guumiis Napisano 22 Października 2012 Napisano 22 Października 2012 Witam, mam 182cm wzrostu i ok. 90kg. Chce kupić stary oldschoolowy rower typu męska "ukraina". Dobrze by było żeby miał z 3 przerzutki w piaście ale niekoniecznie. Glównie chodzi mi o rower do którego znajdę czesci, nie znam się na tym więc pisze o pomoc. Dodam że rower chce odmalować, zmienić siodlo, chwyty, opony na jeden kolor, i kupić felgi z rantem. Jaki rower polecacie firma, ewentualnie na szrocie jak rozpoznać firmę niemiecką od ukrainskiej ktora pewnie jest lepsza. Pamiętajcie o że ze "starego" roweru zostanie rama, zębatki i łańcuch (ewentualnie biegi) Przeznaczenie : miejskie dojazd max 10km do pracy Docelowy rower w załączniku
mfabry Napisano 23 Października 2012 Napisano 23 Października 2012 To może popatrz sobie na stare Herculesy (niemieckie) albo na starego holendra (Gazelle, Batavus, Sparta). Niestety stary (i tani) rower może mieć wady ukryte, których na pierwszy rzut okiem nie zauważysz.
guumiis Napisano 24 Października 2012 Autor Napisano 24 Października 2012 To może popatrz sobie na stare Herculesy (niemieckie) albo na starego holendra (Gazelle, Batavus, Sparta). Niestety stary (i tani) rower może mieć wady ukryte, których na pierwszy rzut okiem nie zauważysz. wydaje mi sie ze ten ze zdjecia to cos jeszcze starszego niz to co zostalo wymienione wyżej. A generalnie jakie wady może mieć rower z którego potrzebna jest rama, kola i kilka rurek?
cienkun Napisano 24 Października 2012 Napisano 24 Października 2012 pokrzywione felgi, skorodowaną ramę i zatarte piasty
Burak Napisano 24 Października 2012 Napisano 24 Października 2012 Mógł też przeleżeć kilka miesięcy w holenderskim kanale, do czasu, kiedy służby porządkowe go wyciągnęły i sprzedały tanio/hurtowo polskim "importerom".
zefir15 Napisano 4 Listopada 2012 Napisano 4 Listopada 2012 Witam, mam 182cm wzrostu i ok. 90kg. Chce kupić stary oldschoolowy rower typu męska "ukraina". Dobrze by było żeby miał z 3 przerzutki w piaście ale niekoniecznie. Glównie chodzi mi o rower do którego znajdę czesci, nie znam się na tym więc pisze o pomoc. Dodam że rower chce odmalować, zmienić siodlo, chwyty, opony na jeden kolor, i kupić felgi z rantem. Jaki rower polecacie firma, ewentualnie na szrocie jak rozpoznać firmę niemiecką od ukrainskiej ktora pewnie jest lepsza. Pamiętajcie o że ze "starego" roweru zostanie rama, zębatki i łańcuch (ewentualnie biegi) Przeznaczenie : miejskie dojazd max 10km do pracy Docelowy rower w załączniku Nie napisales ile chcesz przeznaczyc na te operacje, ale jak chcesz zmienic prawie wszystko to: - moga byc problemy z dostepnoscia czesci do starych maszyn, - moze wysc drogo, - korzystniej moze bedzie kupic cos nowego o wygladzie np. maszyny sprzed 40 lat
twojastara Napisano 6 Listopada 2012 Napisano 6 Listopada 2012 rower z fotki to prawie na pewno cos z beneluxu, kola 635 sa charakterystyczne dla tego regionu; cokolwiek starszego kupisz - bedziesz musial grzebac za czesciami, duzo zabawy, czasem przyjemnosci czasem nerwow; na styl vintage przerobisz kazdy rower, trzeba miec tylko troche wyobrazni i umiejetnosci
cienkun Napisano 6 Listopada 2012 Napisano 6 Listopada 2012 Ale nie każdy rower da Ci tyle satysfakcji i nie będzie powodem do dumy, jak prawdziwy zabytek. Ja na przyszły rok się przymierzam do roweru armii szwajcarskiej z okresu WWII
guumiis Napisano 8 Listopada 2012 Autor Napisano 8 Listopada 2012 Szczerze powiem znalazłem rower. Na tą chwilę jest odmalowany, wyczyszczony ( ostatnie dopieszczenie zostało). To co jest do ukończenia to manetki i można jechać. Dodatkowo zamontowałem piastę trzy biegową ( nie wiem czy pasuje do tej epoki ) ale jest jest niezwykle przydatna. Chciałem jeszcze kupić nakljeki, ale nie wiem skąd zabrać oryginały żeby zrobić jakaś reprodukcję. Generalnie jeśli chodzi o koszt : Rower 20zł ( złom ) Lakiery, farba ( moje malowanie ) 60zł Kupiłęm jeszcze lampę na przód i tył ( jeszcze nie ma na foto) 60zł Jak się podoba ?
cienkun Napisano 8 Listopada 2012 Napisano 8 Listopada 2012 Bardzo ładny rower ... ale, błotniki ja bym widział przy nim czarne i nie tak daleko od opony. I nie naklejaj żadnych naklejek. Czarny, klasyczny rower, bez żadnych naklejek wygląda niezwykle dystyngowanie. I gripy załóż jakieś klasyczne.
guumiis Napisano 8 Listopada 2012 Autor Napisano 8 Listopada 2012 Bardzo ładny rower ... ale, błotniki ja bym widział przy nim czarne i nie tak daleko od opony. I nie naklejaj żadnych naklejek. Czarny, klasyczny rower, bez żadnych naklejek wygląda niezwykle dystyngowanie. I gripy załóż jakieś klasyczne. Myślisz zeby zrobić czarny błotnik i na końcu tak jak to zwykle widać z tyłu białe zakończenie ? Błotniki i osłona łanucha są srebrne , natomiast jakbym zrobił je czarne to oponu musiałbym wymienić na biało czarne , bo inaczej nie zrobi wrażenia. Generalnie nie mam pojęcia co to za rower postaram się na dniach pokazać go w org. Wazne jest to że ma większą niż te które widziałem do tej pory, a przy tym jest niezwykle wygodny
cienkun Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 Myślisz zeby zrobić czarny błotnik i na końcu tak jak to zwykle widać z tyłu białe zakończenie ? To też dobry pomysł. natomiast jakbym zrobił je czarne to oponu musiałbym wymienić na biało czarne , bo inaczej nie zrobi wrażenia. Czemu? Z czarnymi oponami też będzie dobrze. Z białymi lampasami będzie się bardziej rzucał w oczy, z czarnymi bedzie bardziej dyskretnie. Jak dla mnie, będzie git. Błotniki są amelinowe? Jeżeli tak, to musisz kupić farbę do amelinium, bo i naczej ni chu chu
llancer Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 No więc posiadam taki ot. rowerek Ukraina problem w tym ze nie mam go na miejscu i nie wiem kiedy bym mógł daćci foto,ale mozna nim jezdzic
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.