Skocz do zawartości

[łódzkie] miejsca warte zobaczenia

elcidx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W okolicach Wielunia jest " Nadwarciański Gród " Nie byłem tam ale słyszałem opinie że można pośmigać rowerem ( swoim jak i do wypożyczenia ). Jaskinie, Warta i co tam jeszcze do zobaczenia. Nocleg jak i pole namiotowe jest. :)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Na pewno miejscowość Nagawki koło Łodzi są warte odwiedzenia. Jest tam taki skansen kultury łódzkiej, ciekawe miejsce jak na weekend, przytulne oryginalne domki do spania, pyszne jedzenie i można wybrać się z dzieckiem bo otworzyli niedawno Dolinę Skrzatów, jest kilka wspaniałych ekspozycji i przyjemnie się słucha o skrzatach i skrzacich obyczajach, można uwierzyć że to wszystko dzieje się naprawdę! Dzieci były w niebo wzięte (wiem po swoich i znajomych;)) Polecam znaleźć ich na facebooku! W okolicy jest kilka takich punktów, więc weekendowy wypad na rowery - jak najbardziej.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Kiedyś miałem przymus odbywania regularnych podroży do łodzi i siłą rzeczy coś zobaczyłem ;-) Polecam Łagiewniki i Arturowek. Przyjemne lasy i ciekawe sciezki. Nie wiem jak i skąd, ale w tamtych rejonach powyrastały całkiem konkretne pagórki.. Jak ktoś się postara to nawet adrenalinka może skapnać

Napisano

Stąd, że Łódź leży na, jak kto zwał, Wzniesieniach Łódzkich/Wyżynie Łódzkiej/Wysoczyźnie Łódzkiej/Garbie Łódzkim:)

Inna sprawa co to znaczy 'coś ciekawego do obejrzenia'. Architektura, obiekty przyrodnicze itd.?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...