magnus Napisano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Witam zastanawia mnie czy lepiej jak pancerz jest na całej długości (od klamki do hamulca) i podczepiony pod rame, czy pokrojony i są odsłonięte gołe miejsca z linką przechodzącą przez przelotki? Z jednej strony lepiej bo linka sie nie brudzi, a zdrugiej pancerz jest dłuższy... Proszę o komentarze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Ja mam normalnie zamontowane tj. odsłoniete linki -od przelotki do przelotki. Nie widze żadnego sensu okładania całej linki pancerzem ,aż tak Ci się brudzą? ...pozatym te pancerze to będzie kolejnie 50g do masy roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 12 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 no hehe pare gram dochodzi, ale czy na linkach bedzie wtedy mniej oporu?jakbym mial jeden dluuugi pancerz to bym go wsrodku niezle nasmarowal, a jakby miał przerwe to łapał by syf, jak na razie jeździłem pancerzem pociętym od przelotki do przelotki i dało rade, ale syf zbierało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 kiedys dawno temu... kiedy jeszcze trialowalem :wink: jeździłem na pełnym pancerzu i gdybym dzisiaj dalej skakal tez bym tak mial :] może nie tyle co z powodu brudu ale jakos lepiej mi sie tak jeździ :] P.s. Teraz w Hawku tez mam pelny pancerz do tylnego hampla :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 12 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 no właśnie chodzi mi pośrednio o trial , a dokladniej o szerszy street, no ale pedal kick przy ogromnym oporze na klamce bedzie utrudniony i zależy mi na leciutkim chodzeniu klamki. czyli podsumowując pełny cały pancerz bez przerw bedzie gładziej chodził? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Nie wiem czy gładziej, niemiałem okazji porównac tej samej linki i tego samego pancerza w obu konfiguracjach. Aczkowliek chodzi mi ładnie i nie ma zadnego mulenia sie klamki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 12 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 hmm no spoko, a moze ktos jeszcze sie wypowie i rozwieje moje wątpliwości? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Jeździłem na pełnym pancerzu i tak zostawiłem do tej pory w przerzutce tez jakoś bardziej psychiczne podejście kiedyś myślałem, że będzie o wiele większy opór, ale jak nasmarowałem dokładnie linkę przed wpuszczeniem do pancerza to działało (działa) lux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.