Skocz do zawartości

[Rama] Kross FR2

ReksioPL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chciałbym przez zimę złożyć sobie nowy rower, typowo górski. Chciałbym kupić dobrą, tania ramę myślałem nad

Kross sign FR2 wydaje mi się dobra ale chciałbym zaczerpnąć porad "znawców", ramę moge kupić za 400zł

http://tablica.pl/of...#2f35f5f5;r:;s:

Aha mam 185cm i 82kg czy ta rama będzie odpowiednia?

Pozdrawiam.

Napisano

sorry moja wpadka myślałem że rower górski a rower do zjazdów to to samo, ale chodzi mi bardziej o Freeride i jazdę rekreacyjną po różnych ścieżkach rowerowych

Napisano

Jazda freeride, a jazda po ścieżkach rekreacyjnie to dwie zupełnie inne rzeczy. Freeride to taka uboższa wersja zjazdówki, bo większość rowerów do FR nie posiada amortyzatora dwupółkowego z przodu, ma trochę bardziej uniwersalną geometrię, no i podjazdy pokonywać nieco łatwiej.

Ale mimo wszystko wspólna cecha jest jedna, bardzo duży skok amortyzatora, geometria jest typowo ustawiona pod zjazdy i takim rowerem po prostu nie da się jeździć rekreacyjnie, bo są to głównie rowery do wyczynu, i jazda rekreacyjna będzie zwyczajnie niewygodna.

Tutaj więcej: http://www.forumrowe...8-typy-rowerow/

No chyba, że rekreacją nazywasz jakieś bardziej ekstremalne zjazdy, hopy i tym podobne.

Opisz dokładnie gdzie i w jaki sposób chcesz jeździć, może po prostu potrzebujesz MTB FS, albo Enduro.

No i jeszcze jedno, pewnie masz świadomość że tanie zabawki to to nie są, i przy nieznajomości tematu oraz dosyć ograniczonego budżetu składanie zupełnie nie ma sensu, bo zimą można wyrwać naprawdę dobre używki.

Napisano

ogólnie to na ramę mam przeznaczone 400zł, następnie części ze starego roweru bym przełożył, a co miesiąc bym coś kupił np. nowe przerzutki amortyzator przedni itp

Jeździć chciałbym po lekkich hopach i lekkich trasach np. Siemianowice-- Park Chorzowski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...