Skocz do zawartości

[rama] Rama XC MTB Leader Fox Evolution 2012

dominik0987

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, chciałbym Was zapytać czy warto kupić tę ramę i złożyć na niej rower. Powiem tylko że rower chce używać do ostrej jazdy w terenie. Może ktoś ma doświadczenie z tą marką? Miał taką ramę? Interesuje mnie też czy jest ona warta swojej ceny. Proszę o podpowiedzi odnośnie tej ramy.

Załączam link do aukcji na allegro

http://allegro.pl/show_item.php?item=2716287346&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

Napisano

Rama atrakcyjnie się prezentuje, ale tylko wizualnie. Poza tym jest trochę ciężka.

A jak wygląda sprawa z jej sztywnością orientujesz się może? i czy ten konkretny model jest wytrzymały?

Napisano

To zależy ile chcesz wydać. Za 300pln masz bardzo ograniczony wybór. za 600pln masz już w czym wybierać i to nie tylko w używanych. Zobacz Accenta z Velo bardzo chwalonego, albo Kross Level A6. 29er nawet uda Ci się znaleźć.

Napisano

29er odpada bo ceny wyższe a mój budżet nie jest jakiś potężny (niestety) a co do ram które mi proponujesz to sprawdzę je. Mam też takie pytanie: gdzie poza oczywiście allegro można znaleźć używane ramy?

Napisano

Na forum jest Giełda Rowerowa, zajrzyj tam. Zobacz też na Tablicy i Gumthree, ale tam to rzadkość. Są też wyprzedaże w sklepach internetowych.

A jaką kwotę chcesz przeznaczyć na ramę?

Napisano

Realnie coś koło 400zł może trochę więcej znajdzie się coś w tym przedziale cenowym? a co do giełdy na forum to sprawdzałem ją jakieś trzy dni temu nic nie było z mojego przedziału cenowego.

Napisano
Proponujesz mu ramę o której na tym forum można przeczytać, że pęka ?

Link który podaję prowadzi do Tormenty Accenta 26'', nie wiem czemu wyświetla się Peak 29''. Poza tym, tamta rama pęka w miejscu mocowania sztycy, która jak sam posiadacz napisał, była trochę luźno osadzona.

Dominik, na forum jest kilku co mają ramy Tormenty, podpytaj ich czy są zadowoleni. Ja takiej nie posiadam i nie posiadałem.

Napisano

Dominik, na forum jest kilku co mają ramy Tormenty, podpytaj ich czy są zadowoleni. Ja takiej nie posiadam i nie posiadałem.

Ok dzięki za podpowiedź :thumbsup: tak zrobię.

Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś propozycję ramy w przedziale 300-400zł to proszę pisać.

Napisano

Z tego to ja bym brał tego Gianta. Dobra cena, ramka też niezła.

Napisano

Z tego to ja bym brał tego Gianta. Dobra cena, ramka też niezła.

Wiem, jedyne co mnie powstrzymuję to fakty że ja mam 178 cm i obawiam się że będzie ona za mała dla mnie :/ co wy o tym sądzicie?

Napisano

Nie wiem czemu ale mam wrażenie że 18 jest dla mnie za mała ale może to tylko moje wrazenie

Będzie idealna. Mam 179 wzrostu i przesiadam się z 19 na mniejszą bo jest ciut za duża.

Napisano

Powiedzcie mi tylko czy ten Giant to rama warta pieniędzy i czy warto w nią inwestować? miał ktoś z nią doświadczenie? jest to moj pierwszy zakup ramy i dlatego tyle wątpliwości i w ogóle

Napisano

Ramka w dobrym stanie nie potłuczona. Nie wiem który to rok ale po designie wnoszę że raczej nie stara. Dobra marka a za samą sztycę dasz co najmniej 100zł. Jak bym już nie kupił ramy to sam bym się nie zastanawiał.

Napisano

Ramka w dobrym stanie nie potłuczona. Nie wiem który to rok ale po designie wnoszę że raczej nie stara. Dobra marka a za samą sztycę dasz co najmniej 100zł. Jak bym już nie kupił ramy to sam bym się nie zastanawiał.

Wielkie dzięki za opinię :thumbsup: czy reszta się zgadza z pw 524

Jeszcze jedno pytanie mi się nasuwa: czy ta rama ma mocowanie na V-brakei? bo mi się wydaję że ich nie ma

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...