Skocz do zawartości

[sklep zagranica] Czy ktoś zna te sklepy?

Besto

Rekomendowane odpowiedzi

Orbit Bike Store Indonesia

Mal Puri Indah Lt. I No.18D

Jl. Puri Agung Mall Puri Indah Jakarta. 11610

Orbit Bike Store Thailand

18/4-5 Rongmuang Soi 8,

Pathumwan, Bangkok,

Thailand. 10330

Jl. Dr Semeru No 13

Bogor - Jawa Barat

16112

Indonesia

To chyba wystarczy za komentarz? Równie dobrze możesz wysłać kasę do Wygwizdowa.

Wiem gdzie znajdują się te sklepy. Najczęściej w krajach gdzie są składane. Chodzi mi o opinie osób, które tam kupowały.

Ceny są aż podejrzanie niskie ale w Polsce ceny są podejrzanie wysokie.

Wiele rzeczy już sprowadzałem np: z USA i było ok. Po prostu sklep musi być sprawdzony i tyle.

Nie będę przecież kupował roweru w Polsce jak mogę spokojnie ściągnąć go np za pół ceny.

I tak wybór u nas w sklepach jest beznadziejny i na ogół zamawia się rower pod klienta. Mówię oczywiście o rowerach powyżej 5000-6000zł.

Czyli nie zrozumiałes. To podpucha i tyle.

Oczywiście, że to może być podpucha. Dlatego tym bardziej chciałem się dowiedzieć czy ktoś tam próbował kupować.

Zastanawia mnie czy w ogóle wysyłają rower, czy jest to podróba.

Byłem już gotowy kupić nowy rower przez allegro ale teraz to się zastanawiam czy na przykład może to być rower podrobiony albo jakiś z odrzutu, który nie przeszedł kontroli jakości.

Wystarczy przejrzeć mtbr czy jakiekolwiek inne międzynarodowe forum, wszędzie znajdziesz te same stwierdzenia. Zaś co do Allegro, jeśli aukcję wystawia pozytywnie oceniany sklep, nie różni się to niczym od zakupu w sklepie internetowym. Więc nie ma czego się bać. Bardziej ostrożnym trzeba za to być kupując od osób prywatnych. Ale ci mają głównie używany sprzęt.

Wystarczy przejrzeć mtbr czy jakiekolwiek inne międzynarodowe forum, wszędzie znajdziesz te same stwierdzenia. Zaś co do Allegro, jeśli aukcję wystawia pozytywnie oceniany sklep, nie różni się to niczym od zakupu w sklepie internetowym. Więc nie ma czego się bać. Bardziej ostrożnym trzeba za to być kupując od osób prywatnych. Ale ci mają głównie używany sprzęt.

Właśnie poczytałem na mtbr i dałem sobie spokój z Indonezją. Chyba, że skoczę tam przy okazji wakacji :laugh:

No nic grzebię dalej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...