Skocz do zawartości

[hamulce]tarcza avid G2 do hamulców XT

psi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

To mój pierwszy post na forum, więc raz jeszcze, serdecznie witam. Piszę z prośbą o wyjaśnienie czy tarcze z moich avidów juicy three (G2) będą kompatybilne z zaciskami XT (rozmiar ten sam 160 mm). Problem w tym, że sprzedawca w jednym z "renomowanych" sklepów w Chorzowie powiedział, że nie będą i trzeba kupić dedykowane do XT. Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Tarcze są w dobrym stanie. Jeżeli to coś zmienia i taka informacja może być pomocna to rower to cannondale F4 z 2009 (w zasadzie rama, bo reszta już zmieniona). Koła mavic crosstrail. Amortyzator headshock Ultra DL80. Tarcze są na 6 śrub, ale założone z adapterem centerlock.

Pozdrawiam;)

... co w zasadzie wydawało się logiczne, choć czasem różne rzeczy mogą zaskoczyć. Nie jestem niedoświadczony, ale taka wypowiedź Pana ze sklepu wzbudziła moje podejrzenie - może coś wyjatkowego jest w tych tarczach do XT... Niestety nie widziałem ich na własne oczy...

Dziękuję za odpowiedź.

Jeżeli są to najnowsze hamulce XT to sprzedawca pozornie miał trochę racji mianowicie nowe tarcze XT są wyprodukowane w technologii Ice Tech co oznacza iż rdzeń tarczy jest z aluminium co powoduje szybsze odprowadzanie ciepła i tym samym efektywniejsze hamowanie. Przy zwykłych stalowych tarczach hamulec nie będzie aż tak efektywny ale działać będzie i to na pewno bardzo dobrze więc koleżkę w Chorzowie mimo wszystko trochę poniosło ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...