Skocz do zawartości

[koła] Mavic Crossride vs DTSwiss370+DTSwiss XR3500+Sapim Race

kippis81

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Jak w temacie, oba komplety mogę mieć w tej samej cenie i o ile o Crossride'ach już wiele poczytałem, o tyle powiedziano mi że ten drugi set będzie lepszy, i chciałem forumowiczów prosić by tą teorię potwierdzili lub obalili.

Pozdrawiam

kippis81

Napisano

obręcze XR3500 nie powalają jakością, szczerze mówiąc w tej samej cenie możesz mieć koła na obręczy Remerx Magic i ta obręcz jest o niebo lepsza. DT 370 jest dość sporym i prostym kowadłem, bardzo podobne są Novateci 711 i 712sb, ale za to sporo lżejsze.

Napisano

obręcze XR3500 nie powalają jakością, szczerze mówiąc w tej samej cenie możesz mieć koła na obręczy Remerx Magic i ta obręcz jest o niebo lepsza. DT 370 jest dość sporym i prostym kowadłem, bardzo podobne są Novateci 711 i 712sb, ale za to sporo lżejsze.

XR3500 to jest OEM wersji xr350, więc nie ma żadnego porównania do remerx'a.

370 są cięższe od novatec'a, ale jeżeli chodzi o trwałość to równeiż nie ma co porównywać. Aluminiowe bębenki w DB712 są fatalne, pękają bardzo szybko. 370 jest faktycznie dość prostą konstrukcją ale bardzo trudno ją zajeździć.

Napisano

Oczywiście moje CrossRidy maja już 8000 km od kwietnia i dalej się dobrze toczą , i nawet się nie krzywią chyba , że w coś uderzysz. Urwała mi się jedna szprycha , ale to powstało podczas wyskoków z hopek , bębenek nie posiada żadnych luzów. Nowa szprycha w Harfie7 zł. No obrecze Remer X Magic ciężko założyc oponę a np TNT graniczy z cudem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...