Skocz do zawartości

[obóz] dla amatorów

kolcichy

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Czy znacie, bądź macie namiary na jakichś prfesjonalnych ludzi, którzy organizują obozy rowerowe XC dla aktywnych amatorów? Coś w rodzaju obozów biegowych z trenerem Gajdusem z bieganie.pl

Szukam po necie i jeśli coś jest, to głównie downhill i downhill. Mnie interesuje profesjonalne podejście do treningów XC/ MTB, aby zwiększyć swoje osiągi - i czy są organizowane obozy, które w tym pomogą i pokażą jak się powinno trenować.

Z góry dzięki za info.

Piotrek

Znajdzie się coś.

Jeśli jednak mówisz o profesce, to będzie to drogi obóz zagraniczny (większość - Hiszpania). Takie obozy są organizowane głównie od połowy stycznia... Tak jak przygotowania do sezonu idą.

Jesteś gotowy na duży wydatek czy myślałeś o czymś tańszym w Polsce?

Wiesz co, myślałem raczej o czymś tańszym w Polsce. Tyle mamy u nas dobrych miejsc do trenowania, np. Szklarska Poręba, Bieszczady... Poza tym szkoda czasu na dojeżdżanie w mega odległe miejsca. Lepiej spędzić czas na rowerze niż w samochodzie (samolot odpada, bo panicznie boję się latać ;p).

Więc interesuje mnie Polska, Czechy, Słowacja.

Z góry dzięki

nie chodzi o to czy w Polsce mamy, czy nie mamy super terenów, ale o to, że równie ważne (o ile nie ważniejsze) w budowaniu formy oprócz obozu treningowego jest jego czas, a w styczniu czy w lutym w Polsce za dużo nie pojeździsz... Jak taki obóz ma zbudować kondycję i przygotować do sezonu to najlepszym wyjściem jest zagranica na przelomie lutego/marca (jeżeli problemem nie są pieniądze tylko "szkoda czasu na dojeżdżanie w mega odległe miejsca" to gwarantuje Ci, że jest to tylko pozornie stracony czas), natomiast jak chcesz trenować technikę to możesz śmiało wybierać się na obozy w polskie góry w dowolnym czasie sezonu :)

a wracając do tematu możesz sprawdzić np. na bikeacademy.pl (tylko Golonko zdziera kasę z ludzi, jest drogo nawet w porównaniu do zagranicznych obozów, 600zl/3dni) albo virtualtrener.com (najlepiej napisz do nich maila na info@virtualtrener.com, w tamtym roku za 11 dni na Costa Brava, zakwaterowanie w hotelu wychodziło koło 2200zł), najtańsze zagraniczne wyjazdy były chyba z Karoliną Kozelą (karolinakozela.pl), ale nie wiem czy ona się jeszcze tym zajmuje

polskie i zagraniczne zgrupowania organizuje również www.bike-taxi.pl (oczywiście w polskie góry dopiero od kwietnia, bo wcześniej nie da się po nich jeździć)

jak coś to wpisuj w google frazę "zgrupowania mtb"

mam nadzieję, że pomogłem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...