kolcichy Napisano 21 Października 2012 Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Hej Czy znacie, bądź macie namiary na jakichś prfesjonalnych ludzi, którzy organizują obozy rowerowe XC dla aktywnych amatorów? Coś w rodzaju obozów biegowych z trenerem Gajdusem z bieganie.pl Szukam po necie i jeśli coś jest, to głównie downhill i downhill. Mnie interesuje profesjonalne podejście do treningów XC/ MTB, aby zwiększyć swoje osiągi - i czy są organizowane obozy, które w tym pomogą i pokażą jak się powinno trenować. Z góry dzięki za info. Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 21 Października 2012 Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Znajdzie się coś. Jeśli jednak mówisz o profesce, to będzie to drogi obóz zagraniczny (większość - Hiszpania). Takie obozy są organizowane głównie od połowy stycznia... Tak jak przygotowania do sezonu idą. Jesteś gotowy na duży wydatek czy myślałeś o czymś tańszym w Polsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolcichy Napisano 21 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Wiesz co, myślałem raczej o czymś tańszym w Polsce. Tyle mamy u nas dobrych miejsc do trenowania, np. Szklarska Poręba, Bieszczady... Poza tym szkoda czasu na dojeżdżanie w mega odległe miejsca. Lepiej spędzić czas na rowerze niż w samochodzie (samolot odpada, bo panicznie boję się latać ;p). Więc interesuje mnie Polska, Czechy, Słowacja. Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 nie chodzi o to czy w Polsce mamy, czy nie mamy super terenów, ale o to, że równie ważne (o ile nie ważniejsze) w budowaniu formy oprócz obozu treningowego jest jego czas, a w styczniu czy w lutym w Polsce za dużo nie pojeździsz... Jak taki obóz ma zbudować kondycję i przygotować do sezonu to najlepszym wyjściem jest zagranica na przelomie lutego/marca (jeżeli problemem nie są pieniądze tylko "szkoda czasu na dojeżdżanie w mega odległe miejsca" to gwarantuje Ci, że jest to tylko pozornie stracony czas), natomiast jak chcesz trenować technikę to możesz śmiało wybierać się na obozy w polskie góry w dowolnym czasie sezonu a wracając do tematu możesz sprawdzić np. na bikeacademy.pl (tylko Golonko zdziera kasę z ludzi, jest drogo nawet w porównaniu do zagranicznych obozów, 600zl/3dni) albo virtualtrener.com (najlepiej napisz do nich maila na info@virtualtrener.com, w tamtym roku za 11 dni na Costa Brava, zakwaterowanie w hotelu wychodziło koło 2200zł), najtańsze zagraniczne wyjazdy były chyba z Karoliną Kozelą (karolinakozela.pl), ale nie wiem czy ona się jeszcze tym zajmuje polskie i zagraniczne zgrupowania organizuje również www.bike-taxi.pl (oczywiście w polskie góry dopiero od kwietnia, bo wcześniej nie da się po nich jeździć) jak coś to wpisuj w google frazę "zgrupowania mtb" mam nadzieję, że pomogłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Galiński organizował kiedyś szkolenia i obozy, ale nie wiem czy nadal się tym zajmuje. http://www.marekgalinski.pl/?ppg=school_i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.