Qleek Napisano 25 Października 2012 Napisano 25 Października 2012 Mam taki problem z w/w licznikiem, mianowicie, gubi połączenie z czujnikiem podczas jazdy(pokazuje 0,0 km.), potem przy ruszaniu nie raczy się połączyć z czujnikiem. To nie jest nagminna dolegliwość(parę razy w miesiącu), ale wkurza mnie to bardzo. Znalazłem na alledrogo gniazdo na kabel do sigmy 1106 (bez DTS). Pomyślałem sobie że może zadziała z moją 1106 dts, była by na kablu (Co by nie było problemów z przerywaniem i działał bez przerwy) Jako że jestem zielony w te klocki, to proszę was o pomoc/wyjaśnienie mi czy to zadziała(nie chciał bym na darmo kupować sprzętu który mi się nie przyda) Dodam że zamontowałem nowe baterie w sigmie i czujniku.
mixchris Napisano 25 Października 2012 Napisano 25 Października 2012 Ja próbowałem swojego przewodowego BC 1106 przerobić na bezprzewodowego za pomocą podstawki STS i DTS wiem, wiem głupota oczywiście nie zadziałało. W drugą stronę też nie będzie to działać. Więc jeżeli masz takie problemy z bezprzewodowym to jedynym wyjściem jest kupno przewodowego
Godi Napisano 25 Października 2012 Napisano 25 Października 2012 Z tyłu licznika masz dwie wystające kulki. Spróbuj je szybko kilkukrotnie zewrzeć czymś metalowym. Jeśli na liczniku pojawi się jakiś odczyt to powinno działać na kablu. A może wystarczy wymienić baterie w nadajniku i odbiorniku, nadajnik ustawić tak na kole aby był jak najbliżej odbiornika i po tej samej stronie koła. Niestety z zasięgiem tego licznika nieraz są problemy. Gdybyś jednak wymienił na kabel i chciał się pozbyć nadajnika z podstawką to pisz
mklos1 Napisano 25 Października 2012 Napisano 25 Października 2012 Mam taki problem z w/w licznikiem, mianowicie, gubi połączenie z czujnikiem podczas jazdy(pokazuje 0,0 km.), potem przy ruszaniu nie raczy się połączyć z czujnikiem. Trzy pytania: 1) Czy czujnik i licznik się "widzą"? (czy nie ma takiej sytuacji, ze licznik jest po drugiej stronie kierownicy co czujnik) 2) Czy używasz na kierownicy inną elektronikę (światełka, nawigacja itp)? 3) Jak stare są baterie?
Qleek Napisano 27 Października 2012 Autor Napisano 27 Października 2012 1) Czy czujnik i licznik się "widzą"? (czy nie ma takiej sytuacji, ze licznik jest po drugiej stronie kierownicy co czujnik) 2) Czy używasz na kierownicy inną elektronikę (światełka, nawigacja itp)? 3) Jak stare są baterie? odp.1 Tak, widzą i są po tej samej stronie kierownicy odp.2 oprócz starej lampki cateye na r14 nic nie ma odp.3 bateryjki wymieniłem na nowe
mklos1 Napisano 27 Października 2012 Napisano 27 Października 2012 Spróbuj umieścić czujnik wyżej na widelcu.
Qleek Napisano 30 Października 2012 Autor Napisano 30 Października 2012 Dałem wyżej lecz raz zerwało. ustawiłem pod innym kontem i jest ok. (jak na razie) Sprawa załatwiona.
mklos1 Napisano 30 Października 2012 Napisano 30 Października 2012 ustawiłem pod innym kontem i jest ok. (jak na razie) To jest mankament Sigmy bezprzewodowej. Sygnał jest słaby (bo czujnik zasilany z baterii). Wystarczy czymś lekko przysłonić i mogą zacząć się problemy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.