś tam typ uchwytów? Albo może ma ktoś na zbyciu uchwyt w takim stylu. Na razie całkowita prowizorka - wystrugałem kawałek drewna i jakoś przymocowałem do uchwytu od lampki odblaskowej - o dziwo działa, ale drewno miękkie to zaraz od plastiku się wyrobi, wiec to tylko rozwiązanie chwilowe. Właściwie zaczep od obudowy lampki da się odkręcić, ale pod nim są 4 bolce, więc nawet jakbym dokupił gdzieś uchwyt do lampek z zaczepem, to ciężko byłoby go do lampki przymocować :/

Może ma ktoś jakiś inny ciekawy pomysł? Albo może mi ktoś polecić jakąś w miarę przystępnej cenie lampkę, która wystarczająco oświetli drogę ciemną nocą?

Z góry dzięki za pomoc :)

Napisano

Bez budżetu trudno cokolwiek zaproponować. Lampek i tematów jest od sasa do lasa... Jeżeli chcesz skutecznie oświetlać drogę przed sobą, to budżet 100 PLN (+/-20 PLN) to minimum co trzeba wydać.

Napisano

Wiem, że wybór lampek jest spory, ale właśnie nie o wybór lampki się pytam, tylko o sposób mocowania :) Właśnie ta lampka, którą mam, jest dość stara, ale porządna i świeci nawet mocniej niż się spodziewałem. Myślę, że jeszcze sporo ona mi posłuży jeśli uda mi się ją zamontować. Co prawda halogen dużo prądu żre, ale po każdej jeździe na kilka godzin ładowanie akumulatorków i zwróci się za baterie

Napisano

Jak miałem czasem problem z urwanym mocowaniem lampki, błotnika przedniego, zawsze robiłem to samo tylko z blachy stalowej 1-1,5mm, działa :D

I się nie urywa jak te plastiki durne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...