Besto Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Witam, Trafiłem przez przypadek na te sklepy: http://www.orbit-bike.com http://www.sale-bikes.com/ Ceny kosmicznie niskie. Czy ktoś z Was zna te sklepy? O co tu chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 24 Października 2012 Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Orbit Bike Store Indonesia Mal Puri Indah Lt. I No.18D Jl. Puri Agung Mall Puri Indah Jakarta. 11610 Orbit Bike Store Thailand 18/4-5 Rongmuang Soi 8, Pathumwan, Bangkok, Thailand. 10330 Jl. Dr Semeru No 13 Bogor - Jawa Barat 16112 Indonesia To chyba wystarczy za komentarz? Równie dobrze możesz wysłać kasę do Wygwizdowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Besto Napisano 24 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Wiem gdzie znajdują się te sklepy. Najczęściej w krajach gdzie są składane. Chodzi mi o opinie osób, które tam kupowały. Ceny są aż podejrzanie niskie ale w Polsce ceny są podejrzanie wysokie. Wiele rzeczy już sprowadzałem np: z USA i było ok. Po prostu sklep musi być sprawdzony i tyle. Nie będę przecież kupował roweru w Polsce jak mogę spokojnie ściągnąć go np za pół ceny. I tak wybór u nas w sklepach jest beznadziejny i na ogół zamawia się rower pod klienta. Mówię oczywiście o rowerach powyżej 5000-6000zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 24 Października 2012 Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Czyli nie zrozumiałes. To podpucha i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Besto Napisano 24 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Czyli nie zrozumiałes. To podpucha i tyle. Oczywiście, że to może być podpucha. Dlatego tym bardziej chciałem się dowiedzieć czy ktoś tam próbował kupować. Zastanawia mnie czy w ogóle wysyłają rower, czy jest to podróba. Byłem już gotowy kupić nowy rower przez allegro ale teraz to się zastanawiam czy na przykład może to być rower podrobiony albo jakiś z odrzutu, który nie przeszedł kontroli jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 24 Października 2012 Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Wystarczy przejrzeć mtbr czy jakiekolwiek inne międzynarodowe forum, wszędzie znajdziesz te same stwierdzenia. Zaś co do Allegro, jeśli aukcję wystawia pozytywnie oceniany sklep, nie różni się to niczym od zakupu w sklepie internetowym. Więc nie ma czego się bać. Bardziej ostrożnym trzeba za to być kupując od osób prywatnych. Ale ci mają głównie używany sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Besto Napisano 24 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Wystarczy przejrzeć mtbr czy jakiekolwiek inne międzynarodowe forum, wszędzie znajdziesz te same stwierdzenia. Zaś co do Allegro, jeśli aukcję wystawia pozytywnie oceniany sklep, nie różni się to niczym od zakupu w sklepie internetowym. Więc nie ma czego się bać. Bardziej ostrożnym trzeba za to być kupując od osób prywatnych. Ale ci mają głównie używany sprzęt. Właśnie poczytałem na mtbr i dałem sobie spokój z Indonezją. Chyba, że skoczę tam przy okazji wakacji No nic grzebię dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.