Skocz do zawartości

[ rama ] Wheeler Hornet 15, szalenstwo - kupilem zanim się zastanowieniem:D

grochu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wheeler hornet 15, szalenstwo - kupilem zanim się zastanowiłem :D

dobra, oszalałem, zobaczylem ją na allegro i pod impulsem kupilem, spodobala mi się nie tylko cena, dlatego tez mam teraz pare pytan:)

suche (i niepełne) dane calkiem fajnie tj.

-Materiał: ALLOY 7005 (T4/T6)

-Typ: FULL SUSPENSION MTB

-Damper: DŁUGOŚCI OD 160mm DO 180mm

-Rozmiar: 16"

-Rozmiar koła: 26"

-Kolor: CZARNO-BIAŁO-SZARA

-Rodzaj hamulca: TARCZOWY (tylko)

-Hak przerzutki tył: WYMIENNY

-Przerzutka przód : OBEJMA 31,8mm UP SWING

-Rodzaj suportu: 1,37 X 24T BSA

-Rozmiar sztycy: 31,6mm

-Rozmiar obejmy podsiodłowej: 35mm

-Rozmiar sterów: 44mm półzintegrowane

-wysokość główki ramy: 12cm

-Waga: real 2,218g bez dampera

gdzieś wyczytalem też ze kat podsiodlowej to 74 a kat glowki to 70.5 (nie wiem przy jakim widelcu)

jest to typowy jednozawiasowiec czego oczekiwalem po moim przyszlym rowerze xc/allmountain, mówie przyszlym dlatego ze jestem(bylem) w trakcie skladania roweru pod XC no ale ów impuls spowodowal zmiane planow
:D

czy jestescie mi w stanie powiedziec cos wiecej na temat tej ramki? jedynie info jakie znalazlem są po niemiecku (ja nie paniemaju niemieckiego) i geo jakie znalazlem bylo do rozmiaru 17,5", moja to 16"... oszalalem, zglupialem, kupilem, prosze o brak krytyki co do tego, szukam informacji o ramie, moze ktos z was na niej jezdzil? moze to totalna kicha?
:D

dlugosc montazowa dampera od 160 do 180.. jak sie sie ma na skok w mm ??

mam wideł santour mag32 (czyli epicon) i moge go wysunąć na 120mm - starczy do tej ramki??

zdjecia:

Napisano

dzieki za linka, no ja wlasnie chcialem takiego xc co ma 120 skoku (lajtowe allmountain) bo mam za malo odwagi na enduro a zbyt agresywnie jezdze xc :))

edit- jak myslicie, bedzie bardzo bujało? postaram sie ramke wyposazyc w jakis lepszy damper zeby nie bujalo no i w sumie to ciagle z siodla jezdze (nie staje na pedaly) wiec chyba powinno byc ok?

Napisano

To musisz poczekać, teraz wchodzą dampery z elektrycznym sterowaniem, jak w komplecie będą sprzedawali z akcelerometrem to na płaskim będzie jak zamurowany ...

Napisano

nie no nie przesadzajmy, wystarczy mi jakas standardowa platforma przeciw bujaniu, nie mam zamiaru dac za damper wiecej niz za caly rower :D

taki set bylby fajny :D

12.7 kg

post-115726-0-67327300-1351350445_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...