Skocz do zawartości

[spodnie] Endura Thermolite Pro-Biblongs (PAD)

hassanbey

Rekomendowane odpowiedzi

Dotychczas pocinałem w długich spodnia z LIDL`a + długa bielizna Brubeck pod spód. W takiej konfiguracji przejeździłem całą zeszłą zimę.

Niestety wkładka jak i spodnie po 6000 km (rok jazdy) nie nadają się do niczego.

Od dłuższego czasu zacząłem się zaopatrywać w ciuchy ENDURA. Na początku było ciężko wydać parę setek na ciuch ale z czasem stwierdziłem że są to najlepiej zainwestowane pieniążki.

Po kurtkach GRIDLOCK i Windchill),rękawiczkach Full Monty i Deluge oraz ochraniaczach na buty MT500, przyszedł czas na długie spodnie.

Wybór padł na Thermolite Pro-Biblongs - długie spodnie ocieplane z suwakiem na szelkach.

Cena zabija :) - 359,-

Jakość wykonania także. Podwójne szwy których w ogóle nie czuć w czasie jazdy. Wkładka szerokości kanapy :) Wreszcie zasłonięte plecy.

Jestem z nich diabelsko zadowolony. Muszę tylko jeszcze odbyć jazdę w minusowych temperaturach na dłuższej trasie.

Ze swojej strony polecam. Oczywiście rozmiarówka jak to w Endura dziwna, wszystkie ciuchy mam XXL a spodnie XL.

Posiadam te spodnie, ale w wersji bez wkładki (tylko takie mnie interesowały). Kupiłem w Evanscycles za niecałe 200 zł.

Również jestem z nich BARDZO zadowolony. Są przemyślane i wrażenie jakości jest naprawdę wysokie. Świetnym patentem jest pdwójny materiał na kolanach.

Czy samodzielnie dadzą radę przy trochę mocniejszych mrozach? Moim zdaniem nie - tutaj potrzebne są spodnie, których przynajmniej przód jest zrobiony

z typowego materiału przeciwwietrznego np.

http://www.goreapparel.co.uk/ALP-X-2.0-WINDSTOPPER%C2%AE-Soft-Shell-Bibtights/WWALPN,default,pd.html?dwvar_WWALPN_color=9900&start=2&cgid=gbw-men-geartype-bibs-tights

A takiego omawiane spodnie nie posiadają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...