elcidx Napisano 26 Października 2012 Napisano 26 Października 2012 Witam, Czy w łódzkim są jakieś miejsca godne zobaczenia na rowerze? Miło by było gdyby w okolicy była jakaś baza noclegowa
Mod Team Pixon Napisano 26 Października 2012 Mod Team Napisano 26 Października 2012 Polecam tę ksiązkę: http://pamiatkizlodzi.pl/sklep/details/126/29/przewodniki/spacerownik-po-regionie.html Nakierowała mnie ona na sporo ciekawych miejsc w województwie.
elcidx Napisano 26 Października 2012 Autor Napisano 26 Października 2012 A może jakaś strona internetowa etc?
Mod Team Pixon Napisano 26 Października 2012 Mod Team Napisano 26 Października 2012 https://www.google.pl/
bigos97 Napisano 26 Października 2012 Napisano 26 Października 2012 W okolicach Wielunia jest " Nadwarciański Gród " Nie byłem tam ale słyszałem opinie że można pośmigać rowerem ( swoim jak i do wypożyczenia ). Jaskinie, Warta i co tam jeszcze do zobaczenia. Nocleg jak i pole namiotowe jest.
patrickk Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 Na pewno miejscowość Nagawki koło Łodzi są warte odwiedzenia. Jest tam taki skansen kultury łódzkiej, ciekawe miejsce jak na weekend, przytulne oryginalne domki do spania, pyszne jedzenie i można wybrać się z dzieckiem bo otworzyli niedawno Dolinę Skrzatów, jest kilka wspaniałych ekspozycji i przyjemnie się słucha o skrzatach i skrzacich obyczajach, można uwierzyć że to wszystko dzieje się naprawdę! Dzieci były w niebo wzięte (wiem po swoich i znajomych;)) Polecam znaleźć ich na facebooku! W okolicy jest kilka takich punktów, więc weekendowy wypad na rowery - jak najbardziej.
calleh Napisano 4 Lutego 2013 Napisano 4 Lutego 2013 może się przyda, miejsca, które sam zjeździłem na_o_koło
madluki Napisano 4 Lutego 2013 Napisano 4 Lutego 2013 Kiedyś miałem przymus odbywania regularnych podroży do łodzi i siłą rzeczy coś zobaczyłem ;-) Polecam Łagiewniki i Arturowek. Przyjemne lasy i ciekawe sciezki. Nie wiem jak i skąd, ale w tamtych rejonach powyrastały całkiem konkretne pagórki.. Jak ktoś się postara to nawet adrenalinka może skapnać
alkor Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 Stąd, że Łódź leży na, jak kto zwał, Wzniesieniach Łódzkich/Wyżynie Łódzkiej/Wysoczyźnie Łódzkiej/Garbie Łódzkim:) Inna sprawa co to znaczy 'coś ciekawego do obejrzenia'. Architektura, obiekty przyrodnicze itd.?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.